ZEVS Forum

Močna nevihta 15.8.2011

Začel/a krispy123, 15. Avgust 2011, 20:22:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej danes čez dan je prevladovalo tukaj pri nas še zelo toplo ter jasno vreme.Malo po 16.00 uri so se od severozahoda začeli zbirati temni oblaki, hkrati pa se nevihta naredila nad Pohorjem in je potovala proti vzhodu.
Še radar:

Proti vzhodu pa je še prevladovalo večinoma sončno vreme:

Nato smo prišli pod to nevihto, in sonce so zakrili oblaki:

Kr naenkrat pa začne kipeti tudi proti Pohorju.

Proti Avstriji pa se je naredil lep shelf cloud, ki je bil sprva še zelo daleč.

Nato so začele v Pohorje pokati veselo strele, in zato sem se rajši umaknil na varno.

Zadeva proti Pohorju je začela rotirati:

Prvi shelf  je hitro šel proti Avstriji in ni bil več viden.Se je pa nato skoraj na istem mestu naredil novi.

In nato mi je pred nosom začel nastajati, vsaj mislim da wall cloud.

Ti dve nevihti sta se potem združili in naredil se je tudi mezociklon, na njem pa je nastajal tudi wall cloud.Vendar nisem 100%.
Radar:

Ker je bilo po moj presoji prenevarno sem poslikal vse kar na dvorišču:

In pričelo se je , potegnil je močan veter ter začelo je močno deževati ( sprva je bila tudi toča zraven).Po dežju je začelo tudi močno treskati, poslikal sem tudi nekaj strel vendar te sledijo na koncu.Tukaj pa še nekaj slik ,ko je nevihta že oddirjala daleč proti Avstriji.

Postavim stativ, proti vzhodu in upam da se kaj ujame:

Pri tej mi je dobro presvetilo fotoaparat,pa tudi poknilo je fajn. :icon_haha:

Odpravim se še na polje in upam da se kaj ujame, vendar je bilo že vse predaleč.Ampak dve pa sta še uspeli.

Lp, in upam da vam bo všeč :smash:

Amon-Ra

Res lepo poslikano.  :icon_wink:

Težko verjamem da bi kaj rotiralo, vsaj kaj superceličnega ne. Tam pa jaz vidim bolj scud/fractus oblake pod bazo vzgornika, ne pa wall cloud-a. :D Toda to je zgolj moje amatersko mnenje. :)
Slabega vremena ni. :)

max

Zelo dobro dokumentirano :icon_wink:

Tele poletne reportaže ti gredo dosti bolje kot pa Zimske in merjenje snežne odeje :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Mraz

Thor

Lepo dokumentirano! Sem se spraševal kako zgleda ta nevihta!? Še posebej po radarju je zgledala mogočna.Lepo,da nekdo naredi slike,ko ti ne uspe,da bi jo videl od blizu.Hvala krispy123 :praise: :icon_wink:
zevs.si[move]

gradiščan

Odlično...strele pa so sploh zakon  :buttrock: Dobro se kališ za zimsko porčanje, kot je že Max ugotovil  :clap:

Amon-Ra

To zimo bo tudi imel kaj za poročat.  :icon_wink:
Slabega vremena ni. :)

krispy123

Še panorama shelf clouda , ki se je še raztezal daleč proti Avstriji.

Druga slika panorame mi nikakor ne gre gor, saj je večja od 10mb.Lahko kdo pomaga.
Še  strele:

gregach

Jaz za pomanjšanje slik uporabljam program Easy Thumbnails.

Drugače pa so ti fotke strel res lepo uspele. :praise: :drool:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

bbenci2

Tudi z Gimpom lahko zmanjšaš ločljivost slike, pa tudi pri nalaganju z ImageShack imaš funkcijo in ti jo kar sam pomanjša ;D
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si