ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Obstaja kakšna rešitev? Ali samo nakup nove konzole?
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Citat od: polo dne 18. Junij 2013, 14:46:41
Sploh pa barometer je vgrajen v sami konzoli. Zunanji senzor z tlakom nima nič.
Verjetno je šel senzor...

Upsss....imaš prav @polo, barometer je v notranji enoti  :P

chazhmy

A mogoče kdo ve iz glave, koliko lahko ws2300 spravi podatkov v interni spomin? To vem, da piše "175 sets", ampak koliko je to v praksi? En dan, en teden? Pri kakšni pogostosti zajema podatkov?
Hvala!

Lluka

postaja mi pobira na 1 minuto.... in ima spomina za 3h

gregach

Zadnja 2 dni postaja spet kaže zračni tlak  :buttrock:. Bomo videli kako dolgo še....

Me pa sedaj zanima, če je mogoče v WsWinu izbrisati te nerealne vrednosti tlaka? Wswin je namreč vseskozi beležil tlak, čeprav ga postaja ni kazala. Te vrednosti pa so se gibale okrog 1150 mb. Zdaj pa ne bi rad, da mi pokvari vsa povprečja....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

levjos

Pozdravljeni
Ves vesel sem kupil to postajo, izdelal vremensko hiško vse priklopil prve tri dni vse brezhibno, sedaj pa mi signal od senzorja do postaje ( cca. 12 m) izgublja. Če postajo nesem do okna ( 2 m bližje) se vse skupaj takoj popravi in deluje.
Danes mi je počil živec in sem kupil utp kabel in jo priklopil na kabel. 1 uro dela potem zopet zgine signal iz zunaje temperature in vetromera. Pritisk pa meri. Nisem več pameten kaj in kako.
Resetiral sem obe enoti priklopil nazaj, dela eno uro in zopet zgine signal. Vem vem, alergiki boste zopet metali v koš ta kitajska ja...ca. Ampak evo nekaterim deluje.
Kaj svetujete.

ŠTROMAR

Pozdravljen,

preveri kontakte-konektorje. Če ti potem ko si vse povezal z UTP kablom še vedno izginjajo podatki za T in vlago, je lahko kaj narobe s tem zunanjim senzorjem. Zračni tlak-pritisk pa ti  itak meri notranja konzola. Ali si pravilno povezal kontakte na konektoerjih na UTP Kablu?

levjos

Štromar seveda sem pravilno vstavil konektorje. To namreč delam že dobrih 15 let ( v računalništvu). Ampak sem šel sedaj še enkrat preverit in so pravilno razporejeni.
Vse se mi dozdeva, da je nekje na zunanjem senzorju napaka. Jutri še enkrat preverim vse zunanje konektorje baterije ( ali pa bom priklopil na 220).
Ne vem, res ne. Par dni je delovalo vse zdaj pa kar naenkrat mrk vsake par ur. Kap.

Lluka

Citat od: levjos dne 06. September 2013, 22:40:57
Štromar seveda sem pravilno vstavil konektorje. To namreč delam že dobrih 15 let ( v računalništvu). Ampak sem šel sedaj še enkrat preverit in so pravilno razporejeni.
Vse se mi dozdeva, da je nekje na zunanjem senzorju napaka. Jutri še enkrat preverim vse zunanje konektorje baterije ( ali pa bom priklopil na 220).
Ne vem, res ne. Par dni je delovalo vse zdaj pa kar naenkrat mrk vsake par ur. Kap.

nič ne de, če delaš v tem že 15 let.  :D  :icon_wink: Sicer pa lahko preveriš tako da pri kablu ki bil priložen (10m) preveriš kontakte tu in na tanovem kablu.(utp? a ta ima 8 žil a ne?) Sicer pa.... lahko tudi na ws 2300 odpreš konzolo in potegneš vn antenco (10cm žičke je notri)... za bolši signal.

damjan

A ti takrat ko je priklopljen kabel osvežuje podatke na 7sekund. Če ti ne potem ne deluje na kabl.
Ecowitt HP2560
http://www.vp-baselj.eu/

chazhmy

Zdravo!
Imam en problem, in sicer mi ne uspe več vzpostavit povezave med postajo in računalnikom. Naj povem najprej, kako je prišlo do izgube povezave: ob neki nevihti je prišla prenapetost preko telefonskega kabla v hišo, mi skurila modem, spustila router in skurila še moj računalnik, ki je bil s kablom povezan v router. No, ko sem uspel popravit računalnik, sem ugotovil, da je šla tudi povezava z vremensko postajo, se pravi je šla prenapetost skozi moj računalnik, ven skozi usb, skurila USB-RS232 adapter in očitno tudi nekaj na vezju VP. Adapter je sedaj nov, inštaliran, pa še vedno ne zazna VP. VP sicer normalno dela in pobira podatke brezžično s senzorjev.
Česar nisem preveril, je samo še kabelček med adapterjem in vremensko postajo, vendar kontakti na obeh straneh niso videt nič sumljivi (ožgani ali kaj podobnega).
Naredil sem tudi reset postaje - nič boljše.
Še kakšna ideja, kaj bi lahko še poskusil?
Hvala!

levjos

Če ti podatke pobira iz zunanjih senzorjev do notranje konzole brezžično ( ali ti tudi potem podatke posreduje na računalnik?) se pravi da so zunanji senzorji in notranja konzola v redu. Poprosi kakšnega računalniškega mojstra, ali si izposodi v kakšni trgovini ali računalniškem servisu tester za kable. Imajo dva in sicer za telefonski kabel in utp kabel. Ta bo točno pokazal, ali je stik med enim in drugim konektorjem brezhiben stik. Če ni, potem menjaj kabel ( je izredno poceni). Ni rečeno da morajo biti konektorji skurjeni. Jaz ko sem imel CB postajo sem našel od strele luknjico skoraj 9 metrov od postaje in to na pregibu kabla. Edino instrument mi je pokazal, da je kabel fuč.

Lluka

Ob včerajšnji nevihti, tudi meni  šla povezava med konzolo in računalnikom. Na sumu imam da mi je skurilo konektor oz rs232 na matični plošči. Zato bom poskusil uporabiti rs232 na usb konektor..... (ko bom na šihtu). Do takrat pa off line...

matic19

Citat od: chazhmy dne 04. November 2013, 14:38:56
Zdravo!
Imam en problem, in sicer mi ne uspe več vzpostavit povezave med postajo in računalnikom. Naj povem najprej, kako je prišlo do izgube povezave: ob neki nevihti je prišla prenapetost preko telefonskega kabla v hišo, mi skurila modem, spustila router in skurila še moj računalnik, ki je bil s kablom povezan v router. No, ko sem uspel popravit računalnik, sem ugotovil, da je šla tudi povezava z vremensko postajo, se pravi je šla prenapetost skozi moj računalnik, ven skozi usb, skurila USB-RS232 adapter in očitno tudi nekaj na vezju VP. Adapter je sedaj nov, inštaliran, pa še vedno ne zazna VP. VP sicer normalno dela in pobira podatke brezžično s senzorjev.
Česar nisem preveril, je samo še kabelček med adapterjem in vremensko postajo, vendar kontakti na obeh straneh niso videt nič sumljivi (ožgani ali kaj podobnega).
Naredil sem tudi reset postaje - nič boljše.
Še kakšna ideja, kaj bi lahko še poskusil?
Hvala!

Brez merilne opreme za elektroniko boš težko kaj dosti novega ugotovil, razen to, da imaš verjetno podoben problem kot ga je imel Oblak69, ko mu je strela pokurila en vhod v mikrokrmilnik, čeprav je zunanja enota še vedno delovala. Po vsej verjetnosti je pokurilo serijsko komunikacijo na glavnem čipu, razen če je vmes še kakšno drugo vezje, ki bi lahko zadržalo in prevzelo udar ter s tem obvarovalo glavni čip. Težko pa ti svetujem kaj več, ker ne vem kako so zgrajene WS postaje.

Kolikor sem uspel razbrati iz slik na spletu, je vsa zadeva v čipu, ki je zalit s smolo, brez posebnih dodatnih vezij, zato odpade tudi kakšno razmišljanje o njegovi menjavi. V primeru, da je šla komunikacija direktno na glavnem mikrokrmilniku, dvomim, da imaš kaj dosti več izbire, kot da kupiš novo enoto. Žal. Glede na to, da ti je strela vzela s sabo še en kup ostale elektronike bo to tudi najverjetnejši scenarij.

marko30

Enak problem sem imel tudi jaz ob udaru strele pred cca 2 mesecema. Skurjena notranja enota - komunikacijski del, ostalo je delovalo. Edina rešitev je bila nakup nove notranje enote.