ZEVS Forum

Močne nevihte 6., 7. in 8. julija 2009

Začel/a Ciklon, 06. Julij 2009, 13:20:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Ker bo situacija pestra in udarna ji odpiram oz. namenjam to temo. S pravili objavljanja in obveščanja pa ste seznanjeni, tako da ne bi smelo biti problemov.
Število fotografij na post naj bo omejeno in sicer 4 slike maksimalne velikosti 800x600!
...
Raj je v naravi :buttrock:

Lluka

Že od 12.30h dalje je slišati in videti strele samo na območju(kjer so narisane strele). Grmi pa non stop. :D

Trenutno vreme pa.... rahlo do zmerno dežuje z občasnimi prekinitvami.

Jovi

Ciklon vse bolj sem prepričan da v našem koncu kaj prida pestro ne bo. Vsaj glede na to da se je malce ohladilo, prijetno dežuje... Sopara je pa še kar :banghead:

Bolj Štajerska na udaru zopet
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

jaka

Od zahoda se nam bliža nevihta, ampak ji je že nekoliko pojenjala moč...grmi, veter se krepi tudi deževati je že pričelo.

Pogled proti Menini...

Pa še trenutna radarska animacija...

EDIT: Tresla se je gora, rodila se je miš :)

Capillatus

Proti Z in JZ vse bolj pogosto grmi. Grem na off in kaj poslikat.  :wavey:

dominikb

Na območju Renč je bila nevihta okoli 12:50, bliskalo in grmelo je non stop. Trikrat ali štirikrat so bili kar serijsko tudi električni mrki. Bil je tudi močan naliv. Je pa nevihtni sistem tudi hitro odšel proti vzhodu.

Stormchaser

Citat od: jaka dne 06. Julij 2009, 13:56:33
EDIT: Tresla se je gora, rodila se je miš :)
Jutrišnji dan bo verjetno bolj pester to se govori že zadnja dva dneva ampak vseen tako slabo pa spet ni bilo!Še fotke današnje nevihte, ki je bila dopoldan v smeri Iga.Zaradi svetlobe so malce slabše slike.LP

beowulf

Ja kar "mirna" situacija tisto tam nad Mariborom razpada...........mogoče nas oplazi z repom

polo

Pri meni šele sedaj prve dežne kaplje.
Je bilo pa toliko bolj pestro v okolici Črnomlja.
Še par slik nevihte,ki se je raztezala vse od Gorjancev pa do Vinice.

Proti Črnomlju

Pogled v smeri Vinice

pa spet proti Črnomlju

gradiščan

Lep pozdrav iz Term Olimija, kjer je oblačno in občasno porosi.
V Gradišču pa zabeležen nov padavinski rekord in sicer je padlo v eni uri kar 48,6mm  :buttrock:
Skupaj pa je bilo za 62,6mm padavin.
veter v sunkih je potegnil do 41,4km/h SE 5Bft ob 13:47
Trenutno pa že sem in tja pokuka sonček.
:icon_wink:

medica

Včeraj (6.7.) je bila tudi na Jesenicah konkretna nevihta, v kateri je padlo okoli 45 l/m2 v slabi uri in pol, od tega 20 mm v 15 min.

Še diagramček:
http://www4.slikomat.com/09/0707/hm9-yester.gif

goldhorn

blazek

Družinska vas je včeraj v nevihti beležila 7,9mm dežja. Sprva je ob dežju tudi grmelo, kasneje ne več.

paradolf

Podgorje pa 8.2mm ob močnem kratkotrajnem nalivu. Žal kaj več ne vem ker me ni bilo doma.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bear987654321

Čeprav trenutno iz našega konca ne zgleda baš nešto, nizka oblačnost, relativno nizka tempratura,... na kratko kot en vremensko zdolgočasen dan, kamera s krvavca razkriva zanimivo dogajanje malo višje