ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Mene pa počasi prekriva nakovalo iz LJ neviht ki bo preprečilo kakšno zanimivo dogajanje :banghead:

walter76

V MB kjer sem trenutno je spremenljivo oblacno,bilo je nekaj ploh "zadevo se cakam.."
Sicer pa bo tudi na "moji" obali pestro...
Prosil bi ,da se dopolne opozorilo na portalu za mocno Tramontano zvecer na obali !
Da jaz ne pisem spet na novo...sicer pa upajmo ,da ne bo prehudo danes...

p.s:sumnikov nimam na tem rac,kjer trenutno pisem.
Prijatelj vremena !

Jernej

Prvi glasovi že prej omenjene celice, ki se iz Italije (počasi) pomika nad naš konec. Zaenkrat še suho, nebo se je enakomerno stemnilo, kar po mojem nakazuje na široke krajce klobuka prihajajoče bombe.

Cumulonimbus

Višinski veter se je v pol ure obrnil na SZ smer tako da celice nese precej J od mene. OPOZORILO: v naslednji uri dveh na udaru vsa V polovica države predvsem v smislu toče :icon_arrow: Tule me je pa kar malo razočaralo vreme in verjetno razen večernih nalivov ob prihodu fronte ne bo, ampak popoldne je še dolgo :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

Jernej

Citat od: Jernej dne 08. Avgust 2008, 13:08:08
Prvi glasovi že prej omenjene celice, ki se iz Italije (počasi) pomika nad naš konec. Zaenkrat še suho, nebo se je enakomerno stemnilo, kar po mojem nakazuje na široke krajce klobuka prihajajoče bombe.

Za njo se je rodila že druga, vprašanje je, če preživi na poti do meje :icon_question:

hrošč

Pri meni v rozni toca se vecja kot v prvi rundi, posamezni kosi velikosti oreha!¨Slike pridejo! Noro. Sem dobil eno v roko pa je kar zabolelo.

Smučar

Zdle so bli pa kar konkretni kosi vmes, skoraj na suho je padalo... Dobr da sm z biciklom v službi in mi ni treba skrbet za avto.  :icon_biggrin:

Jernej

Prve kaplje so tu, vmes zamolklo grmenje.

paradolf

Lj-Dobrunje. Nevihta s točo. Filmček sledi.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gorenjskaKR

Kranj-Labore.

Po nevihti z dokaj močnim nalivom in nekaj zrn toče premera do 1 cm.
Sliši se novo oddaljeno grmenje v Z smeri!

indijanc

Silovita nevihta, skuhala se je točno nad glavo Ljubljane, 4krat zapored (!!!) je padala toča, prvič v velikosti graha, potem je malo deževalo, nato je začela toča padati na suho...Sledil je naliv, po njemu pa toča v velikosti večjih orehov...Ko smo že mislili da je konec, se je še enkrat ulilo, nato je spet začelo klestiti toča...

Trenutno se je uneslo, pada zmeren dežek, grmi in temni se spet, kmalu pričakujem nove nalive, morda tudi točo, kajti sopara je le malo popustila, v prostorih pa je naravnost za crknit...

zigarrdo

uff, tole je pa blo napeto, močan naliv s točo, na hitro je kar pobelilo po travnikih, toče premera do 2.5 cm! Škoda na srečo ni bilo, razen avto je bil prepuščen usodi, a mu hvala bogu ni bilo nič, me je kar srce bolelo, ko je klestilo po njem :icon_sad: Padavin pa se je nabralo danes oz. v zadnji uri kar pada, 17 mm, ni slabo :icon_biggrin:

Se je pa shladilo na prijetnih +19.1°C
Everywhere you go you always take the weather with you

paradolf

Nevihta je mimo.
Tole pa je dol padalo.

Predenj je začelo dol letet sem uspel ujet tole formacijo. Kot nek funnel zgleda a v oblaku skoraj vodoravno.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cumulonimbus

močno treska, pa izgleda da bo le nekaj tudi tule, grem se izklopit in na plano pofotkat malo :icon_exclaim: :icon_wink:

lo
Član ZEVS :)