ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Rocco

Sem že mislil, da sem edini s takim problemom - ne enakim, ampak podobnim.

Notranjo enoto sem selil, pa sem podaljšal kabel do zunanje enote (skupno sedaj na cca. 20 m dolžine). Dober teden so bili vsi podatki dosegljivi na serverju, nato pa nič. Po kontroli sem opazil, da notranja enota lepo dobiva podatke s senzorjev, na računalnik pa jih ne dobivam.
Probal sem že z drugimi programi in različicami, pa ni to to.

A bi kdo slučajno vedel, kje bil lahko problem? Nevihte ni bilo nobene daleč naokoli - je kar crknilo na lepem  ???

marko30

A reset si naredu (baterije ven za par minut ali pa 5 sekund pritisni wind in pressure gumba). Kabel od notranje enote do računalnika je dober? A uporablljaš usb-serial adapter?

maestro

Pri meni je že 2krat crknil port na računalniku, tako da je bilo potrebno slednjega zamenjati, pa je spet delal..Probaj na kakšen drug računalnik povezat, če imaš šanso;)
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Rocco

Napajanja ni imel dobre pol ure (sem imel delo na tisti fazi, pa sem varovalko vn vrgu), baterij niti ne uporabljam.
Povezano sem imel preko COM porta, ampak sem probal tudi z usb-serial adapter, pa je enako.

Kabel bi moral bit vredu, glede na to, da je 1 teden delovalo BP (okoli serverja in vremenske ne hodi noben, ker je na "odročnem" kraju) potem pa na lepem končalo z delovanjem.

Duzek

Pojdi v "Device Manager" in pri com portu, ki je priključen zamenjaj številko na 2, nato spremeni še na heavyu na port2. Če ne gre naredi še enkat a tokrat uporabi cifro 3. (Kateri je tapravi lahko pogruntaš tako da sprobaš vse 4 različice v HW in samo na eni ti bo zagnalo history datoteko.) Problem nastane ker si HW včasih ubije v glavo da bo to na tistem portu pa čeprav ga spremeniš nič ne pomaga. Uglavnem spremeniti moreš številke pri portih.

upam da bo pomagalo, v kolikor ne pa sporoči.

LP
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Rocco

:icon_wink: očitno je res nekaj COM porte pomešalo. Sem dal na COM2, restartal PC in postajo in zadeva deluje :)
Če jo še kdaj prime, da ne bo hotela delat, pa se spet oglasim.

Hvala za pomoč!!!

maestro

čim manj jo premikaj, lepo jo glej pa bo najbolje delala  :icon_mrgreen:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

azzy

Pozdrav. Še en novinec na forumu ;D

Danes sem postal ponosni lastnik svoje prve vremenske postaje WS 2350.
Ko jo spravim v pogon bom najverjetneje imel kakšno vprašanje  ::)
V načrtu je tudi, da podatke spravim online, ker podatki znajo bit zanimivi še za koga. Locirana bo namreč v Lazah pri Dolskem in kot sem gledal, v teh koncih še ni nobene.

pozdrav;)

seba

Dobrodošel v klub WS...dobra izbira za začetek.
Seveda bomo pomagali po najboljših močeh, da tudi tvoja mašinca pride na splet...
lp

azzy

Pozdrav Seba, mi bomo pa loh kakšno rekl tud na kakšnem  :beerchug: ob vikendih:))

Rocco

Spet jaz, spet enak problem.
Po 9 dnevih se mi je dvakrat podobno zgodilo. Kar na lepem ni podatkov na spletu - Cumulus nima podatkov, vremenska enota pa podatke lepo sprejema (nikakršnih težav).
Dogaja pa se naslednje:
- Cumulusa zaradi meni neznanega vzroka sesuje in ga spet zažene (vključena funkcija za ponoven zagon) - zaradi tega se zgodi, da imam v opravilni vrstici npr. 10 prižganih ampak, če samo z miško grem čez ikone jih vse (razen tiste aktivne) zapre
- ko Cumulus nima podatkov, se pravi vsi podatki so na "0", ga ne morem normalno zapret (obvezno moram v task managerju zapret proces cumulus.exe)
- ko Cumulus ne sprejema podatkov tudi drugi programi ne sprejemajo (HeavyWeather, Easy Weather). Za sprejem podatkov je vedno odprt samo en za to namenjen program (Cumulus). Ostali so gor zaradi težav, ki se mi pojavljajo

Sistem je naslednji:
- Atom D520
- 2 GB DDR2
- 1,5 TB
- 1x 1Gbps in 1x 100Mbps LAN povezava
- OS Win XP

Vremenska je povezana preko COM (tudi, če grem preko USB pretvornika ni nobene razlike).

A ima kdo kakšno idejo kaj se sploh dogaja?

max

Tole naredi, če hočeš z več programi zajemat podatke, drugače bodo vedno problemi: http://forum.zevs.si/index.php/topic,1824.0.html

Sicer pa, na koliko min. imaš nastavljeno da ti vleče podatke iz konzole? Morda je tudi tukaj problem, malo prebrskaj po forumu, se mi zdi da so že bile obravnavane takšne težave  :icon_question: :icon_question:

Rocco

S konzole vleče vsakih 15 min, na splet pa na 30 minut daje.
PC je namenjen samo za VP, vendar je del diska namenjen hrambi podatkov (backupov) iz drugih računalnikov.
Programovja pa je gor samo kar je nuja.

Čudi me to, da je stvar delovala brezhibno kar lep čas, sedaj pa se nekaj trma.

Duzek

Kot je max napisal je problem vrjetno to da več programov vleče iz istega porta, in potem se mu sfuzla ;)

LP
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Rocco

program je le in samo en vedno odprt (cumulus). Ostale sem dal gor, ker se sprva misli, da je cumulus krivec ampak zgleda, da ni to to.

Sem sprobal tudi preko vodiča pa neuspešno - ne pobira podatkov, kljub spremembi porta in uspešnemu zagonu simulatorja. Sem za zato spet probal zamenjat port (sedaj iz com2 na com3) in zadeva spet normalno deluje. Nič več jasno  ???