ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

V zadnji uri 41,0mm. Danes skupaj torej 150,2mm.
:icon_wink:
Kmalu bo tudi J Slovenija na udaru.
Raj je v naravi :buttrock:

piskec

Tole bi pa moralo pasti eno Poročilo. Zadeva je precej huda,kakor zgleda...  :icon_question:

march

V Petrovčah tudi danes zaliva že cel dan in je do 16:00 padlo 63 mm dežja, samo 10 km zračne linije v Laškem pa celo dopoldne praktično nič, danes vsega 2,1 mm ....
Postaja (Petrovče) pa crkne takrat ko naj bi najbolj delala, pa tu to bomo zrihtal... :icon_question:

Se še oglasim, pravkar pa se ulilo tut v Laškem,

Lp, March

blazek

URŠa bo danes prišel do 350mm, vrjetno še celo več. Nonstop nastajajo nevihte, katere nariva JZ nad greben, kjer se ojačajo in potem zlijejo ogromno količino dežja.

Lazic

Še vedno dežuje,se je pa nekoliko umirilo.Padlo je 125mm dežja...na SZ pa so žal razmere katastrofalne.Upam da se ne bodo še poslabšale.

gorenjskaKR

L.P.

Tudi v kranju že ves dan zliva kot za stavo!!danes je padlo že 125 mm !!!!!! :icon_eek: :icon_eek:
Čez pol ure grem na teren če ujamem kaj konkretnega!!

Ciklon

Po cca 10 min premoru že spet močno lije poleg tega pa piha zmeren JZ-Z.
Mislim da bo treba počakati hladno fronto in da se veter obrne.
Raj je v naravi :buttrock:

Serpentinšek

:shock:   :shock:  A BO KDAJ KONEC?  

Prišel sem iz Bočne, kjer sem ob 10.50 doživel naliv življenja, ki je trajal dve minuti (voda se je zlivala čez žlebove po celi dolžini bajte kot slap).
Nato se je v presledkih še ene 15x močno ulilo, vmes grmelo in treskalo.
Skupaj je do 13.00 padlo približno 65mm dežja - vendar je nato še padalo, saj me je na poti čez Črnivec nad Kamnikom dobil nov naliv s strelami povsod okoli mene  :shock:

Na Črnivcu in po Savinjskih alpah bo ziher čez 150mm (tudi v Bočni ne bo prav daleč),
cesta je že bila ponekod pod nekaj cm vode in iz vseh okoliških bregov se zlivajo čokoladno rjavi potočki  :twisted:  Dreta je močno narasla in se bliža robu...
Tmax. danes je bil +19°c in sicer ob 3.10 zjutraj.

Neverjetno kako se stalne in obilne padavine držijo severne polovice SLO.  :icon_surprised:

Nekaj slik jutri, LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

sorban

Minil je miren dan.

V 15 min (16.20 do 16.35) se je vsipalo 22,4 l dežja.
Trenutno rehlo rosi.

Hude nevihte ne trajajo dolgo!
http://lendavske-gorice.zevs.si/

grizli

Sej ne morem verjet... :icon_eek:

...tukaj pri nas pa suho, šele sedaj je trenutek rahlo deževalo, drugače pa oblačno

-temperatura 20.8°C
-tlak 1007 hPa
-veter 10.1 km/h; JV - 148°

lpP

grizli ma vas rad

urša

Citat od: blazek dne 18. September 2007, 16:44:52
URŠa bo danes prišel do 350mm, vrjetno še celo več. Nonstop nastajajo nevihte, katere nariva JZ nad greben, kjer se ojačajo in potem zlijejo ogromno količino dežja.
Zna biti tako.
Je že 310 litrov :icon_rolleyes:

Pihe

Glede na enormne količine dežja pri Urši, bi človek mislil, da je tudi pri meni tako.Pa ni.Do zdaj "samo" 77 litrov. Je pa začelo močno treskat, kar nakazuje, da je fronta prilomastila čez Alpe. Pri nas napovedujem, da čez več kot dve uri ne bo več divjanja. Hudo pa bo na JV! Previsoke temperature so tam dol, da bi šlo to nežno mimo. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Cumulonimbus

pri meni najmočnejši naliv danes, res neverjetno lije ko noro res brez besed sem  :icon_eek: v skrbeh sem malo za bohinjski konec urša kako je tam? :icon_rolleyes:

lp
Član ZEVS :)

Vremenko

Serpentinše zanima me kakšna je Savina u nižjih predelih
Sem misli da je pri meni hudo vendar v primerjavi z SZ mam jas sončen dan :icon_exclaim:
Padavin ne wem vendar potok je vsaj 1,5 višji.
Iskrene sožalje že zdaj nekaterim ki jim je narava spet opustošila

urša

Citat od: Pihe dne 18. September 2007, 17:12:39
Glede na enormne količine dežja pri Urši, bi človek mislil, da je tudi pri meni tako.Pa ni.Do zdaj "samo" 77 litrov. Je pa začelo močno treskat, kar nakazuje, da je fronta prilomastila čez Alpe. Pri nas napovedujem, da čez več kot dve uri ne bo več divjanja. Hudo pa bo na JV! Previsoke temperature so tam dol, da bi šlo to nežno mimo. :icon_arrow:
Ja,današnje narivanje na Bohinjski greben ima svojo južnejšo varianto.Zato so svojo porcijo dobili Železniki z okolico...