ZEVS Forum

zunanji WEB CAM

Začel/a TWISTER, 21. Junij 2007, 10:14:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Čaki, kaj imaš ti že za eno kamero?

Če je IP kamera, lahko najbrž pošilja po emailu ali pa po ftpju nekam na en strežnik. IP kamere fwink in WD ne bosta zaznala, saj zaznavata le USB kamere. Načeloma bi moral imeti kakšen nadzorni sw, ki pa ga je težko dobit.

No, imajo pa IP kamere to dobro lastnost, da imajo ftp klienta že v sebi in znajo ob intervalih ali pa ob motion detectu poslati sliko.

Imaš kaka navodila, da pogledam?

TgT

kakšna kamera, kakšen router?

Pihe

Citat od: piskec dne 01. September 2008, 18:22:50
Čaki, kaj imaš ti že za eno kamero?

Če je IP kamera, lahko najbrž pošilja po emailu ali pa po ftpju nekam na en strežnik. IP kamere fwink in WD ne bosta zaznala, saj zaznavata le USB kamere. Načeloma bi moral imeti kakšen nadzorni sw, ki pa ga je težko dobit.

No, imajo pa IP kamere to dobro lastnost, da imajo ftp klienta že v sebi in znajo ob intervalih ali pa ob motion detectu poslati sliko.

Imaš kaka navodila, da pogledam?

Kamera je tale: http://www.bsti.com.tw/ip-surveillance/ip-surveillance-ipcameras-pd100hv2-en_index.html
Navodil ni bilo zraven,router je širokopasovni Linksys WRT54G :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

_Roba_

@Pihe: IPUtility od Axis-a bi znal resit tvoje probleme....Seveda ce bo zaznal to tvojo kamero...Probat ni greh...Jaz mam svojo na svojo mrezno priklopleno,ker se mi z ruterom ni dalo zezat :D

Ves ip od kamere?Si probal preko WebcamXPja ze na net spravit?

piskec

No, saj to je čisto navadna IP kamera.

Take kamere ne delujejo na USB vmesnike. Z navadnimi programi nimaš pri njih kaj početi. Vtakne se jih direktno v omrežje, upravlja pa se jih preko lastnega Web vmesnika.

Edino, kar rabiš, je, da izveš kakšen IP ima kamera že nastavljen. To se ponavadi dobi v navodilih. Najbrž pa ima naštiman tudi dhcp, vendar vseeno potrebuješ IP. Če nimaš navodili, oz. nimaš pojma, je tule en pripomoček: http://www.bsti.com.tw/download-contact/download-index.html

S tem načeloma izveš, kakšen IP ima kamera, nato pa le brskalnik (če si v istem omrežju) poženeš tja. In potem vse nastaviš.

Kolikor vidim, kamera podpira ftp, torej boš nekje potreboval nek prostor in ftp strežnik in nato bo kamera direktno tja pošiljala slike.

Na koncu niti ni tako zakomplicirano!  :icon_haha:

Pihe

Citat od: piskec dne 02. September 2008, 07:21:56
No, saj to je čisto navadna IP kamera.

Take kamere ne delujejo na USB vmesnike. Z navadnimi programi nimaš pri njih kaj početi. Vtakne se jih direktno v omrežje, upravlja pa se jih preko lastnega Web vmesnika.

Edino, kar rabiš, je, da izveš kakšen IP ima kamera že nastavljen. To se ponavadi dobi v navodilih. Najbrž pa ima naštiman tudi dhcp, vendar vseeno potrebuješ IP. Če nimaš navodili, oz. nimaš pojma, je tule en pripomoček: http://www.bsti.com.tw/download-contact/download-index.html

S tem načeloma izveš, kakšen IP ima kamera, nato pa le brskalnik (če si v istem omrežju) poženeš tja. In potem vse nastaviš.

Kolikor vidim, kamera podpira ftp, torej boš nekje potreboval nek prostor in ftp strežnik in nato bo kamera direktno tja pošiljala slike.

Na koncu niti ni tako zakomplicirano!  :icon_haha:

Pa je komplicirano! :icon_arrow:
IP kamere imam: http://192.168.1.100:103. Imam tudi strežnik zanjo in slike se tudi pošiljajo tja, vendar nosi vsaka naslednja poslana slika tja ,svoje ime(ni v stilu camera.jpg ali image.jpg, ampak je ime datoteke povezano s časom uploada!).Ker se na strežniku nabirajo kar naprej nove slike z drugačnim imenom, je tudi praktično nemogoče nastavit na webstrani pravilen upload!Vse skupaj je začinjeno še s tem, da zahteva za ogled slike username in password! :icon_exclaim:
Zato je zadeva zakomplicirana! :banghead:
www.bovec-vreme.si

piskec

To je pa čisto druga pesem. To pa je zakomplicirano, ampak nekje drugje.  :icon_biggrin:

Ali se mogoče da naštimati, da imajo slike, ki se prenesejo, le eno - vedno isto - ime? Moja kamera ima naprimer izbiro, da pripneš zraven unique zadevo.

Drugače pa je potrebno narediti kako skripto, s katero boš izločil vedno zadnjo sliko. Jaz tako skripto imam, vendar za windowse - vbscript. Če imaš možnost tega na strežniku, ti jo rade volje dodelam...

V navodilih ti mora nekje pisati, kako s samim cgi-jem priti do slike (naprimer: http://192.168.1.100:103/cgi/video.jpg) in lahko tudi tega nekako uporabiš - tu moraš narediti še port redirect na usmerjevalniku.

Pihe

Citat od: piskec dne 02. September 2008, 10:09:38
To je pa čisto druga pesem. To pa je zakomplicirano, ampak nekje drugje.  :icon_biggrin:

Ali se mogoče da naštimati, da imajo slike, ki se prenesejo, le eno - vedno isto - ime? Moja kamera ima naprimer izbiro, da pripneš zraven unique zadevo.

