ZEVS Forum

Izjemen prehod fronte, otok Krk-Punat, 4.9.2007

Začel/a blazek, 07. September 2007, 23:40:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

V torek okrog 5.ure zjutraj me je prebudilo bliskanje in grmenje. Odšel sem s fotoaparatom in stativom do pomola, vbistvu sem kar oddrvel proti pomolu in morju. Pripravljal se je prehod hladne fronte. Vrjetnost nastanka vodne trombe je tudi obstajala, vendra pa zaradi noči le-te nisem opazil. Atmosfera je bila zel nestabilna saj se je bliskalo skoraj vsake 2-3 sekunde.  Po dobri uri so se padavine približale. Pričelo je močno deževati. Grmelo in biskalo se je nonstop.   Dež je ponehal šele okrog 13.ure. ZApihala je burja, ki pa ni imela posebno močnih sunkov. Vrjetno nekje do 60-70km/h. V naslednjih dnevih je pomalem še padal dež, pa tudi sonce je bilo še nekaj, sicer pa kar rpecej mrzlo.

Prihod wallclouda, pogled v smeri Rijeke.

prihod dežne zavese

lp Blaž

jaka

Cumulonimbus

prekrasne slike blazek :clap: :clap: kje pa si bil drugače na krku, katero mesto?

lp
Član ZEVS :)

blazek

vugy

gorenjskaKR

alan

Capillatus

TWISTER

Blažek res super slike...na morju je res najbolje če neviohte pridejo ponoči...energije je dovolj in strele so feneomenalne... :icon_wink:

blazek

Poleg tega pa tudi ni nevem koliko ovir, ki bi preprečevale slikanje strel-npr. drevja, hribov itd.. Pri ans moraš kar pošteno se potrudit, da najdeš dosti ravnine za nemoteno slikanje.

gradiščan

Ciklon

Hudo lepe slike! Bravo! :clap:  :clap: :icon_wink:
Kar lepa trofeja! :icon_wink:  :icon_haha:
Raj je v naravi :buttrock:

Vremenko

paradolf

O super. To imam na morju najraje. Da je med dopustom ena taka noč vmes je dopust za nas vremenkote res popoln. :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2