ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Paradolf ravno napisati sem hotel, da je v Furlaniji nastala konkretna nevihtna celica ki ima pot točno proti centru Sloveniji, ker je na primorskem še vedno vroče, bi se znala na svoji poti precej okrepiti in povzročiti precej škode na območjih čez katere bi potovala :icon_exclaim: :shrug:

http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=alps&sat=vis

:icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

lp

Član ZEVS :)

lwzr

torej celica ki je nastala zahodno od slovenske meje izgleda kar malce grozeče zaenkrat
če so napovedi smeri potovanja neviht italijanov pravilne, bi tale celica morala potovati točno proti novi gorici
na temle radarju pa je lepo razvidno kako v ozadju te celice nastajajo nove in nove nevihtne celice

http://151.8.71.28/~www/SI/RAD/StrutturaRadar.php

naj še dodam da je tukaj temperatura približno 31°C in kar soprano.

indijanc

Zdajle se je dobesedno skuhalo meni nad glavo...Grmi, tu in tam švigajo strele, sopara je še bolj pritisnila, neznosno...

zigarrdo

uau kar naenkrat se je stemnilo, nastala je nevihtna celica nekoliko zahodneje od mene, grmi in že padajo prve kaplje....to bo še zanimivo  :icon_arrow:

Temp. +24.9°C pada, T min je bila +16.5°C, vlaga trenutno 68%, tlak močno pada
Everywhere you go you always take the weather with you

GregorS

V centru LJ, toča velikosti lešnika zaenkrat.

Smučar

Stemnilo se je, začelo sekati in sedaj pada toča! Na JZ pa čisto nič vidljivosti, skratka hud naliv.  :icon_eek:

indijanc

PADA SAMO TOČA!!!VEDNO VEČJE VELIKOSTI!!

Capillatus

Te celice v okolici LJ so se pojavile izjemno hitro :icon_question:

Smučar

Tale nevihta je dobesedno ratala na LJ, kar napihnila se je... Trenutno samo dež, kakšen dodatek vmes pade.

hrošč

TOČA ki traja ze kakih 10 minut. Noro. Premera centimeter pa tudi vecji kosi vmes.

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

ŽUPMART

Pri nas zaenkrat samo temno in grmi. Morda nas ta celica zadane.

Cumulonimbus

ogromno nakovalo se ej naredilo, zelo bo pestro v nekaj naslednjih minutah :icon_exclaim:

lp
Član ZEVS :)

ŠTROMAR

Dnevi grmenja so tu. Tudi pri nas najprej nekaj grmenja in bliskanja, nato pričel padat zmeren dež brez dodatkov. Temperatura padla iz 26,9 °C na 24,4 °C.

Ledeni

Ena celica je začrtala pot malce severno mimo mene in še raste. Nahajam se na njenem južnem robu, dež je že zdavnaj začel, zgleda da kar iz sprednjega dela nakovala, sedaj pa se počasi krepi.
Temperatura je še 28,1°C, vlažnost 61%, rosišče 21,4°C.  Največja štala zna iti čez vinorodno območje Trške Gore.