ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

primko

Ne bo druge, kot da vse spet razkopljem in probam ponovno stisniti. :banghead:

gregach

Na konzoli se mi je zlomila tipka WIND in je ostala notri, zdaj pa ne vem, lahko to razdrem in jo vzamem ven, potem pa s kulijem ali čim podobnim pritiskam? Ker drugače bom imel podatke o vetru le na 1 minuto..... :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gregach

Sem šele danes razdrl in je počila plastika, tisti "kljunček" ki pritisne na  pocinkano tipko. Zdaj sem tipko WIND odščipnil stran in pritiskam z ostrim predmetom. Sicer pa pocinkana tipka tudi že šteka, moraš nekajkrat pritisnat da zagrabi.

gregach

Izneneada je tresknalo vneposredni bližini <300 mm, vremenska postaja se je resetirala, zdaj pa mi je ne poveže več z računalnikom.... :banghead: Ko odprem HW sploh ni podatkov. Vse sem odštekal in ponovno vštekal, pa nič.
Kakšne ideje kaj bi lahko bilo narobe?  :icon_question: :shrug:

ŠTROMAR

Poskusi povezati s kablom, da vidiš ali ti ni šla morda konzola?

gregach

Kaj naj poskusim povezati s kablom? Saj imam vse. Konzola dela normalno, samo HW ne pobira podatkov.

marko30

Šel je serijski (com) port na računalniku. Priključi na drugi com port (če ga imaš) in popravi v nastavitvah programa in bi moglo delat.

gregach

Citat od: marko30 dne 01. Junij 2012, 21:21:21
Šel je serijski (com) port na računalniku. Priključi na drugi com port (če ga imaš) in popravi v nastavitvah programa in bi moglo delat.

To je to! Hvala!  :praise: :icon_mrgreen:

ales77

Mene pa zanima kako ws 2300 priklopit na racunalnik preko usb. Nimam com porta, Hvala za odgovor.

gradiščan

http://forum.zevs.si/index.php/topic,538.0.html

RS232 - forum ima tudi funkcijo iskanje  :icon_arrow: O tem je že veliko napisanega..

marko30

Citat od: ales77 dne 03. Junij 2012, 12:26:51
Mene pa zanima kako ws 2300 priklopit na racunalnik preko usb. Nimam com porta, Hvala za odgovor.

Priklop prek COM-USB adpterja ni priporočljiva. Težko boš dosegel, da ne bi sprejemal napačnih vrednosti...

max

Saj obstajajo tudi pci kartice s serial portom RS232............... :icon_kava:

ales77

bom sel jutri v big bang pa da vidim .

gregach

Postaja ne kaže več tlaka. Kaj narediti? Zankrat sem jo samo resetiral tako, da sem ji odvzel napajanje........pa ni učinka.

max

Očisti kontakte, po potrebi zamenjaj baterije(tudi če so prazne ti bo pokazalo napetost), resetirati je potrebno obe enoti, oddajno in sprejemno!