ZEVS Forum

Sneženi mož

Začel/a Gorazd, 02. Januar 2009, 14:33:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Predlagam, da v to temo nalepite vaše izdelke iz snega ali drugega zimskega materiala.

Naše današnje veselje:

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

jaka

Hehe, lep snežak! Nekateri sploh nimamo materiala ;D

Duzek

Nekateri bi pa rabli malo odjuge da bi bil material primeren :icon_mrgreen:

Tale pa je iz 29.11.08
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

stog

Če ni nujno da je snežak letošnji, potem bi pokazal sliki snežaka, ki sem ga naredil v zimi 2004/05, ki je bil od najnižje do najvišje točke visok kar 510cm, v povprečju pa čez 4m.  Na vrhu njegove glave je bil prostor za stati trem odraslim osebam.
Je kdo kdaj naredil večjega?  :icon_mrgreen:

Oblakar

Nekaj malega micenega je nastalo na ljubljanskem Rožniku dne 29.11.2008 ! :icon_mrgreen: :buttrock:

Brez oblaka ni dežja. :)

Lluka

stog - ni nujno ,da je letošnji,je pa obvezno ,da je  iz zime 08/09.  :icon_haha: :icon_haha:

Potek izdelovanja...na standarden način z valjanjem.

1.1.09 prvi snežak ,na prvi pravi snežni dan v letu 2009

Slk22

ablak

Še jaz sem v arhivu našel dva snežaka.

lp

najed

Citat od: stog dne 03. Januar 2009, 13:59:28
Če ni nujno da je snežak letošnji, potem bi pokazal sliki snežaka, ki sem ga naredil v zimi 2004/05, ki je bil od najnižje do najvišje točke visok kar 510cm, v povprečju pa čez 4m.  Na vrhu njegove glave je bil prostor za stati trem odraslim osebam.
Je kdo kdaj naredil večjega?  :icon_mrgreen:

Evo, še en zanimiv primerek. Stal je pred picerijo Ema v Srednji vasi v Bohinju.

http://www.pizzerija-ema.si/Galerija/snezak.jpg

stog

Ni ravno snežak pa vseeno...
Včeraj sem se glede na vremensko napoved, velike zaloge snega in primernih temperatur odločil, da nedeljo po več letih spet posvetim gradnji kakšnega visokega objekta iz snega. Tokrat stolp. Seveda so bile "lojtre" obvezne. Na vrh se je dalo zlahka priti.

Do večera je dosegel višino slabe 4m. Za naslednje dni sem upal še na kakšne pol metra več (+ dokončanje v oblikovnem smislu), ker več nisem upal, ker sem se bal, da je v spodnjih plasteh sneg premalo zbit (zaradi načina gradnje) in da bi se podrl saj je že tako nekoliko visel. Ko je padla noč, pazi to, prvi poševni sneženi stolp kot v Pizi. :zaba: :icon_lol:

Ker je nevarno visel proti robu strehe in ker bi bil padec na plato garaže lahko kritičen sem se odločil, da ga oskubim do te mere, da več ni nevaren, da se podre. Sedaj imam 3m visoko nepravilno piramido, ki jo bom, če si mi bo dalo v prihodnosti polepšal in povišal nad 4m. Škoda mi ga je bilo podreti pa še nevarno bi bilo.
Sicer bi ob manj hitri in kakovostni gradnji z zalivanjem in zmrzovanjem lahko na tem mestu varno dosegel 5m. Več pa težko. Že zaradi transporta snega na tako višino gre počasi. Poskusite pa boste videli.  :icon_arrow: Do 2,5m gre hitro, potem pa začne postajati zanimivo.  :icon_mrgreen:
Moj cilj je objekt iz snega z 5m višine. To pa je že višina ko gradnja na lestvi ni več udobna. :-\

matic19

Še slika našega sneženega moža, visokega okrog 2,5m

Žal pa se je do danes zelo nagnil in kaže da se bo v kratkem podrl :(

Aquatic

@Stog - tvoj stolp pa je umetnina. Začuda, da se kljub močnemu naklonu ni prevrnil. :praise:
Davis Vantage Pro2

Neurje

si boš moral kar oder omislit za tako višino  :icon_haha: :icon_haha:

Jovi

Moje malenkosti:

Ima dve petrolejki ki jih zvečer prižgem in malo sveti

Zadeva ni bila ne vem kaj velika sedaj se je še malo pomanjšal ker je bil sneg južni ampak še stoji.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

matootam

Tegale orjaka smo pa mi s kolegi par dni nazaj naredil:

:icon_wink: