ZEVS Forum

Dežomer?

Začel/a gandalf, 14. Oktober 2010, 17:26:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gandalf

Pozdravljeni,

imam dežomer od vremenske postaje TFA Primus - Solar. In me zanima kako in kaj je pozimi z to zadevo?
Ali jo je potrebno shraniti na toplo?

Ekolog

Citat od: gandalf dne 14. Oktober 2010, 17:26:10
Pozdravljeni,

imam dežomer od vremenske postaje TFA Primus - Solar. In me zanima kako in kaj je pozimi z to zadevo?
Ali jo je potrebno shraniti na toplo?
Več o tem boš izvedel v tej temi :icon_arrow:

http://forum.zevs.si/index.php/topic,599.0.html

gandalf

gandalf

Bom kr tule vprašal.

In sicer zanima me, če se da v programu nastavit drugačen zapis za padavine? Ker meni kaže danes 8,3mm padavin. In če to pretvorim z ročnim dežomerjem je to 33,2mm. Ker pa sosed v Sl. Konjicah VP Dobrava ima na Awekas napisano 26mm?  :icon_question:

Moja postaja!

http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=7336

VP Dobrava!

http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=1249

LP!

gandalf

Sem že popravil zadevo!  :clap: :clap: :buttrock:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

TgT

gandalf

Še vedno mi ni nekaj čisto jasno!  :icon_question: Kako je to mogoče na ekranu konzole meritev 10,1mm padavin. Ročni dežemer 25mm?
Vem da so različne površine! Na WUHU nastavitev 2.2130 za dežemer! Kaj potem ta dežemer laže?

wisky

Ne , dežemer ne laže, samo ti nisi nastavil pravilnega korekcijskega faktorja. Popravi korekcijski faktor pa bo zadeva štimala. Drugače me pa pokliči, pa ti pridem nastavit zadevo, da bo špilala.
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

gandalf

Nevem kako misliš? Če je danes padlo padavin v ročni dežemer 24mm, kar nevem če iz njega preberem je to 24mm dejansko? Postaja napiše 10,8? Kaj nebi to moralo biti enako al kaj? Korekciski faktor imam vpisan in znaša v WUHU 2.2130, da zadeva dela nekam veliko se mi to zdi? Sam nevem kako je z ročnim če je to dejanska vrednost, ki jo razbereš dol ali pa je potrebno preračunavat?
Moti me da ne kaže enako na konzoli!  :icon_question:

gandalf

Jutri zadevo testiram z vodo 1dc = 14,5mm vode in bom videl kje sem!  :icon_confused:

max

Na postaji je 10,8mm , korekcijski faktor imaš 2.2130, se pravi 10,8x2,213=23,868mm , ročni dežemer pa 24mm, ne vem, kaj bi bilo tu narobe?  :icon_rolleyes:
Korekcijski faktor upošteva program, ne pa konzola :icon_razz:

gandalf

Hvala za odgovor!!  :clap: :clap: Zakaj npr pa na konzoli ne izpiše tega podatka? Kaj bi bilo potrebno narediti, da bi bila vrednost prava? Mogoče sprememba premera?

max

Na konzoli ne moreš nič spreminjat, podatek na računalniku bo pravi, se boš moral navadit :shrug:
Če boš spreminjal premer lijaka, bo spet drugačen korekcijski faktor, zaradi drugačne površine

gandalf

Škoda!  :shrug: Sam da zadeva pravilno deluje potem!  :clap: Potem dejansko tista vrednost ki prebereš na ročnem dežemerju je pravilna? Na njem piše 1 črtica = 1mm. Probal sem vliti 1dc vode in pokaže 21mm  :icon_question: