ZEVS Forum

Novo jezero, katero nastaja !

Začel/a GrEg3c, 21. Maj 2012, 00:51:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

GrEg3c

Pozdravljeni !

Z vami želim deliti slike, katere sem posnel blizu družmirskega jezera pri Šoštanju. Novo jezero katero pridno zaliva gaberška polja se hitro širi, polja in zemlja se pa pridno pogrezajo.

v kratkem če želite lahko posnamem več slik in jih tudi dodam!
LP Grega

gradiščan

Zanimivo, ma kaj je to kraj odlaganja rudniških ostankov?

GrEg3c

Na tem delu ne odlagajo pepela. Pepel odlagajo na meji med družmirskim in velenskim jezerom, da se le ta ne združita v eno.
Bosta pa se novo in Šoštansko združla čez par let

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

robi14

Sama udornina se je pojavila že dve leti nazaj in se je s časom večala, kasneje pa jo je začela zalivati tudi voda.
Bo pa zanimivo videti, ali se bo potok Velunja lahko izmikal nastajajoči udornini!

snowfrick

To je že dlje časa znano,da se bo proti Gaberkam naredilo novo jezero oz kot si rekel se bo združilo potem s Šoštanjskim-Družmirskim.
Tako,da bosta na kupu kar dva velika jezera v velikosti Blejskega, Velenjsko in Šoštanjsko oz Šoštanjsko bi naj bilo potem celo večje.Globinsko pa bi naj bilo Šoštanjsko že zdaj najglobje v Sloveniji,za njim pa bi že naj bilo potem Velenjsko.

stog

sasolaguna

res zanimivo.sam kaj če se vsa ta jezera 1x zlijejo v rudnik? potem bo pa..po domače povedano,štala

računalnik

Citat od: sasolaguna dne 21. Maj 2012, 22:42:06
res zanimivo.sam kaj če se vsa ta jezera 1x zlijejo v rudnik? potem bo pa..po domače povedano,štala
Vmes je kar debela plast gline itd. Pa tudi izkop poteka tako, da se površje čimbolj enakomerno seseda

snowfrick

Da še jaz dodam par slik

V ospredju novo jezeru,v ozadju Šoštanjsko(od tu kjer sem to slikal,bi naj bilo ob nadaljnem pogrezanju v prihodnosti vse pod vodo).

Cesta katero so uporabljali kmetje,počasi izginja.

počasi a vztrajno se veča...

jaka

Zanimivo tole...nisem vedel za tole novo jezero, pa niti ne živim tolk daleč stran :)

snowfrick

Jaka...99.9 Velenjčanov in Šoštanjčanov ne ve za to,kaj šele,da bi vedeli ostali.
V bistvu,če nebi @gregec odprl te teme,še sam nebi vedel za to,čeprav sem vedel,da se bo tam slej kot prej začelo delati novo jezero(vsaj tako so mi pravili ribiči).
Spremljamo naprej...

GrEg3c

Jaka, ker pridi pogledat  :icon_cool:

Js grem parkrat na teden peški do njega in tako lepo spremlam ugrezanje in širjenje jezera  :smash:

Je pa hkrati tudi zanimivo, za nekoliko starejše da si malo osvežijo spomine na par desetletij nazaj ko je družmirje šlo pod vodo... mi malo mlajši  pa si lahko lažje predstavljamo kako je to dejansko zgledalo  :icon_wink:

paradolf

S kakšno hitrostjo pa se to dogaja?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

GrEg3c

Težko reči, pogreza se hiter in se opazi razlika na dan. Veliko pa je tudi odvisno od padavin ...več je deža bol se bo ta luknja polnala ....pogreza se pa tako ali tako enakomerno pa počasi