ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

IceMan

A kdo ve zakaj se mi je wswin ustavil včeraj na 23:55 in ne vleče več podatkov za 2013 ?  imam Ws2300 in heavy wheather normalno pobira podatke wswin pa noče v 2013 :(  restart ne pomaga.

Domček

Ali je kdo za to, da bi predlagali Wernerju, da v statistiko doda število mrzlih dni, ko je Tmin. <= -10 °C? Zdi se mi, da je to uporaben podatek, ki ga Wswin ne šteje (imajo pa ta podatek tudi v ARSO statistiki).

gradiščan

Ledeni dnevi-max < 0°C  :icon_question: Jih že šteje... Saj si mislil to ?

mat89

Citat od: gradiščan dne 04. Januar 2013, 06:17:46
Ledeni dnevi-max < 0°C  :icon_question: Jih že šteje... Saj si mislil to ?

Ledeni dnevi so ko je temperatura ves dan pod 0 stopinj C. Mrzli pa so ko temperatura padne pod -10 stopinj C
Kar jih wswin ne beleži.

Oblak69

Citat od: Domček dne 03. Januar 2013, 22:06:59
Ali je kdo za to, da bi predlagali Wernerju, da v statistiko doda število mrzlih dni, ko je Tmin. <= -10 °C? Zdi se mi, da je to uporaben podatek, ki ga Wswin ne šteje (imajo pa ta podatek tudi v ARSO statistiki).

Malo je potrebno bolje prebrat, kaj je Domen hotel povedat  :icon_arrow:

ŠTROMAR

Citat od: Domček dne 03. Januar 2013, 22:06:59

Tole mi je danes na mojo poizvedbo poslal gospod Gregorčič:

Spoštovani,

V slovenski meteorološki stroki ločimo:

topel dan .... maksimalma dnevna temperatura 25 stopinj in več
vroč dan ... maksimalma temp. 30 stopinj C ali več
hladen dan ... minimalna temperatura 0 stopinj ali manj
ledeni dan .... maksimalna dnevna temperatura 0 stopinj ali manj
mrzli dan ... minimalna temperature -10 stopinj ali manj

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na kolego G. Vertačnika.

lep pozdrav

Branko Gregorčič
Univ. dipl. meteorolog
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Domček

Vse lepo in prav, da smo razčistili glede teh mrzlih, hladnih, ledenih dni, ampak mnenja od uporabnikov Wswina glede smiselnosti oz. zaželjenosti podatka o mrzlih dneh v statistiki pa nisem dobil. :icon_rolleyes:

Ciril

Weather - Statistic dates - Extra, in nastaviš Tmin <=-10°C.

LP Ciril

Domček

Aha, se da tudi tako, super! Hvala @Ciril. :icon_smile:

max

@Ciril, Hvala  :icon_wink:

Domček

Ima kdo kakšno idejo zakaj mi Wswin kaže za letos 1 leden dan, čeprav ga ni bilo. Zadnji leden dan je bil 31.12.2011. :icon_question:

Pihe

Citat od: Domček dne 11. Januar 2013, 18:16:04
Ima kdo kakšno idejo zakaj mi Wswin kaže za letos 1 leden dan, čeprav ga ni bilo. Zadnji leden dan je bil 31.12.2011. :icon_question:

Si šel pogledat po minutaži zabeleženih dogodkov,da ni bila kje kaka deviacija?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Domček

Vse grafe in podatke za nazaj sem pregledal, pa nikjer do 31.12. ni bila Tmax. manj kot 0 °C.

Edit: no danes pa čudežno tega ledenega dne ni več. :icon_question:  :suspicious:  Očitno me je Wswin slišal. :icon_smile:

max

Velikokrat se zgodi da prvi teden ali dva, ob prehodu v novo leto, wswin ne kaže točnih podatkov, zaradi preračunavanja statistike za nazaj, potem pa se spet vzpostavi normalno stanje.

sender86

mene pa zanima če obstaja kakšna možnost obdelave podatkov s tem programom za postaje fine offset ki uporabljajo easyweather. Upporabljam Cumulus ki je sicer super samo ima wswin veliko bolši grafični prikaz. :buttrock: :)
VP DALJNI VRH http://www.daljni-vrh.eu