ZEVS Forum

Dežomer?

Začel/a gandalf, 14. Oktober 2010, 17:26:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Citat od: gandalf dne 07. Januar 2011, 08:53:41
Za moj dežemer imam izračunano koliko more biti za za volumen padavin za 100ml!
Površina je okrogla premer je Rain sensor: Ø 131.6 x 182.7mm Za ta premer na 100ml vode more pokazati 6,88mm!

Navodila!
http://www.tfa-dostmann.de/Bedienungsanleitungen/35.1099_e.pdf
Glej, malo sem preračunaval, pa sem dobil drugačne podatke kakor ti. Če imaš še postajo, prosim izmeri notranji premer odprtine za merjenje dežja. Mislim, da se tisti podatek 131,6 mm  nanaša na dimenzijo celotnega dežemera, ki pa je največji v spodnem delu, ne pa tam, kjer lovi dež. Podatek o notranjem premeru lijaka je potreben za izračun, koliko mm pomeni 1deci vode. Če ima Wisky isto postajo, lahko tudi on izmeri. Kako pa pri njemu šteje prekuc vage? V obe smeri ali samo v eno?

Mejte se radi

gandalf

Postaje ni vec! Tako da bo potrebno drugo kupit :buttrock:

wisky

Gorazd, pozdravljen!
Moja postaja deluje sedaj že pol leta in popolnoma brezhibno :icon_wink:. Ker imam kontrolo dežja tudi preko Helmmana in ročnega -vrtnarskega dežemera, se mi količine dežja, ki mi jih izmeri postaja ter ročno izmerjene količine, popolnoma ujemajo. Mislim, da je pri Danilotu problem drugje, najverjetneje pa pri prenosu podatkov od dežemera, do termo-hidro senzorja oz. od Termo-hidro senzorja in do postaje. Tukaj se njemu nekaj dogaja (oddaja-sprejem). Koliko mi je znano, jeimel že težave tudi z merjenjem temperature, saj mu je temperatura zelo počasi padala ali naraščala. Po mojem prepričanju ni problem v postaji ali dežemeru (saj je dobil tudi novi dežemer, pa so bili problemi enaki), temveč v sprejemu in prenosu podatkov do postaje. Tukaj pa ima pri tej postji ključno vlogo oddajnik in sprejemnik na Termo-higro senzorju. Pogovarjal sem se s strokovnjakom za te zadeve in mi je mojo tezo potrdil. Tudi iz servisne službe TFA so potrdilo tezo.
Danilo se je pač odločil, da postajo zamenja, tvoja razmišljanja pa so tudi pravilna. Če teše vedno zanimajo podatki za preračun, mi piši na ZS, pa ti bom vse posredoval.
Lep dan in pozdrav!
Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

gandalf

Hvala Boris!!!  :clap: :icon_wink: Mislim da bo meni romala Oregon-ka sam nevem kateri model se še odločam! Gledam na WMR200 ali pa WMR 928NX! Zanimovo je to da cena za WMR928NX dobiš WMR200!  :icon_question:

polo

Škoda, ker noben ne upošteva mojih nasvetov...
Pa kaj se sekiram, saj imate vi probleme ne jast   :)

max

@gandalf, pazi, WMR928NX nima svojega datalogerja! Tako mora biti računalnik nonstop priklopljen!
Zaradi morebitnih izpadov električne energije pa je dobro imeti tudi UPS, drugače si za tisti čas brez podatkov :shrug:
Je pa ta postaja dosti boljša od WMR200. Dataloger za WMR928NX, pa stane toliko(še malo drobiža zraven) kot sama postaja!
Če bi se odločl za nakup obojnega, pa je potem že dobro razmislit o nakupu Daviske :icon_rolleyes:

Pihe

Citat od: polo dne 08. Januar 2011, 13:35:55
Škoda, ker noben ne upošteva mojih nasvetov...
Pa kaj se sekiram, saj imate vi probleme ne jast   :)

Aleš,jaz se pa samo še smejem.Nima smisla ponavljat eno in isto,če folk tega noče razumet in sprejet. :shrug:
Se lahko vsaj ob nekaterih postih zabavam iz srca. ;)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

gandalf

Citat od: max dne 08. Januar 2011, 13:40:07
@gandalf, pazi, WMR928NX nima svojega datalogerja! Tako mora biti računalnik nonstop priklopljen!
Zaradi morebitnih izpadov električne energije pa je dobro imeti tudi UPS, drugače si za tisti čas brez podatkov :shrug:
Je pa ta postaja dosti boljša od WMR200. Dataloger za WMR928NX, pa stane toliko(še malo drobiža zraven) kot sama postaja!
Če bi se odločl za nakup obojnega, pa je potem že dobro razmislit o nakupu Daviske :icon_rolleyes:

V cem se potem razlikujeta potem oziroma po katerih vrednosti je boljsa?

Pihe

Citat od: gandalf dne 08. Januar 2011, 14:40:03
V cem se potem razlikujeta potem oziroma po katerih vrednosti je boljsa?

Pri WMR928NX lahko senzorje(kateri ima vsak lastno napajanje) razpostavljaš prosto naokrog, pri WMR200 pa moraš imeti vse na istem stebru.
www.bovec-vreme.si

gandalf

Uff.. Pihle! Navodila ne pravijo tako!  :smash:
Poglej stran 6 v pdf!

http://www.weatherconnection.com/manuals/WMR200.pdf

Tako da je lahko tudi ločeno! In potem na solar panel priklopiš samo enega!  :icon_haha:

Pihe

No ja,kakorkoli.Mi je pa sploh žal,da sem se oglasil pod to temo,ker mi je pravzaprav škoda izgubljat čas s temi kitajskimi jajci! :icon_arrow:
Prej ko slej se boš spet oglasil s kako težavo, ki bo pa posledica ta nove postaje.Kot še skoraj vsi doslej. :shrug:
Moje mnenje pa je,da je WMR928NX vseeno boljša izbira od WMR200,pa čeprav nima data loggerja.
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 08. Januar 2011, 18:03:52
Moje mnenje pa je,da je WMR928NX vseeno boljša izbira od WMR200,pa čeprav nima data loggerja.

Gradiščan je imel WMR200, pa je zamenjal za 928NX ;D

RajkoRajko

Če te zanima WMR 928NX, je na voljo v (conrad)Grazu za 299 eurov.Meni moja služi že več kot 4 leta  brez problemov.

Lp Rajko

gandalf

Citat od: RajkoRajko dne 08. Januar 2011, 18:35:40

Če te zanima WMR 928NX, je na voljo v (conrad)Grazu za 299 eurov.Meni moja služi že več kot 4 leta  brez problemov.

Lp Rajko

Sem videl ja! Kako je potem če ugasneš računalnik vsi podatki gredo! Kako imaš ti to rešeno? In kakšen je kaj odčitek z dežemerjem? A je točen ali moraš kaj kalibrirati zadevo z korekcijskim faktorjem?