ZEVS Forum

MB 32 cm snega

Začel/a kripelj, 02. December 2010, 17:04:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Te reportaže sicer drugače nebi delal ker so zelo slabe slike (mobitel), pa tudi časa ni bilo it kaj fotkat( bom to naslednjič  :drool:, a ker mi očitno nekateri na tem forumu ne verjamejo in me imajo za lažnivca in norca bom sem prilepil slike... moderatorja bi samo prosil naj sreportaže ne izbriše do jutri, da jo lahko vidijo tudi  tisti pametnjakoviči...
Brezveze mi je lagat na forumu o višini snega, se mi pa zdi še bolj noro da te nekdo po krivici obroži, da si lažnivec in da ne poveš prave višine snega??  :icon_question: :icon_lol: :icon_haha: :icon_banned:

zasnežena dreesa, na S strani (S veter)

na živi meji

led na ribniku in hiške za race

merilno mesto(odprt travnik v mestnem parku)

najpomembnejša:

in še streha na dvorišču

danes je padlo do meritve 4cm, zdaj verjetno še kak cm ali 2 zraven, še vedno rahlo- zmerno sneži  :icon_wink:

Za vse, ki se znašajo nad nami, ki pošteno merimo snežno odejo in pošiljamo podatke vsak dan  :banghead:

LP, jernej :wavey:

chris93

Če mamo mi 20cm, potem ne vidim razloga zakaj vi nebi mogli meti 30cm :icon_biggrin:

Drugače pa fajne slike  :icon_wink:

max

Bravo, tako se dela, ne bomo nič brisal :icon_wink: :clap:

Zdaj še mora pa Krispy(poglej kako se meri sneg) naredit eno takšno reportažo, za vse nejeverne "Tomaže"(z menoj vred) :smash: :icon_mrgreen:

pohorc

Lepo, lepo tako se dela :icon_wink:
moram pa reči, da ga je pri nas manj pa nismo kaj dosti vstran.
Sedaj pa si res vsem tistim nejevernikom zaprl usta ;D
LP :wavey:

ŠTROMAR

Odlično opravljeno delo, tako je treba ja  :icon_wink:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

dadek

:icon_wink: Lepa porcija ,sploh če gledamo za konec novembra oz. začetek decembra  :praise: :icon_arrow:

krispy123

Upam da lastnika te teme, ne moti da prilepim tudi moje slike , o višini snežne odeje.Včeraj mi je nek wooasi govoril , kako imamo tukaj v mb umeten sneg, pa kako se lažemo da ga je toliko.Takšnemu uporabniku , bi bilo treba izvršiti kakšno kazen.
Merilno mesto:

Snega je na travi 37cm, medtem ko ga je na strehah,živi meji tudi preko 40cm.Slika je nekoliko razpacana, saj še vedno zunaj sneži.

gradiščan

:praise: Bravo...tako se dela...

Lazic

Lepo vas je zamedlo v Mariboru...krispy 36cm če meter naravnost postaviš pa 35cm če greš par cm bolj levo (snežna odeja je dokaj razgibana) :)
Drugače pa lepo narejeno od obeh.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

domenz

Točno tako!
Kul reportaža.
V Miklavžu pri Mariboru 32cm, v osoji na betonu 37cm.
Če pa oni na let. Edvarda Rusjana namerijo 23cm danes ob 07:00 pa tud ok.
Mogoče je še spal zraven...
Je pa res tudi, da je merilno mesto pri letališču MB zelo na odprtem in je povsem
možno da je snežna odeja spihana.
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

max

Tako se dela :icon_wink:
Ne boš smel preveč skakat po snegu, če še hočeš kje merit sneg ;D

kripelj

žal so eni tako  :banghead: in po zasebnih še  vedno gnjavijo z napačnimi meritvami... ne moreš verjet... :icon_banned:

kripelj

Danes je spet snežilo, padlo do jutra 7-10cm snega (ne vem natančno ker nisem meril, sneg pa se je posedal tako da ga je bilo ob 15h še 36,37cm, na betonski ograji in mizi pa 42 cm zjutraj pa ga je bilo sigurno preko 40 na travi...... sneg je moker in kar kompakten, tako da se bo odjuga morala kar potrudit da ga celega pobere  :beerchug:
trenutno je spet začelo snežiti a kaj več kot kak cm ne pričakujem :icon_wink:

spet so slike z mobitelom, kaj lepšega bom probal nardit v nedeljo, ko bom tudi šel čakat na piramido sončni vzhod, upam samo da mi kaka megla ne pokvari vsega...  :shrug:

37cm(slabo se vidi in zgleda več ker je slikano od zgoraj dol

ob bazenu na nekih grmičastih rastlinah  :icon_lol:

zametano grmovje in koš

na betonski ograji kjer sem nameril 42 cm a so se mi slike zje**le in se metra na njih ne vidi samo prerez...  :shrug:

na mostu na potoku

je pa tudi že nekaj škode--- nekatera drevesa preprosto niso zdržala take količine snega kot kaže...

TO bi bilo to, če hočete glejte slike in verjamite ( so tudi še 3je mariborčani potrdili moje meritve) ali pa to temo spreglejte...

lp, jernej  :wavey:

max

Moj sin je malo prej prišel iz MB(študij na faksu), sem mu pokazal to temo in je potrdil količino ki jo navajaš  :icon_wink:
Nič, zdaj grem pa na šiht do 07h zjutraj :icon_exclaim: