ZEVS Forum

Močnejša ploha na Postojnskem in razganjanje pomladi na Planinskem polju

Začel/a Astra, 04. Maj 2009, 21:59:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

Pozdravljeni.

Letos imam res malo časa. Zato moje reportaže toliko poredke.  :icon_haha:

Danes pa me je po službi ena lepa "rdeče - oranžna" celica pognala namesto proti domu na Vrhniko še za eno dobro uro v smeri proti Postojni oz. Planinskemu polju. In nastale so presenetljivo kar prijetne slike za oko. Človek je kdaj prav presenečen nad "zegnom" oz. lepoto okolice. Motivov ni manjkalo.  :icon_wink:

Napoleonov drevored v Logatcu ta ponedeljek zjutraj v megli

Planinsko polje s presihajočo strugo to popoldne

Steza nad Lohačo

Prekrasen pogled na pomladansko ploho, ki se je pomikala iz Postojne v smeri proti Nanosu (spodaj vasica Strmca in ne Strmica, kot so napisali na smerokaze!)

Pozdrav Llukatu izpred njegovega doma ...

Za pašo je vse pripravljeno, tudi trava je odgnala

Močvirsko rastje, prelepo ...

Žive barve res spominjajo na pravo pomlad

In še ena za konec ...

Slik sem naredil skoraj dvesto, ampak tele so mi bile osebno najbolj pri srcu.

Pa še naprej uživajte ob spremljanju vremena, meda bo poleti še veliko neviht in ne samo ploh ...  :icon_lol:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Lluka

He he he Astra...... odlične slike..... "Steza nad Lohačo" je cesta na Planinsko goro nad Strmco. :). :) Strave bo letos na planinskem polju izredno malo...ali nič. 2 poplave...so dale svoje. Lih pred 3 dnevi šel z biciklom preko polja... in k sreč...da mam dobre grife na bisiklu...drugače bi bil do kolen v blatu(to bil tko al drgač). Polje je letos še vedno močvirnato,čeprav je ponavadi tko ,kot si napisal... da je pripravljeno na košnjo. Ampka letos... slabo kaže. :) Vse kar je iznad višine Pl.polja pa je ok.
Še nekaj slik iz Pl.polja za 1 Maj. :)
Vode je še vedno polno

Poleti se tukaj prepešači...

Starec sredi polja

Eden izmed požiralnikov

Nivo vode,je bil letos dolgo visok.Grmovje ki bilo najdlje pod vodo ,je komaj sedaj začelo dobivati listke.

Ribiška sezona se je pričela.

Visok nivo :)

gradiščan

urbang

Ekolog

Prekrasne slike obeh fotografov, ja te, meni povsem neznane kraje bo enkrat tudi treba obiskat, samo ni ga pa čez Koroško ter Gorenjsko, aa to pa ne :) :drool: :icon_cool: