ZEVS Forum

LOVCI NEVIHT

Začel/a Aquatic, 20. Julij 2008, 19:56:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

beowulf

Še moje razmišljanje najboljše da se naredita 2 centra Ljubljana(zahod Slovenije, Primorska, del Italije, Hrvaške) Maribor ( vzhod Slovenije, Dolenjska, del Avstrije, Madžarske, Hrvaške)  pa 2 dobra sponzorja je potrebno najti :icon_wink:

Ja pa še včeraj ko sem gledal lovce na nevihte tale Reed je malce usekan (ampak malce usekani ljudje so bolj zanimivi od normalnih ;D) v bistvu  je žrtvoval celo ekipo ko se je zapeljal v tornado.
Mogoče bi morali najeti kakšen tank od ameriške vojske 20-30 ton in se s tem zapeljati v tornado je pa zadeva počasna po drugi strani pa lahko gre vse povsod, ta univerzalen avto v najslabšem primeru za kakšen makadam, poljske poti so pa že vprašljive.

Sado

Citat od: beowulf dne 08. April 2010, 08:27:20
Mogoče bi morali najeti kakšen tank od ameriške vojske 20-30 ton in se s tem zapeljati v tornado je pa zadeva počasna po drugi strani pa lahko gre vse povsod, ta univerzalen avto v najslabšem primeru za kakšen makadam, poljske poti so pa že vprašljive.

Mogoce bi mu nasa vojska lohk rentala eno Patrio.. gre bolj hitro k tank, glede terena ni ovir, pa se kaksno manjse okence ima.. :)
VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si

matrix

Citat od: beowulf dne 08. April 2010, 08:27:20
Še moje razmišljanje najboljše da se naredita 2 centra Ljubljana(zahod Slovenije, Primorska, del Italije, Hrvaške) Maribor ( vzhod Slovenije, Dolenjska, del Avstrije, Madžarske, Hrvaške)  pa 2 dobra sponzorja je potrebno najti :icon_wink:

Ja pa še včeraj ko sem gledal lovce na nevihte tale Reed je malce usekan (ampak malce usekani ljudje so bolj zanimivi od normalnih ;D) v bistvu  je žrtvoval celo ekipo ko se je zapeljal v tornado.

res je..včeraj je Reed zelo tvegal ..saj je zapeljal v tornado katerega vetri so merili 210 km/h...njegova šipa na avtomobilu pa samo 160 km/h če se ne motim je rekel včeraj tako..in ker tega napora ni šipa zdražala je počilo... :praise: :-X

snowfrick

Citat od: Aquatic dne 24. Februar 2010, 18:22:57
Pihe tvoja ideja sploh ni slaba. Volje je veliko, največji problem je denar.

Takega vozila se nebi nihče branil, kajne Župi.

sponzorji pa je :P

Lluka

Če bote danes preklopili  svoje radijske sprejemnike na VAL 202 ob 14.40h....... boste poslušali intervju z našim lovcem na nevihte itd.....  "skywarn.si"

prijetno poslušanje    :clap:

MaRkUš

Hvala Maretu, da je povedal, da je bil na Gozdu tornado :buttrock: :buttrock: :buttrock:

blazek

Ahh, pozabu poslušat. Upam da bo v arhivu.

markokorosec.net

Citat od: MaRkUš dne 15. Maj 2010, 14:55:53Hvala Maretu, da je povedal, da je bil na Gozdu tornado :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Malenkost. Dejstva so pač dejstva!  :icon_wink:

hrošč

Je oddaja kje v arhivu na netu? :)

Capillatus

Za vse ki radi tako ali drugače spremljate nevihte, vam priporočam tole: http://www.srh.noaa.gov/ffc/?n=hotseatstart

To je simulator za izdajanje opozoril pred močenjšimi nevihtami in tornadi. Vse detajle najdete na strani.
Sem ga preizkusil in mi je stvar zelo všeč, ter verjamem da bo tudi vam.

:wavey:

blazek

Citat od: grajbos dne 10. September 2010, 08:10:43
Vsaka ploha in nevihta še ni supercelica...
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercell

In po čem pa ti sklepaš, da ni bila tisto supercelica. A si jo spremljal slučajno!!

Domček

A to bi se dalo, da bi tudi v Sloveniji ustanovili kaj takega, kot imajo v Avstriji: http://www.stormhunters-austria.com/

Tako, da bi se chaserji nekako povezali ... Avstrijci so se uspeli lepo organizirat, pri nas pa zaenkrat vsak nekaj po svoje ... :shrug:

mat89

Citat od: Domček dne 30. April 2011, 12:51:36
A to bi se dalo, da bi tudi v Sloveniji ustanovili kaj takega, kot imajo v Avstriji: http://www.stormhunters-austria.com/

Tako, da bi se chaserji nekako povezali ... Avstrijci so se uspeli lepo organizirat, pri nas pa zaenkrat vsak nekaj po svoje ... :shrug:

Bilo bi super,da bi tudi v Sloveniji to zaživelo,razdelili bi na skupine,eni bi pokrivali Štajerski konec ,drugi osrednjo , primorsko regijo itd.Avstrijci pa so glede tega svetlobna leta pred nami.

lwzr

Moje mnenje je, da bi se mogel s tem začeti ukvarjati tisti, ki je v naši državi odgovoren za napoved vremena, izdajanje vremenskih opozoril, itd., torej ARSO, morda v sodelovanju s kakšnimi vremenskimi društvi, kot je recimo ZEVS, ki bi imel posebne, svoje naloge. Mislim, da je pri nas to največji problem, se dat za mizo pa se določene stari dogovorit. Verjetno največji problem bi bilo izdajanje opozoril, kajti za njih je uradno odgovoren samo ARSO.

Morda bi se dalo vse skupaj tudi samostojno organizirat, ampak ne vem kaj bi na izdana opozorila nato dejali pri ARSO-u. Vsekakor bi se bilo treba dat za mizo, pa kaj doreči. Sicer nisem član ZEVS-a (to nameravam postati v bližnji prihodnosti), bi pa bilo recimo dobro, če bi tisti iz vrha ZEVS-a morda poslali kakšno konkretno idejo ARSO-u, pa nato videli, kaj oni na to rečejo.

Aquatic

Kolikor je meni znano ARSO že nekaj let nima terenske ekipe, ki bi spremljala vremenske pojave na terenu. Razlog za to na bi bil finančne narave. Vsaj toko je bilo meni razloženo. Na enem izmed prejšnih društvenih srečanj je bilo nakazano oz. namen o sodelovanju društva z državno ustanovo. Do sedaj se še ni nič spremenilo. V okviru društva Zevs bi se lahko organizirala sekcija v katero bi bili vključeni t.i. "chaserji". S terena naj bi potem npr. enkrat mesečno podali poročilo o vremenskih dogodkih. Nekaj takega kot npr. počne Domen. Mislim, da bi s tem društvo nekaj pridobilo, pa še organizirani bi bili. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi društvo ali njegovi člani kot predstavniki društva navezali stike s člani Stormhunters v Avstriji. Konec koncev nas druži isti hobi. Zgolj v razmislek za prihodnje debate. :wavey:
Davis Vantage Pro2