ZEVS Forum

Nevihta 24.9.2012 Ptuj,Orešje pri Ptuju

Začel/a mat89, 25. September 2012, 13:12:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Zvečer so se iz jugozahoda približevala nevihtna linija. Zato sem se odpravil na prvi nočni čejs.Sprva sem mislil nevihtno linijo počakat pri Termah Ptuj,vendar sem si zadnji čas premislil in sem se zapeljal na majhen hribček(panorama)Vičava,ki leži zraven bivše vojašnice.Razgled na prihod nevihte je bil odličen :beerchug: Ob okoli 21:15 se je začelo bliskat v smeri Celja,nevihtna linija je hitro potovala.Tako je ob okoli 21:30 že začelo kapljat,glavnina nas je zajela ob 21:42.Odboji nevihte so bile med 45-50dbz. Ker je bil prehod hiter nisem mogel narest več posnetkov,zato sem še doma iz balkona nekaj poslikal.V nevihti je padlo 4,8mm dežja ,max. inteziteta je bila 55,6mm/hr ob 22:12.Veter je dosegal na vremenski postaji okoli 35km/h ,na bližni Arso postaji,ki je bolj na odprtem pa kar 69km/h.Nevihta je ponehala ob okoli 23:15. Med 00:00-1:30 še malo deževalo padlo je še dodatnih 2,0mm dežja ,skupaj tako torej 6,8mm.

Opozorilo meteoalarma pred nevihtami.

Energije je bilo kar veliko za konec septembra

Padavine GFS

Še radarska slika padavin

Animacija padavin

Še moja približna lokacija(krogec)

Še slike  ;D
Moja prva CG-jevka :buttrock:

Tale mi je najlepša :clap:

Ta je razmazana,saj sem slikal brez stojala iz avta,ker je kar hitro začel dež :banghead:

Slike posnete doma iz balkona

Skratka za začetek ni bilo slabo,pa še odličen kraj za slikanje sem našel :beerchug:

Vse zahvale gredo Dejanu(Aquatic),ki mi je svetoval kako slikati :praise: :praise:

Mraz

mat89

krispy123

Oblak69

Tokrat si si res izbral odlično lokacijo s pogledom na mesto Ptuj, kar daje slikam še večji čar.  :clap:

šetor

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Zelo lepo Matej, sploh za prvič  :clap:
Jaz sem imel včeraj totalni bust.  :banghead:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Citat od: paradolf dne 25. September 2012, 15:24:31
Zelo lepo Matej, sploh za prvič  :clap:
Jaz sem imel včeraj totalni bust.  :banghead:
Tudi jaz,se odpravim ponoči ven da bi poslikal kakšno strelo,te pa sem ker je bilo spolzko tako padel da sem moral danes kar k zdravniku.Grozno,ampak lahko bi bilo hujše.Hvala bogu da še vsa fotografska oprema dela kot mora. :(

uros1980

medovreme

Za prvič super, Matej!

Včeraj sem zvečer v relativno toplem večeru vedril na balkonu in opazoval neprekinjeno bliskanje, ki ni napovedovalo nič dobrega. Po radarju sem videl, da zadeva prihaja precej hitro direktno v mojo smer, tako, da iz previdnosti fotoaparata in stativa nisem postavljal.
In bolje je bilo, da ne! Kot bi naletel v vodni zid z zelo močnim vetrom. Po balkonu mi je naredilo totalni "raztur" in sekalo je vsepovsod naokoli.
RR, ki ga je sporočil Oblak68 = 185mm/h je naredil svoje...fotkanje pa bo počakalo na bolj varne razmere...

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

Thor

zevs.si[move]

ANDONE

mat89

Hvala vsem :icon_wink: Robi bo pa naslednjič več sreče :icon_wink:,jaz sem se letos tudi enkrat pošteno opekel ampak tak je pač lov za nevihtami.

gradiščan