ZEVS Forum

zunanji WEB CAM

Začel/a TWISTER, 21. Junij 2007, 10:14:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

march

Jaz imam na obeh lokacijah (Laško in Petrovče) msn kamero in daje takšno sliko kakršno daje; za silo je. Za kaj bolj resnega pa je potem kamera za nekaj več cvenka.
Kar se daljšanja USB tiče pa mislim, da je največ 5 m podaljšek .

Lp, March

Pihe

Mislim, da kakšna malce več vredna MSN kamera sploh ni slaba začasna rešitev.Ampak bi morala bit postavljena res na notranji strani okna oz.šipe, v stabilni temperaturi in vlagi.Zadevice pač niso narejene za zunanjo uporabo in bi jo temperaturne (pa še kakšne) spremembe po mojem zelo hitro spremenile v kos neuporane računalniške ropotije. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŽUPMART

Aha, torej jo bom montiral noter in bo gledala skozi okno, pa še daljšat. No, o softweru bomo pa kasneje, ko bo kamera zmontirana... :icon_wink:

Imam pa tako kamero:

ŽUPMART

Citat od: MaVeRiCk dne 03. Maj 2008, 22:38:32
...montirano imam zunaj pod streho, tako, da je zavarovana pred vremenskimi vplivi...

A lahko prosim pokažeš kakšno fotko te zaščite? Samo, da je postaja postavljena pod streho verjetno ni dovolj. Ali pač? :icon_question: :icon_wink:

Pihe

Pri meni, kjer pogosto zaradi vetra lahko dež pada tudi vodoravno,hehe....niti za mislit ni, da bi zunaj montiral msn kamero na primer.Dolgost njenega življenja bi bila kratka točno eno malce bolj pošteno nevihto,hehe. :icon_haha:
Še to, ki jo imam, sem precej skeptičen, čeprav jo je dež že ene parkrat fajn namočil pa nekako še vedno kaže neko približno sliko. :icon_exclaim:
www.bovec-vreme.si

ŽUPMART

Citat od: MaVeRiCk dne 03. Maj 2008, 22:50:28
Postaja? Verjetno si mislil kamero, kako ti naj povem, nobene zaščite nimam, ker je kamera postavljena zunaj pod streho in do sedaj nisem imel nobenih težav :icon_wink:

Seveda, kamera.  :icon_wink:
No, bom videl. Malo bom še razmislil.  :icon_question:
Mogoče bi jo pa za nekakšno zaščito pred dežjem lahko dal v kakšno plastično posodico? :icon_wink:

ŽUPMART

Citat od: MaVeRiCk dne 03. Maj 2008, 23:07:59
Ti ne priporočam, če le imaš možnost, jo daj na prosto, seveda pod streho, saj je slika potem bolj razločna, če jo boš dal v posodico, ali pa če jo boš imel notri in usmerjeno skozi okno, bo slika precej slabša :shrug:

V posodico, ki ima izrezalo luknjo, se razume.  :icon_arrow: :icon_wink:

_Roba_

Citat od: Pihe dne 03. Maj 2008, 22:12:41
Ampak bi morala bit postavljena res na notranji strani okna oz.šipe, v stabilni temperaturi in vlagi.Zadevice pač niso narejene za zunanjo uporabo in bi jo temperaturne (pa še kakšne) spremembe po mojem zelo hitro spremenile v kos neuporane računalniške ropotije. :icon_arrow:

Ce mas narjeno ohisje tako,kot treba ni problema  :icon_smile:  Sej imel na strehi navadno web cam skoraj dve leti in je vedno delala...In je bla vsemu izpostavljena  :icon_smile:

eddy

Zdravo

Imam namen kupiti novo webcam za opazovanje okolice saj ta ki jo imam sedaj ni ravno najboljša. Trenutno imam tole kamero http://www.mimovrste.com/artikel/2700020011/kamera-genius-i-look-111 sedaj pa jo mislim zamenjati s tole http://www.mimovrste.com/artikel/2700018523/q=MM%20WebCam%20Logitech%20QC%20Pro%209000/kamera-logitech-quickcam-pro-9000

Imam pa kamero nameščeno nad okensko polico podstreho tako v skrajnem kotu tako da dež ne more zraven.

Kaj mislite bo kaj boljša slika? :icon_question:

mihav

Fantje kupil sem pač za "hobi" web camerco in me zanima kako tega hudiča spravit na net...katere programe uporablat, zahtevnost namestitve?
Že v naprej hvala :icon_wink:
Global warming is a lie;)

Vreme

Citat od: mihav dne 31. Avgust 2008, 16:41:48
Fantje kupil sem pač za "hobi" web camerco in me zanima kako tega hudiča spravit na net...katere programe uporablat, zahtevnost namestitve?
Že v naprej hvala :icon_wink:

Ma o tem smo že dosti govorili, pa vseeno : http://lundie.ca/fwink/

Pihe

Jaz pa vseeno vprašam, ker se ne spomnim, da bi o tem že mleli tukaj:
Ali je nujno, da je pri IP kameri potrebno imeti statični IP? Ali je kaka šansa, da se zadevo spravi na website, če imam dinamični IP?
:icon_question:
www.bovec-vreme.si

max

Na svojem računalniku lahko uporabiš program VNC server, dodeliš statični IP za kamero, pa je gotovo.
Mislim, da bi šlo tako  :icon_question:

Tukaj je še link free: http://www.teamviewer.com/index.aspx?split=A

Malo se pošpilaj :icon_wink:

piskec

Pihe, zadeva je malo bolj komplicirana - IP kamere najbrž nimaš direktno v internetu, s svojim IPjem, kajne?

Kar pomeni, da jo imaš nekje zadaj, v svojem omrežju.

Nekatere IP kamere prav lepo podpirajo tudi dinamične storitve DNSja, le pogledati moraš, katere servise. DynDns je zelo pogost pojav povsod.

Vendar pa to ne pride v poštev, ker kamera ni sama v internetu, ampak je tam ponavadi nek usmerjevalnik, ki pa ima svoj IP. Ta bi potem moral podpirati dinamični DNS.

A sem kaj odgovoril, ali sem samo še bolj zamutil???

Pihe

Citat od: piskec dne 31. Avgust 2008, 19:23:23
Pihe, zadeva je malo bolj komplicirana - IP kamere najbrž nimaš direktno v internetu, s svojim IPjem, kajne?

Kar pomeni, da jo imaš nekje zadaj, v svojem omrežju.

Nekatere IP kamere prav lepo podpirajo tudi dinamične storitve DNSja, le pogledati moraš, katere servise. DynDns je zelo pogost pojav povsod.

Vendar pa to ne pride v poštev, ker kamera ni sama v internetu, ampak je tam ponavadi nek usmerjevalnik, ki pa ima svoj IP. Ta bi potem moral podpirati dinamični DNS.

A sem kaj odgovoril, ali sem samo še bolj zamutil???

Točno tako Piskec!Zadeva je mnogo bolj komplicirana,kot se na prvi pogled zdi.(zato še zdaj nimam webcama na spletni strani :icon_haha: :icon_redface:).
Vse kar si napisal pri meni popolnoma drži,oz.je še slabše.Softver(pa naj bo to Fwink ali moj Weather Display) te moje kamere enostavno NI sposoben zaznati.Kolega, ki se na te zadeve še malo bolj spoznata, sta enostavno obupala.Prepričana sta, da moja kamera brez statičnega IP(ampak ne tistega preko routerja!) sploh ne more posredovat slike na website. :shrug:
www.bovec-vreme.si