Drugače pa je potrebno narediti kako skripto, s katero boš izločil vedno zadnjo sliko. Jaz tako skripto imam, vendar za windowse - vbscript. Če imaš možnost tega na strežniku, ti jo rade volje dodelam...

V navodilih ti mora nekje pisati, kako s samim cgi-jem priti do slike (naprimer: http://192.168.1.100:103/cgi/video.jpg) in lahko tudi tega nekako uporabiš - tu moraš narediti še port redirect na usmerjevalniku.

Piskec iskrena hvala za tvoj trud. :clap: Na moji stari spletni strani mi je prijatelj napisal tako skripto, da je bila vidna samo zadnja aktualna slika(tako kot si ti pravilno ugotovil).Tu (Weather display) pa tudi on že ne več kako in kaj.Proizvajalec kamere mi je sicer poslal cgi ukaze, ki smo jih tudi že uploadali na strežnik, vendar se zadeva kaj dosti ne spremeni.Sedaj se sicer lahko sliko vidi, na webstran pa jo še vedno ne potegne. :icon_sad: Program Weather display v Log Errorju nonstop zatrjuje, da ne more najti kamere. :icon_exclaim:Moj prijatelj pravi, da brez statičnega IP enostavno zadeva ne bo "proradila"(sedaj imam dinamičnega).
Jaz, ki sem v tem znanju pa sploh nag in bos, pa samo gledam, kaj se boste še spomnili. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

piskec

Čaki zdaj... kakšen weather display? Aha...

Kolikor razumem WD laufa pri tebi, na tvoji mašini, potem pa vse skupaj prenese na nek strežnik po ftp-ju, kajne?

Mi lahko še razjasniš, kam si dal tiste CGI ukaze in kakšni so bili?

Naprimer: v svojem omrežju ne moreš navesti svojega zunanjega naslova, prav tako v zunanjem svetu (na strežniku) ne moreš navesti notranjega naslova - oz. moraš narediti port redirect (vse, kar pride na port 103, gre naprej na 192.168.1.100).

V vsakem primeru pa lahko vse ostane isto, kot prej, zakaj pa tlačiš kamero v WD? Saj lahko ostane tako, kot je bilo prej - kamero pošiljaš na ftp, tam pa je skripta, ki vedno naredi kamera.jpg. Narediš še webcam.html, kamor vmestiš kamera.jpg in to je to. Zakaj pa ne tako?

Pihe

Citat od: piskec dne 02. September 2008, 12:57:41
Čaki zdaj... kakšen weather display? Aha...

Kolikor razumem WD laufa pri tebi, na tvoji mašini, potem pa vse skupaj prenese na nek strežnik po ftp-ju, kajne?

Mi lahko še razjasniš, kam si dal tiste CGI ukaze in kakšni so bili?

Naprimer: v svojem omrežju ne moreš navesti svojega zunanjega naslova, prav tako v zunanjem svetu (na strežniku) ne moreš navesti notranjega naslova - oz. moraš narediti port redirect (vse, kar pride na port 103, gre naprej na 192.168.1.100).

V vsakem primeru pa lahko vse ostane isto, kot prej, zakaj pa tlačiš kamero v WD? Saj lahko ostane tako, kot je bilo prej - kamero pošiljaš na ftp, tam pa je skripta, ki vedno naredi kamera.jpg. Narediš še webcam.html, kamor vmestiš kamera.jpg in to je to. Zakaj pa ne tako?

Ojoj sem zašuštral vse skupaj. :icon_exclaim: :icon_redface:
V glavnem: Prešaltal sem iz WsWina na Weather Display.WD ima nek eksterni programček, ki sliko iz webcama vkomponira na website.Weather display ima svoj samostojni FTP program, ki pošilja podatke na moj strežnik. Ukaze(buffer.jpg, image.jpg, image_time.txt, image_upload.php ter request.php) sem skopiral v direktorij na mojem strežniku.
Glede tvoje zadnje ideje pa Bog te usliši, vendar program v Weather Displayu enostavno ne zazna in noče zaznati take skripte.Ne vem zakaj. :icon_exclaim: :icon_redface: Ampak enega lepega dne bomo tudi ta problemček rešili. :icon_wink:
Zdaj me pa zanima še, kaj rabiš ti za eno skripto, da bodo moji podatki ponovno na Mapviewu? Awekas txt imam namreč preko Direct linka.Mislim, da je imel enake težave enkrat z Direct linkom tudi Maverick. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

piskec

Kaj pa si povedal programčkuj, ki ti vkomponira sliko? Kakšen naslov si mu dal?

Pri zadnji ideji pa je tako, da nima prav nič z WDjem. Zakaj pa bi imel Weather display sploh karkoli s kamero???

Pravzaprav bi moralo čisto enako delati - če kamera pošilja slike na strežnik. A jih? Če jih, kje so? Če jih ne, zakaj jih ne?

jkocki

Mene pa zanima , če deluje program webcam xp tudi na visti in kje bi ga najlažje dobil?

Hvala za odgovor!

H2o

Na njihovi spletni strani piše, da program deluje v Visti. Potegneš ga z njihove strani, oziroma klik.

jkocki

march

Mene pa zanima kakšna kamera mora bit, da se samdejno nastavlja osvetlitev; npr. zvečer ko se dela mrak, da ni že ob 18.00 tema. Trenutno imam na VP Petrovče in VP Laško/Lahomšek Canyon CN-WCAM23 (ca. 20€ je bila), pa moram ročno nastavljat osvetlitev.  Mogoče kak nasvet?

Hvala,

March