ZEVS Forum

Dežomer?

Začel/a gandalf, 14. Oktober 2010, 17:26:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

RajkoRajko

Sem že pri prvi V. postaji WM 918 nabavil dataloger,in sem samo prestavil kabel na WMR 928 NX.
Brez datalogerja in ugasnjenem računalniku nimaš podatkov.Dežemer mi odčitava na 1mm(original),sem pa tudi poskusil z večjim premerom pa sem zadevo opustil.Ker ponoči računalnik ugašam je takrat prišlo do zmede pri preračunavanju.Merim pa padavine dodatno še z WM918 in pa Hellmanom 200 cm/2 kjer se meri na 0.1mm natančno.

lp

gandalf

Berem in berem vse živo!  :icon_question: In je res da je Oregon wmr928 nx boljša!
Sam me zanima ker moj prenosnik nima priklopa RS323 se da to rešit z priključkom iz usb na RS-323?

TgT

Skoda je, da so proizvodnjo, kar se tice wmr928nx, povsem opustili, tako da je tezko dobiti kaksen senzor, ce kaj neha delovat.

Meni je postaja delovala prek rs-232-usb vmesnika brez problema, vec kot leto.

300e je danes prevec  :icon_redface: mogoce ja, ce sta dodana dva dodatna zunanja senzorja

gandalf

Za katero postajo misliš?

http://www.voelkner.de/products/100603/Funk-Wetterstation-WMR200-Profi-mit-Touchscreen.html

http://www.voelkner.de/products/162771/Profi-Wetterstation-Wmr-928-Nx-6389.html

Pojma nimam več katero!  :banghead: :icon_question:

Uff.. to pomeni da za WMR 928NX je težko kupit kakšne dodatni senzor?

Aquatic

Ne kupuj zdaj vrat na nos vremenske postaje. Pri teh stvareh je dobro premislit. Šparaj denar pa si čez dva, tri mesece ali pa pol leta kupi Davis postajo, pa boš rešen vseh težav. Tako sem storil jaz. Če boš pobrskal po forumu boš ugotovil, da s temi postajami res ni težav. Postaviš senzorje, inštaliraš programsko opremo in uživaš v vremenu. Pa veliko sreče pri spremljanju vremena ti želim.
Davis Vantage Pro2

Pihe

Se ugriznem še enkrat v jezik in še to prilepim sem;
http://www.weatherbuffs.com/Oregon_Scientific_WMR968_p/os-wmr968.htm&Click=2?gclid=CIfXk6fFq6YCFci-zAodzRoOZQ

To je ameriška verzija WMR 928NX(popolnoma enaka,da ne bo dileme). Opozorila na oglasu so dovolj zgovorna,sicer je pa to že večkrat napisal kolega @TgT. Oregon teh postaj očitno NE izdeluje več in tudi rezervnih delov se kmalu ne bo več dalo dobit.Zato premislite pred nakupom te postaje. Imam občutek,da je v Ameriki zadeva že čisto out, evropski trgovci pa jo imajo očitno še na zalogah.
Dajte še kak mesec več šparat in potem ste že v rangu Davis Vantage Vue! Friendly advice. 8)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

wisky

Fantje,
ko berem te poste, se samo veselo nasmejim.
Lp wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

max

Citat od: wisky dne 08. Januar 2011, 23:08:12
Fantje,
ko berem te poste, se samo veselo nasmejim.
Lp wisky  :smash:

Hmmmm....bomo videli kako dolgo.... :icon_neutral:
Želim ti seveda čimdlje, nekateri imajo/mo srečo, da je izdelek dober primerek :shrug:

wisky

Max, pozdravljen!
Po dosedanjih izkušnjah, so mi vsi aparati, za katere sem se odločil, služili zelo dolgo celo preko življenskih dob. :icon_wink: :icon_wink: Prepričan sem, da bo tako tudi v primeru moje VP. :icon_haha: Bistvo vsega je, da vse aparate uporabljaš v skladu z navodili, jih redno vzdržuješ in ne eksperimentiraš.

Pred pol leta sem na to temo, na forumu, opisal resnično zgodbo mojega dobrega prijatelja, ki je imel podobne poglede pri avtomobilih in to z novimi ter višjega cenovnega razreda. Podcenjeval je korejske avtomobile in vse kar je bilo narejeno v Aziji. On  pa je  prisegal samo na priznane znamke, kot so AUDI A6,A8, BMW serija 5 in naprej, Mercedes, itd.. V štirih letih je zamenjal pet avtomobilov  prej omenjenih priznanih znamk in nobeden ni bil cenejši od 55.000 € in vsak se mu je pokvaril v roku 5 mesecev.  Res je, da je imel srečo,ker so bili avtomobili v garanciji in ga je bolj malo udarilo po žepu. Kljub temu pa so mu sitnosti z okvarami vzele veliko živcev. Po vseh zapletih, ki jih je doživel s temi avtomobili, ki so se mu kvarili po tekočem traku, je na kraju pristal prav na zaničevanem korejcu, s katerim je sedaj najbolj zadovoljen. Če bi ga vprašal o tem pred 4 leti, bi te na vso moč poklopil, češ da nimaš pojma in da se ne spoznaš na avtomobile.

Žal, vsak gospodar svojega konja hvali tako dolgo, dokler mu dobro služi. Upam, da si razumel moj namen in resnično zgodbo, ki je lepa primerjava z vremenskimi postajami in vsem debatam okoli njih. Iz tiste zgodbe si lahko marsikdo česa nauči.  :banghead:  
Pa lep nedeljski dan ti želi
Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

gandalf

Tako! Postaja je naročena!  :clap: Čakam na njo!  :buttrock: Kaj pa je pa bo presenečenje!  :icon_haha:
Tako da bo moja stran spet zaživela VP Bezina pri SL. Konjicah!!  :clap: :clap: :icon_wink:

gandalf

JUHU!! Postaja že na pošti!! Samo po njo še in smo spet v igri!!!!  :buttrock: :buttrock: :beerchug: :clap:

Klobuk

Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali je ta "improvizirani" http://www2.shrani.si/pics/umerjenasco21.pdf dežemer narejen iz 1,5 L plastenke Radenske ali 0,5 L ?

Smučar

1,5 L. Je pa presenetljivo natančen, po mojih opažanjih na nekih +/- 2 mm.

šetor

Jaz sem ga izdelal. Bom primerjal s podatki...

Improvizirano izgleda takole:

šetor

Citat od: Robert.R dne 20. Maj 2012, 13:30:32
Jast bi ga dal na tvojem mestu čisto na vrh palice, ker palica ima tudi svoj "upor" glede točnosti količine dežja.(odvisno s katere strani pada dež,zaradi tega)
Moje mišlenje...

Hvala za predlog bom ga prestavil...