ZEVS Forum

Shelf, Mb 3.8. 2010

Začel/a kripelj, 03. Avgust 2010, 19:04:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Upam, da nisem preveč tečen z reportažami ampak ko se dogaja se pač dogaja  :icon_lol:

Slikal sem ponovno iz bližnjega griča piramide, na njej je tudi web kamera a ne na vrhu ker je razgled pri vznožju čisto ok pa še letet je treba prej iz vrha  :icon_mrgreen:.Današnje situacije ne bom opisoval, ker je vsem zelo znana, bom samo prilepil slike in jih malo pokomentiral  :icon_wink:

torej radarja v času dogajanja pri nas:

satelitska slika, kjer se vidijo te bombice:

Pogled povsem na začetku- lep shelf   :buttrock:

nato pa je z hitrostjo ok. 30km/h preko kalvarije (sosednjega griča) prešel vrtinčast oblak, pomojem, da je nastajal še en shelf:icon_bird:

Pogled na shelf

meni najljubša:  :drool:-- vidi se razsežnost shelfa, nadaljeval se je tudi proti avstriji...

"mirno shelfovo božanje  pohorja"
:icon_mrgreen:

Pohorje med nalivom ( sem videl sliko pri @walter pa sem se odločil da dam zraven, upam, da ni kake zamere  :icon_wink:)

Med nevihto je padlo 21mm dežja, ohladilo se je na 16C, imamo pa srečo, da je predhodna nevihta že ohladila ozračje iz 30 na 20C ker drugače bi pa znalo bit res hudo. Ta nevihta je tudi dokaz, da lahko občudujemo lepe strukture tudi brez materialne škode ( toče, očnega vetra, poplav).

pa en LP, Jernej
:wavey:

edit: panorama  :icon_mrgreen: ( hvala @capillatus-u za program  :praise:)

edit2: še ena  :icon_mrgreen:

ynos

Super slike.  :beerchug:

Škoda edino za razmerje 4:3.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...

Ciklon

Bravo, lepo si tole slikovno dokumentiral.  :icon_wink:

Ob shelf cloud-u na sprednji strani gust fronte ne nastane noben wall in funnel ampak gre to za scud oblake, ki lokalno nastanejo zaradi lokalno bolj vlažnega zraka (ki ima nižji LCL) od okolice , ki se pred gust fronto z izpodrivanjem hladnejšega zraka dviga...

Raj je v naravi :buttrock:

kripelj

Citat od: Ciklon dne 03. Avgust 2010, 19:31:48
Bravo, lepo si tole slikovno dokumentiral.  :icon_wink:

Ob shelf cloud-u na sprednji strani gust fronte ne nastane noben wall in funnel ampak gre to za scud oblake, ki lokalno nastanejo zaradi lokalno bolj vlažnega zraka (ki ima nižji LCL) od okolice , ki se pred gust fronto z izpodrivanjem hladnejšega zraka dviga...

hvala za popravek  :icon_wink:

moje znanje je še daleč od dobrega, ampak upam, da se še naučim v prihodnjih letih  :icon_wink:

popravljeno  :icon_mrgreen:

MaRkUš

Dobra reportaža lepega shelfa :icon_wink:

Stormchaser

Še iz moje strani pohvale za lepe fotke šelfa in nevihte. :icon_wink:  :clap:
P.S.:Samo nasvet.Probaj, kdaj še kako panoramo pofotkat, sej se da prek programov skupaj slike spravt, da zajemeš to veličino lepih struktur.Drugače pa itak dobre fotke delaš.Lp :icon_wink:

Astra

Odlične fotke. Bravo, kapo dol.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

gradiščan

Aquatic

Odlično dokumentirano, kar tako naprej. :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

matic

"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Snežak

Življenje je lepo,ČE ga živiš

kripelj

Citat od: Stormchaser dne 03. Avgust 2010, 19:55:37
Še iz moje strani pohvale za lepe fotke šelfa in nevihte. :icon_wink:  :clap:
P.S.:Samo nasvet.Probaj, kdaj še kako panoramo pofotkat, sej se da prek programov skupaj slike spravt, da zajemeš to veličino lepih struktur.Drugače pa itak dobre fotke delaš.Lp :icon_wink:

heh sem nardil panoramo ampak mam zdaj problem ker ne najdem programa da bi vse slike skupaj spravil  :icon_question: bom malo pobrskal če najdem cd s programom in dodam še panoramo  :icon_wink: hvala za pohvale  :icon_wink:

alešrozman94

VREME BO!

max

Citat od: kripelj dne 03. Avgust 2010, 21:18:19
heh sem nardil panoramo ampak mam zdaj problem ker ne najdem programa da bi vse slike skupaj spravil  :icon_question: bom malo pobrskal če najdem cd s programom in dodam še panoramo  :icon_wink: hvala za pohvale  :icon_wink:

Imaš tukaj, free in enostavno  http://explore.live.com/windows-live-photo-gallery

Notri imaš opcijo sestavi panoramo in izbereš slike. Samo sestavi in poravna, ti potem samo obrežeš :icon_wink:

paradolf

Lepo si zajel dogajanje. Kar tako naprej :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2