ZEVS Forum

Vremenska postaja-Staro Velenje

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 11:55:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 6 Gosti gledajo to temo.

Ekolog

Spletna stran je trenutno nedosegljiva, zgleda, da imajo na freehostu kakšna vzdrževalna dela na strežniku :icon_arrow: :shrug:

Ekolog

Spetna stran meteorološke postaje Staro Velenje je ponovno dosegljiva, hvala za razumevanje :icon_arrow:

Ekolog

Včeraj mi je @maestro dal idejo glede merjenja temperature na 5 cm, hvala maestro :icon_wink:, danes sem postavil brezžičen digitalni senzor za temperaturo, 5 cm v zemljo, ko bo kakšen bolj konkreten dež, ga bom seveda umaknil na suho, saj bom meril le v jesensko-zimskih mesecih, ko so podatki o temperaturi na 5 cm najbolj zanimivi :icon_arrow: Senzor meri tudi vlažnost zraka :icon_arrow: Spodaj pa sta še dve fotografiji :icon_arrow: :icon_arrow:

Senzor :icon_arrow:

Notranja enota, ki prikazuje zunanjo vlažnost zraka, zunanjo temperaturo (temperaturo na 5 cm), notranjo vlažnost zraka, notranjo temperaturo, zračni pritisk, datum, lunine mene ter aktualen čas :icon_arrow:

gradiščan

:icon_question: Malček sem v dvomih, da bo vlago zdržal tale senzor  :icon_question:

Ekolog

Enako gradiščan, tudi jaz sem v dvomih in že razmišljam kam bi dal senzor, da bi ga zaščitil pred vlago oz. padavinami :icon_question:, drug problem pa je, da se izgubi brezžičen signal, saj mi na notranji konzoli že 2 uri kaže enako temperaturo :icon_arrow:

gregach

Ja saj se temp. tal na 5 cm verjetno ne spreminja tako hitro....
Pa vidim da ti je smejko: :icon_arrow: izredni, izredno všeč
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gradiščan

Zakaj si ga zakopal v zemljo  :icon_question:, jaz bi rajši naredil miniaturno vremensko hiško za tak senzor... ah..samo razmišljam... :icon_cool:

Ekolog

Sedaj vidim, da ni kriv signal, da je tako dolgo ista temperatura, npr. prej je bila temperatura kar dve uri zabetonirana na 5°C, sedaj znaša 4,6°C, samo mi ni jasno kako je lahko na 5 cm temperatura višja kot pa na 2 metrih, ki trenutno znaša 1,8°C :icon_arrow: :icon_question:

max

Kaj ni jasno?? Zemlja je še topla in seva, topel zrak gre pa navzgor ane :icon_rolleyes:

Ekolog

Se pravi, jaz sedaj merim temperaturo 5 cm v notranjosti zemlje, zato pa je toliko višja od tiste na 2 metrih, bom poskusil jutri dati senzor 5 cm nad zemljo, takrat bi pa morala biti za cca 2°C nižja od tiste na 2 metrih.

maestro

Citat od: ekologsenzor malce vkopal v zemljo in sedaj opažam, da mi malo meri temperaturo zemlje malce pa temperaturo na 5 cm in to seveda ni to

Kaj ti zdaj meriš????? Če maš tipalo vkopano v zemlji, ti ne more hkrati še 5cm nad zemlo merit  :icon_question:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Ekolog

Sedaj sem aktiviral oz. usposobil še en senzor, tako, da bom sedaj meril temperaturo 5 cm nad tlemi ter 5 cm v zemlji in ne bo več nobenih dilem :icon_wink: Spodaj pa je še ena fotografija postavitve senzorjev :icon_arrow:

max

Blaž, ti pa že malo pretiravaš :icon_surprised:
A ne bi raje te senzorje še nekako zaščitil s polivinilom, če jih imaš kar takole na surovo?
Drugače pa za merjenje temp. v zemlji res ne rabiš teh, ki zraven merijo še vlago, pa da gledaš iz toplega fotelja :icon_rolleyes:
Čisto dovolj bi bili navadni elektronski s tipalom na koncu žičke, pa še provizorično strehico bi si naredil za  zaščito :shrug:

Takole kot si naredil, se mi zdi kot da bi cca 20 € vrgel na cesto, pa čakal kdaj jih bo kdo pobral(€ mislim, ne tvoje senzorje) :suspicious:

Ekolog

Saj jih imam sedaj le začasno, saj ne bodo vseskozi tako kot so sedaj, ko bo kakšen konkretnejši dež jih bom seveda umaknil na suho, glede zaščite s polivinilom pa ni slaba ideja, to jih pa bom nekako zaščitil, hvala max za idejo :icon_wink:

Pihe

Delim mnenje z @maxom.To je metanje denarja stran in uničevanje tehnike.Tile termohigrosenzorji niso bili narejeni za merjenje v zemlji! :icon_arrow:
Sedaj,ko boš definitivno uničil dva senzorja, bi se lahko vprašal,če ne bi tega denarja vrgel v pujsa, pa enkrat kasneje,ko bi se ti dovolj nabralo kupil en spodoben aparat tipa Davis http://www.weathershack.com/davis-instruments/6345.html ?
No ja,saj delaš najbrž s svojim denarjem,ane? ;)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si