ZEVS Forum

Napoved vremena [1.8-15.8]

Začel/a walter76, 29. Julij 2007, 23:56:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

walter76

Bom kar odprl "temo",če dovolite....

Kaže da bomo po prehodu hladne fronte (v ponedeljek 30.7 popoldne ) lažje zadihali(bolj sveže)
Temperature se bodo počasi le dvigovale,tako naj bi 1.8 imeli do 30.C le na Primorskem.
Jutro bo hladno oziroma sveže,še bo dokaj vetrovno.

V četrtek 2.8 naj imeli lep sonček po vsej državi in morda bo to celo najlepši dan v tem tednu!
Zakaj?
Namreč nekaj modelov in zagonov je že nakazalo ,da bi lahko prihodnji weekend spet imeli o čem pisat.
In to naj nebi bila vročina.

No petek 3.8 naj bi bil vsaj polovico dneva še sončen..popoldne naj bi že nastajale nevihte na zahodnem in severnem delu,driugod naj bi bilo nekaj povečane oblačnosti.
Vročine ni pričakovati morda na PrimorSkem kako stopinjo čez 30.C
Že v soboto pa bi naj padavine dosegle vso Slovenijo.
In nekaj izračunov kaže naj nebi to bila le prehodna fronta...
Možno je da se nad severnim Jadranom oblikuje še en ciklon-ček ,ki bi vplival na vreme pri nas vsaj 3 dni tja do torka in se nato pomikal proti jugu,kjer padavin več kot primanjkuje.
Nekaj obrisov fronte oziroma "glavnega"(Kalima)ciklona ,ki nastaja je že vidno v Atlantiku .
Bomo videli..
Morda pa nas visoke temperature zapuščajo vsaj tja do 9.8...
A vse to je le možna varijanta..
Zato nikar me ne kregajte  v moji vizionarski misiji.
Pač tako vidim razplet..
Torej naj ponovim:
Najlepši dan od 1.8 do 7.8 bo četrtek 2.8 !
Najgrši :sobota,nedelja,ponedeljek 4,5,6.8
ostalo nekaj vmes.
Prijatelj vremena !

Marko

lahko kdo na hitro napove vreme za pag od prvega avgusta dalje? temperature me najbol zanimajo.

walter76

Marko:
Zaenkrat kaže tako:
1.8 pretežno jasno,Burja, do 27.C 
2.8 pretežno jasno,Burja, do  29.C
3.8 pretežno jasno,zvečer pooblačitve ,JZ ,do 30.C
4.8 dež -nevihte,Jugo      ,do 22.C
5.8 dež -nevihte,Burja     ,do 20.C
6.8 delno oblačno,plohe  ,do 24.C
7.8 pretežno jasno          ,do 27.C
Prijatelj vremena !

Cumulonimbus

Citat od: Marko dne 30. Julij 2007, 00:22:34
lahko kdo na hitro napove vreme za pag od prvega avgusta dalje? temperature me najbol zanimajo.

zdravo zaenkrat kaže da boš imel sončno in vroče vreme, temperature bodo tam od 25-35°C , možnost neviht pa sam veš kaka je na morju :icon_wink:

počakaj pa še kak dan da malo podrobneje karte pogledam potem ti bom lahk kaj več rekel :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

medica

Zanima me kolikšna je po vašem mnenju verjetnost, da se uresniči napoved za soboto
(predvsen glede količine padavin, ki jo trenutno kaže GFS)?  :icon_question:

paradolf

Citat od: medica dne 30. Julij 2007, 10:59:11
Zanima me kolikšna je po vašem mnenju verjetnost, da se uresniči napoved za soboto
(predvsen glede količine padavin, ki jo trenutno kaže GFS)?  :icon_question:

Gfs le z glavnim zagonom riše veliko padavin. Zaenkrat mu le dva esembla približno sledita a vseeno z precej manjšo količino padavin, ostali pa so suhi scenariji. Bo treba še malo počakat  :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

aja

Sva že dva, ki naju bega Pag, mi se tja odpravljamo od 5. do 12. 8. Kako nam kaj kaže?

ŠTROMAR

Kjerkoli na Jadranu severneje od Zadra moraš tudi v špici poletja vedno računati z nenadnimi ohladitvami in padavinami.

walter76

Potrebno bo počakat za bolj točne odgovore glede vremena v naslednjih 7 dneh na območju severnega in srednjega Jadrana,toda če se bo izoblikoval ciklon kot kaže bo med 1.8 in 7.8 bolj spremenljivo vreme in vročine zagotovo ne bo!
Še najlepše kaže za sredo 1.8 , četrtek 2.8 in petek do večera(do 30.C)

sobota 3.8 dež,nedelja 4.8 pretežno oblačno pogoste plohe in nevihte.
ponedeljek spremenljivo še možne plohe.Temperature med 24 in 27.C

Potem še ?, možno ,da bo še do srede dokaj spremenljivo z manjšo možnostjo dežja in kako stopinjo topleje(do 30)
Prijatelj vremena !

Ledeni

Da se ne bo ponovila lanska zgodba ko smo po suhem in vročem juliju imeli deževen avgust.

walter76

Kar nekaj modelov nakazuje novo poslabšanje za weekend (od petka popoldne ).
Koliko bo trajalo in kaj nam bo prineslo je še veliko vprašanje.
Toda morda lahko govorimo ,da vsaj vročine nekaj časa ne bo.
Tako naj bi se temperature dvignile  "le" do 30.C pa še to na Primorskem.(sreda-četrtek)
petek popoldne ,sobota,nedelja ,ponedeljek -spremenljivo, največ dežja v petek zvečer in soboto.
Temperature med 18 in 25.C.
Na to med 7.8 in 11.8 lepše in topleje do 30.C ali stopinjo ,dve več,pred novim hladnim udarcem okoli 12.8 ?

Prijatelj vremena !

GregorS

No ja tko hudo pa ja ne bo, ne bo pa vročine.Za vikend in nekje sredi prihodnjega tedna(sreda) dve motnji drugače pa bo sončno in toplo. :icon_biggrin:

medica

Z vsakim zagonom modelov se stvari močno spreminjajo, tako da bi se jaz glede napovedi omejil le na 3 dni mogoče 4.  :icon_redface:

walter76

No ,recimo tako mi rekel:
Napoved:90+%
SREDA    :pretežno jasno , med  26 in 29.C.Burja bo oslabela in čez dan ponehala.
ČETRTEK:pretežno jasno , med   27 in 30.C,zvečer bo zapihal bo JZ
Obeti:80+%
PETEK:dopoldan od zahoda pooblačitve s padavinami ,ki se bodo širile proti severu.
Največ dežja na severozahodu najmanj na jugovzhodu.Čez dan bo zapihal SZ,na Primorskem zmerna BURJA.
Padavine bodo do večera ponehale.Spet hladneje ,od 22 do 27.C

Sred.obeti:70+%
SOBOTA in NEDELJA:
Na Primorskem pretežno jasno ,drugod sprva pretežno jasno,popoldne delno oblačno .
Na severu tudi pretežno oblačno,možne plohe.
Od 25 do 28.C
Dolg.obeti:30-60%
PONEDELJEK:Na Primorskem pretežno jasno ,drugod zmerno do pretežno oblačno ,možne plohe.

TOREK-ČETRTEK ,sončno in in tudi spet bolj vroče nad 30 ???
Prijatelj vremena !

GregorS

Še vedno vztrajam pri svoji napovedi, za vikend in sredi prihodnjega tedna poslabšanje.Mislim da se bo GFS še malo spremenil saj daje soboto in nedeljo suho.Vendar na vreme pri nas bo vplival višinski ciklon in pri njem nikoli ne veš.Je pa nekaj jasno da smo z tropsko vročino za letos zaključili, dan je namreč že bistveno krajši kot je bil. :icon_wink: