ZEVS Forum

Vršič 21.2.2009

Začel/a Smučar, 23. Februar 2009, 14:26:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Ker je zadnje čase prelaz Vršič zaprt za promet, nas je zamikalo iti gor s smučkami in preveriti situacijo.
Parkirali smo na 2. ovinku, do koder je cesta praktično suha. Od tam naprej gre še naprej z avtom do Koče na Gozdu. Cesta je do tam pofrezana, le nekaj cm snega in ledu je gor, potrebne so dobre zimske gume ali ketne.
Gre pa seveda tudi s turnimi smučkami:

Snežna odeja se z višino hitro debeli:

Prisankovo okno:

Na prelazu: a je kdo videl cesto?  :icon_question: :drool: :icon_mrgreen:

Ajdovska deklica:

Zameden Poštarski dom na vrhu Vršič (1783 m.n.v.):

Mala Mojstrovka:

Proti Trenti:

Zamedeni dvatisočaki, skrajno levo Špik, čisto v ozadju Škrlatica, desno pobočja Prisanka:

No, na lastne oči sem se prepričal, zakaj je cesta zaprta, skozi tiste metre snega se tudi Rolba težko prebije, marsikje pa izgleda, kot da tam nikoli ni bilo nobene ceste..
Tura je odlična tudi za sankanje, Koča na Gozdu in Mihov dom sta odprta in nudita vse sorte specialitete...  :icon_arrow:

Cumulonimbus

lepo si tole reportiral, ma kake količine snega so tam gori :drool: to bo vode poleti in spomladi :praise:

lp
Član ZEVS :)

gradiščan

urbang

po radiu je baje blo, da je pri poštarskem domu na Vršiču kar 12 metrov snega  :icon_surprised:

lepe slike  :drool:  :clap:

lukapet

Če koga zanima, še več slik:

http://picasaweb.google.com/luka.petkovsek/Vrsic2122009#

Bil gor tudi to soboto. Snega resnično veliko. Po mojem ga je največ na začetnem delu prelaza, tam tudi koli ne gledajo ven, a morda kdo ve kolko so ti koli visoki? Na tistem delu je najbrž sicer snega krepko čez višino kolov.

Še bistveno več snega pa je pri Poštarskem domu - seveda napihanega. Zahodni del doma je popolnoma pod snegom, pa še zamet je, tko, da je tam snega resnično ogromno. Kolko pa to znaša v metrih, pa mora povedati kakšen boljši poznavalec tistega dela. Možno, da ga je do 10 metrov - Lahko se gre na samo streho doma.

Slk22

Jaz sem bil pa v nedeljo start iz istega mesta la cilj je bil Mojstrovka.
Ker sem bil na vrhu prvi sta mi dve belki priredili dobrodošlico

še par slik
pripravniška grapa

opasti na vrhu

detajl

Je bilo zanimivo vreme, Mojstrovke v soncu, Prisojnik, Škrlatica v oblakih in raho sneženje.

LP

Pihe

Pa fantje.Vi ste carji! :clap: :praise:
Kak balzam za oči!
Šeeeeeeeeeeeeeeeee! :icon_cool:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Mejte se radi

Smučar

Ojej, dejansko ga je pri Poštarskem 10m!  :zaba: :buttrock:
Ko sm ga slikal, sem stal tam nekje 7m NAD ovcami!  :icon_lol: :drool: