ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.9. - 30.9.2007]

Začel/a Ciklon, 15. September 2007, 10:58:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alan

Mislim da v prihodnjih dneh ne bo poplav in kaj hujšega na prizadetih območjih.

TWISTER

Citat od: alan dne 25. September 2007, 21:37:48
Mislim da v prihodnjih dneh ne bo poplav in kaj hujšega na prizadetih območjih.

povej to novinarjem če si upaš :icon_haha: :icon_wink:

uri

Nekje na POPTV:

CitatPredvidljivo. Šele prvi dež po poplavah pred 1 tednom je že kar nevaren. Seveda. Zdaj se bo 2x v enem tednu zgodil dogodek s povratno dobo 250 let. Ziher.

Sicer pa sam predvidevam tudi na kakšno nižjo snežno mejo, recimo do petka na Kredarici 20cm novega snega.

TWISTER

čeprav meni so najboljše une... 250 litrov na kubični meter... sej sploh ne vejo kaj govorijo... že sama logika bi tukaj morala delovati... :icon_haha:

Ciklon

Citat od: TWISTER dne 25. September 2007, 22:39:37
čeprav meni so najboljše une... 250 litrov na kubični meter... sej sploh ne vejo kaj govorijo... že sama logika bi tukaj morala delovati... :icon_haha:

Ja to sm pa včeraj slišov... sm se sam za glavo prjel. Kakšne majo teli novinarji :smash: .
Raj je v naravi :buttrock:

gradiščan

Padavinski pas se zahodno od mene premika proti severu, nad menoj je kristalno jasno vreme. Greben slavniškega pogorja je zavit v nizko oblačnost. Zaenkrat brez opozorila o kakšnih močnejših padavinah...vsekakor pa bodo preko mene vstopile v Slovenijo in bom takoj poročal o možnostih ekstremnih padavin..Vsekakor je situacija na začetku popolnoma drugačna od prejšnega tedna, ki je z jutranjim nalivom (74 mm v dobri urci) pri meni že naznanjala katastrofo..

clio_RS

Ja pestro bo.  Vprašanje če bom sploh dežnik rabil  :icon_haha: :icon_haha: .

robi14

glede na to, da sta bila lanska september in oktober lepa in precej topla, letošnji september pa je zelo namočen, tudi začetek oktobra bo verjetno tak, se nam potem lahko obeta mrzla in snežena zima... Upam, da bo res tako.... :clap:

Pihe

Glede na to, kako se zadeva počasi kuha, sem 95% prepričan, da bo šlo samo za močno jesensko deževje in ne tako akutno, kot je bilo prejšnji teden v Železnikih.Seveda bomo mi tu v hribih vknjižili več kot 200 litrov, vendar ker bo to očitno v treh dnej, bi ne smelo bit take panike.Vsaj upam.Je vse odvisno od tega višinca in JZ vetra, kako se bosta "zmenila" med sabo. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robi14

Kaj pa predstavlja ta zelen flek? Tudi na ARSO-tu so lepo vidne...
http://www.meteociel.fr/temps-reel/satellite/sat1.php?color=1&mode=3&europe=1

gradiščan

Citat od: robi14 dne 26. September 2007, 08:47:40

Zaenkrat zadeva razpada pred našo zahodno mejo..ampak samo zaenkrat..

Ciklon

ARSO izdal OPOZORILO:

Vremenska in hidrološka napoved od 26. do 28. septembra

Od srede 26.9. zvečer do petka 28.9. popoldne pričakujemo po Sloveniji deževno vreme. V večjem delu Slovenije bo v tem obdobju padlo od 40 do 90 mm padavin, v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije pa lokalno tudi do okoli 150 mm.

Zlasti v četrtek lahko na območjih vodotokov, kjer je v zadnjih poplavah prišlo do poškodb ali porušitve vodovarstvenih objektov in vodne infrastrukture, kot so prepusti, zaščitni nasipi, utrditve brežin, pragovi, lahko ob predvideni količini padavin pride do spremembe toka in do poplavljanja. V četrtek in v noči na petek lahko močneje narastejo predvsem vodotoki v porečjih Savinje, Dravinje in v Posotelju.

Zaradi namočenosti tal lahko v teh dneh pride do ponovnih zemeljskih zdrsov in nastanka novih plazov.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Danes do večera ne pričakujem kakšnih konkretnih padavin. Glavnina padavin bo ponoči pa vse do petkovega jutra, ko bodo prevladovali bolj južni vetrovi.
Raj je v naravi :buttrock:

robi14

Citat od: gradiščan dne 26. September 2007, 08:55:30
Citat od: robi14 dne 26. September 2007, 08:47:40

Zaenkrat zadeva razpada pred našo zahodno mejo..ampak samo zaenkrat..

Zadeva očitno ni razpadla, se je še povečala in se pomika proti nam...

nekaj bo!

Vremenko

narastejo predvsem vodotoki v porečjih Savinje, Dravinje in v Posotelju.

Zaradi namočenosti tal lahko v teh dneh pride do ponovnih zemeljskih zdrsov in nastanka novih plazov
Bravo arso za opozorilo :clap: :icon_haha:

Spet bo tle 3/4 ljudi strah :surprised:
Vendar bom dal čist banaln primer.
Bolje da maš avto v garaži pa se nič ne zgodi ali pa če map avto zunaj pa ti ga toča stolče :shrug:

Mr.Bear

Po povedanem bo Sora verjetno presahnila..... :icon_lol: