ZEVS Forum

Anemometer za WS2300

Začel/a fredek, 18. November 2008, 09:35:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

fredek

Po dolgem času pozdravljeni vsi skupaj.

Zanima me, če ima kdo izkušnje, oz je kdo že videl zunanji senzor od nizkocenovnih conradovih postaj (ws222,333).

To sprašujem, ker bi nujno rabil anemometer za mojo ws2300, tx20 pa se ne dobi več (vsaj pri nas ne, v nemčiji pa ne dam za njega 50€, pa še to ni ziher da bi ga dobil). Zato bi priklopil en tak senzor na ws2300 (samo senzor). Zanime me kako sploh izgleda tak senzor (če ni glih kak igrača.) WS333 je pri tem še cenovno zanimiva saj za 80€ dobiš komplet zunanjih senzorjev pa še konzolo zraven za kontrolo.

Pa še to, če ima gdo veliko denarja in rad natančno merjenje vetra - Garmin bo naslednji mesec dal na trg (namenjen sicer navtiki) NMEA anemometer. Po podatkih je špica, le cena je mal zasoljena (570€)

http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00737-00

Pa lep in ne premrzel dan vam želim.

ŠTROMAR

Kaj to iščeš vetromer na propeler ali na šalčke za tvojo postajo?

gradiščan

fredek

Citat od: gradiščan dne 18. November 2008, 19:12:59
http://www.thesaurus.si/trgovina/customer/product.php?productid=140

Jaz sem jo kupil tukaj in sem bil čist zadovoljen

Saj sem napisal, da ne bodo imeli več:
CitatDanes nas je dobavitelj obvestil, da veternica TX 20 žal ni več na voljo.

Original propeler pa je vzel vrag, saj je izgleda zaribala puša in spušča zelo čudne zvoke+veter meri samo ko precej piha (pa še takrat verjetno premalo kaže). Zato iščem nekaj, kar bi lahko priklopil namesto originala (seveda na šalčke). Zanima me samo mehanika.

ŠTROMAR

Na spletni strani http://www.nouveauxobjets.com/tx118-20.php še vedno ponujajo omenjeni vetromer.

fredek

Ponujali so tudi pri nas (če se ne motim še je še vedno v ponudbi).

S pihetom se dogovarjam za Mebusko, pa bom nekaj skombiniral.

ŠTROMAR

Fredek, sem malo pobrskal po garaži in odkril, da še imam stari vetromer na propeler, ki mi je ostal od takrat, ko sem montiral vetromer na šalčke. Če ti kaj prav pride sporoči.

fredek

Nočem več propelerja, ga pa shrani, ker bo gotovo komu crknilo. Pri meni je mogoče malo prej, ker ga je močno mučil jugo. Pihetova Mebuska je na poti, ko bo zrihtano pa povem, kak sem rešil.

_Roba_

Tak zgleda...Ce ti kaj pomaga

fredek

ne zgleda slabo, je kar velka zadeva.dobro da vem za drugič. Hvala.

fredek

Glede na prej napisan post v oni drugi temi bom kot izgleda ostal brez anemmometra, tak da bi te prosil za malo bolj natančne podatke o tem kompletu. Predvsem mezanima če se anemometer, da razstaviti in če je možno kaka fotka od znotraj od tega dela (vem da se spodnji del sname, da lahko vstaviš baterije, tio je vse). Če je prostor za kako mini elektroniko (v bistvu samo za dodaten senzor oz. odjemalec impulzov). V mebusovem je zelo malo prostor, in bi se precej namučil, da bi stlačil še eno fotodiodo noter.

Še vnaprej hvala.

_Roba_

Mogo bi poiskat,ce sem mogoce slikal samo mislim,da nisem  :icon_exclaim: Sem pa mel senzor narazen.Zgoraj je en mali lezaj,potem naprej dol senzor,ki belezi impulze al karkoli ze...Potem naprej pa je vso vezje..Torej od temp&baro senzorja,dezemerja,vetromerja....v velikosti hm na oko...7x3cm.Samo ne drzi me za besedo,ker ti na pamet govorim kolk se spomnim...Tak,da bi se dalo kaj not sklacit pa ce ze vzames zraven prostor od baterij pa je

Sem pa ta komplet senzor+konzolo kupo v Conradu v Gracu za 2e  :icon_lol: Mogoce bo zdaj spet kaj tam...Mogo bi mogoce jodlare gor poklicat pa vprasat,da ce dajo kaki vetromer v tisti koticek pod "pokvarjeno" robo,da ti ga sparajo :)

fredek

Hvala, saj ni treba slike, glavno, da se da razstavit in da je kaj placa noter (ni treba veliko.) BOm naročil eno WS333 ki je najcenejša, zunanji senzor pa majo tako ali tako vse isti.

_Roba_

Plac je tak,da pozimi dolg cas nebo :D

jkocki

Živjo
Imam problem z vetromerom WS2300, in sicer prenehalo je kazati hitrost vetra. Smer še kdaj pa kdaj pokaže samo tudi ne tako kot mi moralo. Zamenjal sem baterije, očistil z čistilno palčko, alkoholom, namazal z oljem za šivalne stroje, očistil sam vetromer...pa ni uspeha. Ali ima kdo še kakšno drugo idejo, razen tistega , ki je bilo že napisano na forumu?

Hvala, lp