ZEVS Forum

Dežomer?

Začel/a gandalf, 14. Oktober 2010, 17:26:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Lluka

Citat od: gandalf dne 22. November 2010, 22:08:31
Škoda!  :shrug: Sam da zadeva pravilno deluje potem!  :clap: Potem dejansko tista vrednost ki prebereš na ročnem dežemerju je pravilna? Na njem piše 1 črtica = 1mm. Probal sem vliti 1dc vode in pokaže 21mm  :icon_question:

ja...  če prav razumem.... deliš teh 21mm z 2 in dobiš 10mm padavin. (če sem razumel point)

max

Citat od: gandalf dne 22. November 2010, 22:08:31
Škoda!  :shrug: Sam da zadeva pravilno deluje potem!  :clap: Potem dejansko tista vrednost ki prebereš na ročnem dežemerju je pravilna? Na njem piše 1 črtica = 1mm. Probal sem vliti 1dc vode in pokaže 21mm  :icon_question:
Ne moreš vode kar tako vlivati pa vidit kolk je mm. Skala na ročnem dežemeru je narejena glede na njegovo površino.

iz tvojega poizkusa lahko križno izračunaš, če je ročni dežemer točen ;D
Količina 1dcl za površino lijaka, je 21litrov za površino enega kvadratnega metra, iz tega lahko izračunaš površino/zg.ploskev lijaka,
Potem pa še po drugi strani preveriš....... zmeriš premer in izračunaš če je res toliko(površina) ;D

gandalf

Kaj mislite, če zadevo testiram z 1dc vode = 14,5mm  :icon_question:

Gorazd

Jaz še zmeraj ne razumem, ali imaš normalno postajo, kot si jo kupil, ali si kaj predeloval. Original bi morala konzola pokazati kolikor toloko točne podatke za dež, ne pa le dobrih 40%. Najprej nam objasni ali pa poslikaj te tvoje merilnike (postajo, ročni, ...). Če ne veš, kaj pomeni 1dl za tvoj merilnik, ti tudi rezultat ne pomaga prav veliko. Pa nikoli ne primerjaj s sosedi, ampak moraš imeti sam vzporedne zanesljive meritve.

Mejte se radi

gandalf

Postaja je orginal NOVA TFA primus solar nič predelana in tak pač kaže? Slike bom pa dal gor od ročnega!

TgT

O Gandaif! O Gandalf!, serjes ga. Se slisima jutri.

gandalf

Super KOMAJ ČAKAM!! Da pride PROFIČ!  :buttrock: :beerchug:

gandalf

Kako deluje vaga v dežemerju? Mišljeno je če na obeh koncih ko se prekucne v levo in desno more pokazat vrednost (mm)?
Kajti pri meni tale TFA ima probleme!  :icon_evil: Samo na levo zabeleži vrednost na desno ko prekucne pa nič!
Reklamiral dežemer dobil novega in enako sranje!!!  :icon_evil: :icon_evil:

Stanje je da v 20 KLIKIH oziroma prekucih zabeleži za 100ml vode samo 5,1mm!!
TEST naredil 3X in nič od nič!!
Kontaktiral TFA v Nemčijo po E-mailu in rekli da za 100ml bi moralo pokazat 10mm!
Po mojih izračunih za ta premer bi moralo pokazat 6,8mm.

gandalf

Kaj bi lahko bilo narobe da ne dosega pravih vrednosti za 100ml vode?  :icon_question:
Za 100ml vode ki jih nakapljam notri počasi in to res počasi mi pokaže 5,1mm kar je 0,75ml!  :icon_cry:

max

Čakaj malo, mislim da si totalno pomešal stvari :icon_question:
A ti natočiš v menzurco 100ml in potem vlivaš vdežemer?
Če je temu tako, potem sploh ne veš kako meri postaja, oziroma kaj se meri!!

1mm vode skozi dežemer je 1mm(v višino) ali 1liter(po količini) vode, na ploskvi enega kvadratnega metra (1m2)!!!

gandalf

Hm... :icon_question: Meni kaže dežemer premalo padavin! In nimam relanih podatkov na ekranu konzole oziroma ne kaže mi enkako kot ročni dežemer! Korekciski faktor 2,650 v programu WUHU da je potem vredu!  :icon_eek:
In ne vlivam notri ampak kaplja počasi notri 100ml vode.

max

Citat od: gandalf dne 06. Januar 2011, 21:15:48
In ne vlivam notri ampak kaplja počasi notri 100ml vode.

Pa ti sploh veš, koliko je teh 100ml(1dl ali po domače 1deci) vode, če jo zliješ na gladko površino enega kvadratnega metra!?! jejejejej :banghead:

Če imaš predelan dežemer, ti na konzoli ne bo nikoli kazalo točno!!! Zapomni si že enkrat to!!

gandalf

Nimam predelan senzor vse je orginal! Kot tudi cisto vse je novo! Ampak merilnik za dez kaze premalo padavin!! In nevem kaj je narobe!

polo

Multimeter v roke pa zmeriš dežimer, če vaga deluje v obe strani... po moje, če da v eno stran mora tudi v drugo.

gandalf

Deluje samo v eno smer in v eno smer daje inpulz!  :icon_evil: In različno zapisuje oziroma pošilja podatke 0,2mm potem nič 0 potem 0,3mm potem spet 0!  :icon_question: