ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.08. - 15.08.2010)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Avgust 2010, 08:23:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowfrick

Že kar nekaj časa dežuje in tudi ves čas ob spremljavi gromov.
A zaenkrat bolj v okolici treska.
V trikotniku LJ-CE-NM pa ne izgleda ravno najlepše. ::)

Ravno ko končam s pisanjem pa je ena usekala bolj blizu.

Lluka

iznad naših glav na našem koncu se sprehajajo  mammutsi.......

trenutno smo na nekem obrobju padavin....saj občasno pokaplja... tale nevihta na radarju bo šla po vsej verjetnosti proti Rakeku.... oz v tisti konec.

tren temp = 23.1°C
tren vlaga = 70%
tren rosišče =
tren veter = 17.3°C

walter76

Prijatelj vremena !

march

Laško-Lahomšek:
Naliv, brez posebnega grmenja in zaenkrat brez toče.

LP, March

dg100

Tale nevihta bo šla pa južno od nas, pri nas sonce na JZ pa črno in grmi.

rbreznik

kripelj

grmi in rahlo dežuje, padlo je 16mm, pa nismo bili v centru padavin  :surprised: kako more pa tam delat... nebo je bilo zelene barve, tako, da tam najverjetneje pada tudi toča  :icon_exclaim:

max

@rbreznik, prosim če v profil napišeš lokacijo bivanja, da vemo od kod poročaš, hvala, in dobrodošel na forumu

Pri nas je hujši naliv mimo, sedaj dežuje.
Nevihta/sistem je točno nad nami delno razpadel, ostanek je šel po zasavski dolini proti jugovzhodu
Maksimalni RR je bil 97mm/h ob 16:19h do sedaj je padlo 11,5mm dežja

Ciklon

POZOR! Dolenjski se približuje močan linerani in deloma tudi supercelični sistem, katerega spremljajo močni vetrovi, nalivi in tudi toča, lokalno tudi debela toča!!!

Supercelična nevihta pa tudi potuje po južnem robu Slovenije, katero tudi spremljajo močni sunki vetra, nalivi in toča! Po predvidevanjih naj bi ta celica kmalu zapustila območje Slovenije.

Raj je v naravi :buttrock:

Astra

Lisca tik pred fešto.

Upam, da ne bo preveč škode proti jugu in vzhodu države, kamor se seli tale "golazen". Kot zanimivost, letala so imela nad Brnikom zaradi močne nevihtne linije proti Zasavju spremenjen koridor.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

mat89

nevihta
T:19,6.C
Padavine do zdaj 2mm
Pred kakšnimi 20 min sem prišel iz svojega prvega lovlenja neviht ,slike so kar dobro ospele.Reportaža jutri
Hvala bogu da gre najhujše mimo nas,drugim pa želim čim manj škode

jery_slo

Pri nas trenutno močno dežuje, ima pa tale celica zelo zanimivo strukturo na radarju:

tanja

Okoli Čateža in Šentruperta bo letos zgleda malo manj grozdja :banghead:

Dejan

Vsaj pri meni ni nič posebnega; naliv, nakaj zelo drobne toče vmes in pa veter, po moji oceni okrog 30km/h

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

blazek

Precej pestro v okolici Velikega Gabra na Dolenjskem. Skoraj maksimalni odboji na radarju. Pomiak se proti JV. Super, jaz pa na morju, ko se enkrat nekaj dobrega spaca. :roll:  :evil:

Doma Takt 29C
vlaga 56%
rosisce 19.3°C

NA otoku Krku se je nekoliko pooblacilo.