ZEVS Forum

Otok Pag

Začel/a mihav, 09. Julij 2008, 23:08:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mihav

Lepo pozdravljeni.
10.6-20.6
Ja dopust je tukaj, sicer grem že jutri dopoldan ampak vseeno prosim katerega da si malo pogleda karte za mene. Nejveč hočem vedeti o vetru ker surfam pol pa šele temparature in dežek.
Uživajte :icon_wink:
Global warming is a lie;)

walter76

Za veter ti bo kar posplošil ,večinoma bo pihal južni veter iz spremenljive smeri,predvsem pa jz .
Rahel občasno zmeren.
Ob poslabšanju v nedeljo popoldne ali zvečer  ter torek lahko tudi močan.
Ob prehodu fronte 14.7 ponedeljek 15.7 torek,19.7 sobota=severnik.

Temperature med 29 in 32.C ob lepem vremenu .
Ob dežju pa med 23 in 26.C

VREME:
Do sobote sončno...
V nedeljo po sprva sončno,popldne bo oblačnost naračala zvečer ali v noči na ponedeljek padavine.
Ponedeljek oblačen in deževen.
Torek še spremenljiv-plohe,ki pa naj bi postopno ponehale.
sreda,četrtek sončno.
petek sončno popoldne ali zvečer kot kaže poslabšanje.
sobota pa nekako odvisna kdaj se bo poslabšanje začelo.
Prijatelj vremena !

Cumulonimbus

Mislim da gre to le za sredozemski tip vremena in niti podrazno ne boš imel toliko spremenljivega vremena kot ti ga je napovedal walter76, večinoma bo sončno, in vroče, popoldan pa bo nastalo nekaj kopastih oblakov in res izjemoma lahko nastane kaka ploha ali nevihta v popoldanskem času, ker pa gre to že skoraj za srednji jadran sile ne bi smelo biti, da zaključim sončno in vroče vreme boš imel, izjemoma možen nastanek kake osamljene plohe ali nevihte, bo pa konstantno pihalo, brez česar na Pagu skoraj da ne gre :icon_wink:

p.s. na kateri del Paga pa greš, jaz sem tam od 17.7. - 27.7.2008

lp
Član ZEVS :)

jest24

Za otok Rab je verjetno prognoza za naslednji teden podobna, glede na bližino?

Pihe

Pred davnimi leti(kakih 30 let nazaj  :icon_haha:) so na otoku Hvaru(ali pa Visu, nisem čisto ziher :icon_question:) bili tako prepričani v svoje lepo vreme, da so gostu, ki ga je na njihovem otoku za časa dopusta slučajno opral dež, za tisti dan šenkali bivanje.
Danes si tega niti pod razno ne upajo več, ker bi šli "zugrunt". :icon_haha:
Hočem povedat, da walterjeve napovedi niti niso tako mimo, kot je nemara prepričan @cumulonimbus.Sedaj je praktično ob vsakem prehodu take izrazite hladne fronte možna vsaj v severnem delu Jadrana(kamor štejem tudi Pag in Rab) tudi kaka kratkotrajna burna nevihta.Ni nujno, ampak možnosti za to so. :icon_arrow: Ker se je vreme v zadnjih 20-30 letih zelo spremenilo.
Včeraj je nekdo že lepo napisal, kje je potekala ločnica med slabim in lepim vremenom na Jadranu.Ampak ta se sedaj vedno bolj pomika nižje tako, da se na stabilno vreme lahko do neke mere računa le od srednje Dalmacije navzdol.Žal. :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Cumulonimbus

Saj ne da bi pametoval, sam sem bil na mnogih jadranskih otokih, vse od Krka do Hvara, pa moram reči da v vseh 15 letih odkar hodim na morje na otoke (prej sem bil na celini), nikjer nisem doživel kakega dolgotrajnejšega deževja, ali pa zelo spremenljivega vremena, najpogosteje ponoči dež, čez dan vročina, to pa je bilo pogostokrat, drugače pa je na celini in se s kakega Paga, Hvara lepo vidi kako nevihte nastajajo na kopnem in kaj več kot bliskanja na otoku sploh ni, govorim iz lastnih izkušenj!

Če pa spremljate radarje, je pa itq vedno se mi zdi tista ločnica med nevihtami itq v kvarnerskem zalivu, nekje čez Cres in Krk, nato naprej proti Reki in gor proti Zagrebu, nekako tako je ponavadi... Res pa je da se ni za zanašat na vreme, niti v dalmaciji ne več, saj so tam zadnje čase, kar pogoste nevihte sploh nad kopnim.

Ja pihe včasih so ti za garancijo, če ni bilo lepega vremena, kot so obljubljali celo "šenkali" tisti dan.

Da zaključim, še vedno sem prepričan v to, da hudega ne boste imeli, imeli boste lepo sončno vreme z temperaturo nad 30°C, predvsem zvečer in ponoči bodo izjemoma možne nevihte, na Pagu pa je teh že zato malo, ker so tam ravno zarad velebita, vetrovi pogost, če ne že vsakodnevni spremljevalec in ponavadi veter oblake razpiha drugam :icon_arrow:

lp

walter76

zanimiva debata.... :icon_confused:
Bomo videli poročaj-te!
Mislim da vsaj en dan slabega vremena ne uide..kar sem tudi napisal...
nedelja večinoma suha(plohe nevihte zvečer -ponoči)
ponedeljek dež.
torek sončno,možna kakšna kaplja zjutraj
sreda,četrtek =sončno.
petek sončen do popoldneva ali večera takrat možnost spet ploh-neviht.

Torej je to nekaj takega kar je kolega tudi opisal..
Malce istopa ponedeljek,kajti dolina hladnega  zraka bo kar globoka..
Prijatelj vremena !

Cumulonimbus

Da podkrepim svoje besede še z slikovno napovedjo DHMZ/a, kateri za tiste kraje pač najbolj zaupam :icon_wink:

http://prognoza.hr/sedam/hrvatska/14008_n.html

lp

mihav

Vsem ki ste se potrudili za napoved se vam lepo zahvaljujem.
Moram reči da so se besede g. Cumulonimbus držale načela. Prvi trije dnevi so minili brez vskaršnih ekstremov. Rahel JZ veter in ponoči kakšna plohica, vse ostalo je bilo na Velebitu ali v njegovem kanalu. 15-17.7. smo pa imeli kar močno burjo, surfat je bilo praktično nemogoče, imam vse žulje na rokah tako sem se matral da sem prišel nazaj na obalo, še sreča da je bil zaliv drugače bi me lahko našli kje drugje...tako da ja bilo je pestro, vode povsod dovolj, tudi po grlu je ni manjkal (alkoholne :icon_arrow:). Drugače sem bil pa v Metajni, to je vasica na J delu otoka Pag-a.
Global warming is a lie;)