ZEVS Forum

Močnejša nevihta z močnejšimi sunki vetra ter močnejšim nalivom 30.5.2010

Začel/a krispy123, 31. Maj 2010, 19:15:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Včeraj zvečer po 19 uri so se začeli proti zahodu ter delu Kozjaka začeli zbirati zelo temni oblaki ,sprva sem mislil da nas to ne bo niti doseglo saj se je celica nekoliko umikala proti  severu ter Avstriji.Radarska slika takrat.

Vendar sem se motil ker sem sprva mislil da nas to ne bo doseglo saj se je celica vse bolj približevala, a na žalost ta celica ni imela lepih oblik , v glavnem nebo je postajalo vedno bolj temno in nekje po 19.30 uri sem od zahoda začel videvati prve razelektritve,ki so bile sprva zelo redke.
No čez nekaj časa je začelo grmeti in bliskati in takrat sem vedel da gre zares,saj se je celica vse bolj krepila na poti proti vzhodu.
No in začel se je rompompom , iz oblakov je začelo močno deževati, ter bili so tudi močnejši sunki vetra (največja zabeležena hitrost je bila 12.1m/s).Radarska slika ob  največji moči te nevihte.Po prehodu nevihte se je proti severu hitro zjasnilo, a čez nekaj ur je zopet pričelo deževati.

Pa še nekaj slik , opozarjam pa da  moje fotografije niso preveč dobre kvalitete ampak bom jih vseeno dal gor.
Pred nevihto so se videli proti severu dokaj grozeči oblaki saj se je zelo stemnilo.

Tako močna je bila svetloba strele da je zgledalo kot da bi bil dan.No nekaj strel pa sem le ujel.

Tule zgleda kot da je strela udarila v stanovanjski objekt.

Zelo slabo ujeta strela. :'(

lp
No kar se je vse skupaj včeraj zvečer zgodilo lahko štejem kot prvo močnejšo nevihto letos.

max

gradiščan

Super..postajaš vodilni pri vremenskih reportih..pa še vse skupaj odlično podkrepiš z radarji  :clap: :clap: Sem ti hotel dat +, pa vidim da tega ni več.. No, zato ti dam kar 100 plusov naekrat... :buttrock:

paradolf

Čestitke za ujeto in opis. Nevihte bodo še in tvoja oprema se bo izboljševala. Torej reporti bodo vse boljši :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2