ZEVS Forum

VP Pivka

Začel/a matajur, 02. Julij 2010, 11:17:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matajur

Pred nekaj dnevi je začela delovati VP Pivka.

Podatki se od danes naprej pošiljajo tudi na (AWEKAS).

Gre za postajo WMR 928 skupaj z vremenskim strežnikom Meteohub.
Postajo bi rad spravil tudi na internet. Domeno imam že kupljeno, pri ostalih stvareh bi pa potreboval malo pomoči. A ja. A sem že omenil, da sem član društva ZEVS?

Kako torej naprej?
Vremenska postaja Pivka

blazek

Super.

Domene ti nebi bilo potrebno kupit. Ker kot član društva dobiš zevs domeno in pa prostor na strežniku.

Kontaktiraj Piskeca, on ima te zadeve čez.

gradiščan

Odlično  :clap: :clap:

Na našem koncu res manjka vremenskih postaj. A je to točno v Pivki ali kje okoli nje?

Pomoč? Ja, ti samo povej kaj rabiš  :icon_question: Pa se bomo vsi skupaj potrudili  :icon_confused:

Ekolog

Super, dobrodošel med nami :icon_wink:, ali mogoče kaj veš, kaj je s tisto postajo Palčje pri Pivki, velikokrat so zelo čudni podatki, npr. jutranji minimumi ter popoldanski maksimumi imajo zelo velika odstopanja, saj če se ne motim je bil en čas prisoten na forumu tudi lastnik te postaje pod vzdevkom toro, sedaj ga pa nič ni več na spregled :icon_question: :shrug:

matajur

Ja točno v Pivki. Žal mikro lokacija ni najbolj posrečena, ampak nimam boljše izbire.

Predvsem bi potreboval pomoč pri samem oblikovanju, postavitvi strani. Še bolje pa bi bilo, če se mogoče kdo natančneje spozna na meteohub. Sicer sem glavne stvari že sam pogruntal.
Vremenska postaja Pivka

gradiščan

Kaj rabiš pri oblikovanju?

Ekolog

Evo, Palčje trenutno na AWEKAS-u z najvišjo temperaturo: 36,8°C ob 12:45 :icon_eek: :smash: :icon_bird:

blazek

NIzke jutranje temperatura so tam lahko nizke. Vrjetno si Ekolog že slišal za mrazišča. Dnevni maksimumi pa so previsoki zarad nezaščitenega senzorja. Razen če ni ta postaja kje na kaki vzpetini. Palčje mislim.

Smo že offtopic....

matajur

Citat od: gradiščan dne 02. Julij 2010, 12:51:08
Kaj rabiš pri oblikovanju?

Pri samem oblikovanju bi potreboval, en template, mogoče kar tisti od Zevsa. A se to da kje dobit? Potem bi priredil za mojo postajo, s tem, da bi skušal integrirat podatke od meteohuba.
Vremenska postaja Pivka

blazek

Poglej drugi post!

matajur

Citat od: Ekolog dne 02. Julij 2010, 12:42:21
Super, dobrodošel med nami :icon_wink:, ali mogoče kaj veš, kaj je s tisto postajo Palčje pri Pivki, velikokrat so zelo čudni podatki, npr. jutranji minimumi ter popoldanski maksimumi imajo zelo velika odstopanja, saj če se ne motim je bil en čas prisoten na forumu tudi lastnik te postaje pod vzdevkom toro, sedaj ga pa nič ni več na spregled :icon_question: :shrug:

To postajo sem opazil tudi sam. Mislim da celo na videz poznam skrbnika. Sem videl, da so odstopanja, predvsem navzgor. Najbrž ima nezaščiten senzor. Za odstopanja navzdol pa se mi ne zdi tako čudno, saj so tukaj precej hladni kraji, pa tudi nadmorska je kar visoka.

Za primerjavo naj povem, da recimo pri nas na nekaterih poljih še mak cveti, medtem ko sem zadnjič videl, da na mengeškem polju že žanjejo. Rastje je po moji oceni kaka dva do tri tedne za ljubljansko kotlino, kar je  povezano z nižjo povprečno temperaturo, čeprav sončevega obsevanja je več.

No zdaj smo pa že precej offtopic.
Vremenska postaja Pivka

matajur

Citat od: blazek dne 05. Julij 2010, 09:29:26
Poglej drugi post!

Sem ga že pogledal, piskec me je usmeril h gradiščanu, on me je vprašal kaj rabim, jaz sem odgovoril.
Ne si me podajat kot pingpong žogco.
Vremenska postaja Pivka

gradiščan

Citat od: matajur dne 05. Julij 2010, 09:25:53
Pri samem oblikovanju bi potreboval, en template, mogoče kar tisti od Zevsa. A se to da kje dobit? Potem bi priredil za mojo postajo, s tem, da bi skušal integrirat podatke od meteohuba.

Ja, sory  :shrug:, ki ti nisem takoj odgovoril, ker sem trenutno v tujini na seminarju. Ja, vsekakor se da dobit template. Ti ga pošljem po meilu, ko se vrnem v četrtek.

PS: Se te ne podajamo kot žogico, žal je potrebno kdaj tudi za kaj potrpeti, ker smo tukaj sami ljubitelji in pomagamo po naših močeh. Smo pa vsi veseli, če se nam kdo v tej pomoči pridruži.  :buttrock:
:wavey:

matajur

Ker še vedno nisem do konca pripravil spletne strani (gre počasneje kot sem mislil), sem objavil blog na tem naslovu. Na blogu bom objavljal bolj ali manj pomembne novice povezane z lokalnim vremenom. Kasneje bo tudi povezan s spletno stranjo VP.

Zadnje novosti so v zvezi z obiljem padavin iz zadnjega vikenda.

Vabljeni!
Vremenska postaja Pivka