ZEVS Forum

Peca (20.02.2009) in Planica (21.02.2009)

Začel/a robi14, 24. Februar 2009, 08:21:12

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

robi14

Ves prejšnji teden je bilo ta pravo vreme za zimske pohode, ampak je bilo v službi dela čez glavo, zato je petkov dopust prišel kot naročen...  :bouncy: :bouncy:

Na Slemenu naju je s prijateljem pričakal čudovit sončni vzhod, ki je napovedoval še lepši dan...

Pot na Peco sva začela iz Podpece, pri gradovih kralja Matjaža. Skozi gozd se je višina snega opazno višala in pri koči ga je bilo že dobra 2 metra. Na poti sva prečila tudi en plaz...

Zanimiva kapa

Ko sva prišla iz gozda so se odprli prvi razgledi...
Karavanke in Julijci s Triglavom...

Turska gora, Mrzla gora, Skuta, Grintavec in Kočna

Vrh Pece

Proti vrhu se je začelo ledeno kraljestvo snega in severnega vetra

Na vrhu je pihal močan severni veter, na hitro se je pooblačilo in pričelo je rahlo snežiti, zako sva jo kar hitro popihala nazaj v dolino, nekaj slikic pa je le nastalo
Kamniško Savinjske s Kamniškim sedlom

Triglav

Sonce je naredilo lep halo, ki pa ga je bilo težko slikati..

Naslednji dan pa Planica in spet ogromno snega...  :beerchug:
Slik je bolj malo, ker sem res pozabil na fotografiranje... Sproženih plazov z vseh strani je ogromno, Nadiža skrita pod snegom, Jalovec nadzira dogajanje, turni smučarji in pohodniki pa nasmejani do ušes.
Jalovec

alpinista v slapu Črne vode

Planica z druge strani

Slap Črne vode

Za pot nazaj proti skakalnici sem si izbral prečenje snežišča pod Slemenovo špico, seveda pa tam ni šlo brez vožnje po ta zadnji... :bouncy: :buttrock:

Skratka čudovita dneva in kaj naj še rečem, če noče sneg do nas, gremo pa mi k njemu!

LP,

robi :wavey:

MaRkUš

gradiščan

:icon_arrow: Kakšno razvajanje..čudovita reportaža  :icon_banned:

:wavey:

ŠTROMAR

Hvala, da deliš svoja čudovita doživetja z nami.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

urbang

mihav

Global warming is a lie;)