ZEVS Forum

Triglav iz Krme, čez Planiko in nazaj mimo Kredarice

Začel/a .sonček., 14. Julij 2010, 18:58:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Želja mi je bila, da bi šel na Triglav na hribi.net spletni strani sem prebral, da potrebuješ vsaj 6 ur, na forumu pa sem zasledil, da je bolje it za dva dni, da je zelo zahtevna pot, da ni za vsakega planinca Triglav itd.
Ne vem, jaz sem štartal iz Krme 5.50 uri in prišel na vrh 9.20 uri s tem, da sem od Malega Triglava do vrha šel počasi, zaradi gužve, ob 14. uri sem bil doma (1 ura vožnje), šel sem pa sam, ampak sam nisem bil tam gori.

Brez vremena ni življenja.

snowfrick

Bravo :icon_wink:

Ko sem jaz šel, smo spali in na Kredarici in na Vodnikovi :icon_lol:

ŠTROMAR

Lepa tura, lepo vreme in upam, da si imel čas uživati v razgledih.  :icon_wink:

Njega dni, ko se je v hribe še hodilo zaradi družbe in doživljanja narave, smo največkrat turo začeli v Mojstrani in končali tretji dan v Ukancu. Peš iz Mojstrane v Vrata, obvezen ogled Peričnika od blizu(danes mnogi tam mimo drvijo ne da bi sploh vedeli zanj), postanek v Vratih in nato vzpon čez Prag. Obvezen postanek v  Staničevi koči in če je bila sreča mila kakšna postelja na Kredarici, drugače pa spanje na klopeh ali na tleh. Drugi dan zgodaj zjutraj lepo vzpon na Triglav in sestop mimo Planike in sprehod nad Velsko dolino do Doliča. Med potjo čez Hribarce skoraj vedno naleteli na svizce(brez čokolade) in mimogrede stopili še na razgledni Kanjavec, ki je tik ob poti. Obvezno je treba zaviti še na Prehodavce pogledat najvišja od sedmerih jezer in nato po čudoviti dolini Sedmerih do koče pri sedmerih jezerih, kjer drugič prenočiš. Zadnji dan pa še na Komno in nato v dolino so Ukanca. Seveda je bilo potrebno pogledati še slap Savica in se za konec okopati v Bohinjskem jezeru. Taka doživetja še po dolgih letih ostajajo v lepem spominu.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

max

Ja, za Triglav si je treba čas uzet(tko kot za prijatelje), da ne divjaš, oziroma da ne greš samo gor in dol, ker od tega nimaš nič  :shrug:
Bil sem 7x na vrhu in zmeraj sem si vzel 3 dni. Prijetna družba, spoznavanje novih obrazov, pa še zmatran nisem/nismo bil/bili nikoli, tako da smo/so vedno uživali tisti ki so šli z menoj. Kot je napisal Štromar, prvi dan peš iz Mojstrane, spali na Kredarici, drugi dan vrh in potem uživancija cel dan naokoli, potem spanje na Triglavskih jezerih in tretji dan počasi v dolino in domov :buttrock:
Drugače pa .sonček. , saj se da, samo kot sem napisal, je to samo gor in dol, pa nič druzga :shrug:
Lepe panorame in razgledi :icon_wink:

.sonček.

Niti 1 uro nisem potreboval od doma do izhodišča Krme.

Jaz nisem nikamor hitel, sam mal sem se ustrašu, da je res 6 ur hoje, ker sem bolj počasen, potem pa pridem v 3.30 uri na vrh.
6 gor, dol recimo 5 = 11 ur, mal postanka na koči na vrhu +1 ur, v 18. uri pri avtu in 19. uri doma.
Eni greste za par dni in vrjetno zadnjič v tem letu, jaz pa vsak vikend ali pa na vsakih 14dni.

Brez vremena ni življenja.

gradiščan

Lepe fotke. Zanimivo, koliko snežišč je še tam gor  :icon_question: :clap:

max

Citat od: .sonček. dne 15. Julij 2010, 14:14:54
Eni greste za par dni in vrjetno zadnjič v tem letu, jaz pa vsak vikend ali pa na vsakih 14dni.

Lepo, da uživaš v tem in skrbiš za telesno kondicijo :buttrock: