ZEVS Forum

KANIN in SELLA NEVEA - 29.12.2009

Začel/a ŠTROMAR, 29. December 2009, 21:05:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Zadnji lep in sončen dan letošnjega leta je bilo potrebno kar najbolje izkoristiti, zato zjutraj hitro v avto in se mimo Trbiža zapeljemo proti sedlu v Žlebeh(Sella Nevei). Tule pogled na dolino reke Jezernice malo pred Rabljem(Cave del Predil) - vse skupaj še v jutranji senci

Pogled na Rabeljsko jezero

in nadaljujemo po cesti proti sedlu v Žlebeh, ki je v globoki zimski senci

Tole je spodnja postaja popolnoma nove krožne kabinske žičnice, ki je nadomestila staro nihalno žičnico - telecabina del Canin. V vsaki kabini je prostora za 16 oseb.

Zgornja postaja popolnoma nove kabinske žičnice, ki je nadomestila staro nihalno žičnico - telecabina del Canin

Spodnja postaja nove nihalne žičnice funifor Prevala. Vsaka od dveh kabin sprejme 100+1 osebo.

Zgornja postaja nove nihalne žičnice funifor Prevala pod vrhom gore Lopa( 2402m)

Smučišče od zgornje postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala proti sedlu Prevala(2067m)

Pogled od zgornje postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala na Viš in Montaž

Pogled od zgornje postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala na Prestreljenik(2499 m) in Visoki Kanin

Slovenska stran smučišča Kanin

Megleno morje nad Bovcem

Triglav in vzhodne julijske alpe

Občasno so se megle nad Bovcem razredčile, v ozadju Krn

Planinski dom Petra Skalarja na Kaninu

Nekateri so šli peš na vrh Prestreljenika

Sedežnica Prevala in v ozadju zgornja postaja nove nihalne žičnice funifor Prevala , desno pa iz doline Krnice že prihaja megla

Sedežnica Prevala

Zgornja postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala in gondola izginjata v megli

Zgornja postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala in razvaline italijanske kaverne iz I.svetovne vojne

Še enkrat zgornja postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala

Gondoli nihalne žičnice funifor Prevala sta se srečali

Zgornja postaje nove nihalne žičnice funifor Prevala v megli

Pogled na zgornjo postajo nove nihalne žičnice funifor Prevala s spodnje postaje

Pogled na Montaž

Levo zgornja postaja stare nihalne žičnice in desno nova krožna kabinska žičnica

Mangart že dobiva megleno kapo

Spet doma

Zamrznjeno jezero na meji SLO-ITALIJA v Ratečah

Kozolci okovani v led na travnikih pod Ratečami

Astra

Štromar, enkraten izlet ste imeli. Fotke so pa res krasne. Kakšna pridobitev za Kanin je tole, enkratno.  :praise:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Capillatus

Zelo lepe slike  :clap:  :buttrock:

To je res moralo biti enkratno doživetje   :icon_mrgreen: :icon_wink:

Domček

Čudovita pokrajina, lepo smučišče in super fotke... (8. in 11. pa sta že kar za v kak katalog smušišč).  :praise:  :icon_wink:

Sem bil pa tudi jaz nekaj dni nazaj v Ratečah. :angel:

Davor

Prekrasna reportaža! :icon_wink: Upajmo, da jim kakšna prevelika pošiljka snega ne bo pokvarila dobre infrastrukture.

P.S.: V kolikor me videz ne vara imajo identično kabinsko žičnico sedaj tudi na Mariborskem Pohorju, vendar so pri nas rdeče barve.

Lep dan še naprej
Brez oblakov ni ciklona!

blazek

Super reportaža Štromar. Sedaj se pa že kar splača it smučat na Kanin. Potem ko sta se povezali obe strani. :clap:

Pihe

Slavc hvala za to reportažo.Vsaj vem,kako izgleda zdaj tam gor. :icon_redface:
Pa še dva manjša popravka: nad Bovcem danes ni bilo megle.Tisto,kar je od tam,kjer si fotkal izgledalo kot megla nad kotlino, je bila samo ena ozka plast megle ob pobočju zgoraj.
Drugi popravek pa je ime Sella Nevea v slovenščini.Mi,ki se tu na slovenski strani Kanina nekaj turizem igramo, dosledno vztrajamo, da to ni nobeno Nevejsko sedlo,ampak tako,kot je bilo od nekdaj poimenovano s strani staroselcev,t.j.:Slovencev.Imenujemo ga pa sedlo V žlebeh. :icon_wink:
Lepa reportaža visokogorja!Bravo! :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

urbang

super  :drool:
se bo treba enkrat odpravit tja smučat  :buttrock:

max

Uvauu, a tukaj si torej bil danes :icon_mrgreen: Super fotke  :icon_wink:
Jaz sem pa poleti bil gor, ko so verjetno še nekaj testirali, kabin pa še ni bilo.

ŠTROMAR

Darjo najlepša hvala za tvoj popravek. Sem ga takoj upošteval in popravil neustrezne navedbe. Če bi bil doma, bi pred objavo preveril krajinska imena v kateri od knjig dr. Juliusa Kugyja, ki pa jih tu v Kranjski Gori(Borovški vasi) na žalost nimam.

utrinek

gradiščan

stog

Ledeni

Lepo, lepe slike. :clap:

Toda, italijanska stran smučišča dela, naša pa ne, razen štirisedežnice Prevala?

max

Citat od: Ledeni dne 30. December 2009, 11:51:29
Lepo, lepe slike. :clap:

Toda, italijanska stran smučišča dela, naša pa ne, razen štirisedežnice Prevala?

Včeraj so zagnali, je bilo po TV, bo @Pihe kaj več povedal :icon_rolleyes: