ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Davor

Pozdravljeni!

Lepo bi Vas prosil za napoved v nedeljo za slovensko primorje in hrvaško Istro, ker gremo na priprave dol.

Lep dan še naprej
Brez oblakov ni ciklona!

Ekolog

Citat od: jkocki dne 06. Februar 2009, 19:51:09
Mene pa zanima kakšno bo jutri vreme v okolici Prevalj?

Hvala!
Lp

Zjutraj in dopoldne bo še večinoma suho, občasno lahko pade kakšna kaplja dežja, pozno popoldne oz. proti večeru pa se bodo tudi v naših koncih padavine okrepile. Fajn se mej na Koroškem :icon_cool: :wavey:

jkocki

dbdeki

Lepo bi Vas prosil za napoved v nedeljo za slovensko primorje in hrvaško Istro, ker gremo na priprave dol.

Jaz grem jutri tud proti Rijeki in ko sem pogledal wrf model, mislim da bo dopoldan med 6-12 uro pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, nato pa se bodo padavine okrepile in v poznih večernih urah ponehale. Bo pa prijetno toplo :-).

Lp

Davor

Citat od: dbdeki dne 06. Februar 2009, 22:48:04

Jaz grem jutri tud proti Rijeki in ko sem pogledal wrf model, mislim da bo dopoldan med 6-12 uro pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, nato pa se bodo padavine okrepile in v poznih večernih urah ponehale. Bo pa prijetno toplo :-).

Lp

Hvala lepa. Jaz samo upam, da nebi preveč deževalo, ker smo kolesarji in ni najbolj prijetno.
Brez oblakov ni ciklona!

st@jler

Mene pa niti ne zanima toliko napoved, ampak me zanima, kdaj se bo vsa ta količina dežja poznala na rekah.
Glede na http://www.arso.gov.si/vode/opozorila/ (ARSO), je bilo to danes in bo jutri.
Najbolj me zanima Ljubljanica, pri in skozi Ljubljano.

Če bi se dalo bolj opredeliti čas, ker me res zanima tisti maximum.

Azimut

Kako pa kaj kaže za drugi teden v Februarju (od 15.2 - 22.2)? Se bo še nadaljevalo obdobje nestanovitnega vremena?

lp

Halda

Kako kaže za soboto 14.2, za Krvavec? Bo vsej brez megle...

medica

Citat od: Halda dne 09. Februar 2009, 12:48:21
Kako kaže za soboto 14.2, za Krvavec? Bo vsej brez megle...

-10°C ti ne uide, drugače pa trenutno kaže na delno oblačno vreme.

matjaz

Kako kaže za sredo in četrtek za smučišče Kope, predvsem vetrovne razmere.

Hvala! :icon_wink:
"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"

paradolf

Citat od: matjaz dne 10. Februar 2009, 11:21:41
Kako kaže za sredo in četrtek za smučišče Kope, predvsem vetrovne razmere.

Hvala! :icon_wink:
Ne vem koliko so Kope izpostavljene vetru severnih smeri.
Prevladovali bodo vetrovi severnih smeri namreč. Nekaj vetra verjetno bo. Če ne bi bilo mrzlo zgoraj verjetno ne bi bilo tako moteče, a se bo postopno hladilo.
V sredo bo na višini smučišča verjetno nekaj stopinj pod lediščem. Tam do -5°C manj verjetno ne. V četrtek pa se bo še ohladilo. Računaš lahko da se bo tekom dneva temp. približala lahko -10°C. Občutek mraza bo kar precejšenj. Tudi kakšna snežna ploha se bo pojavila po vsej verjetnosti tekom dneva.

Fajn se napravit pa bo :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

matjaz

Citat od: paradolf dne 10. Februar 2009, 11:29:30
Ne vem koliko so Kope izpostavljene vetru severnih smeri.
Prevladovali bodo vetrovi severnih smeri namreč. Nekaj vetra verjetno bo. Če ne bi bilo mrzlo zgoraj verjetno ne bi bilo tako moteče, a se bo postopno hladilo.
V sredo bo na višini smučišča verjetno nekaj stopinj pod lediščem. Tam do -5°C manj verjetno ne. V četrtek pa se bo še ohladilo. Računaš lahko da se bo tekom dneva temp. približala lahko -10°C. Občutek mraza bo kar precejšenj. Tudi kakšna snežna ploha se bo pojavila po vsej verjetnosti tekom dneva.

Fajn se napravit pa bo :icon_wink:

Pol bo vseeno boljše jutri kot pa v četrtek. Mrzlo pa bo, pa občutek mraza ob vetru....zakuhanček bo prav prišel... :beerchug:.

Hvala, paradolf! :icon_wink:
"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"

lwzr

zanima me današnje dogajanje
ali so možne nevihte tudi na goriškem in koliko padavin lahko še pričakujemo?
lp

Ciklon

Največ možnosti za nevihte bo v Z, JZ in J Sloveniji. Nevihte so možne seveda tudi na goriškem. Tudi novi Aladin računa na največ proženja do jutra prav v teh koncih. Nevihte bodo bolj stacionarne, saj bodo ponoči vetrovi v višinah oslabeli. Tako da, kjer bodo nevihte lahko tam še kar dobro zalije. Pričakujem nekako še okoli 10-20 mm padavin tam kjer bodo nevihte, drugje pa manj.
Raj je v naravi :buttrock:

Ekolog

Kakšno vreme lahko jutri pričakujem na Ribniškem Pohorju - najvišji del Pohorja (Črni vrh - 1543 m), vem da bo jutri spremenljivo s snežnimi plohami, pa vendar me najbolj skrbi megla, vetrovno pa tudi bo verjetno, samo veter me še ne bi toliko motil kot megla, torej ali lahko pričakujem kakšno meglo jutri na Pohorju :icon_question: