ZEVS Forum

Obisk Dolenjske in Bele krajine - izgubljeni svet v srcu Slovenije

Začel/a Astra, 05. Maj 2008, 23:26:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

Živjo.  :icon_wink:

Tokrat me je v dobri družbi med prvomajske praznike zaneslo na J in JV del Slovenije. Moji prvi vtisi so enkratni, prekrasen del Slovenije in po daljšem času sem imel občutek, da tam nekateri ljudje še uživajo v sožitju z naravo in ne hitijo vsak dan loviti tiste sekunde, ki jih marsikje po Evropi iščejo, a jih ne bodo nikoli našli. Dan ima in bo imel še vedno "le" 24 ur.  :icon_biggrin:

Na poti na Dolenjsko je bilo 1. maja še krepko oblačno s plohami:

Krka in oblaki v okolici Otočca:

Okolica Vinjega vrha:

Ploha v smeri proti severu - v ozadju se je občasno v daljavi videl Kum - proti Zasavju:

Pogled proti NM, vreme se je pričelo počasi vedriti:

Nekaj Dolenjskih kozolcev by night:

Pozdrav našemu članu Blazeku naslednji dan v Družinsko vas:

In pogled iz zidanic na Trdinov vrh in Gorjance:

Čista Krka v okolici Družinske vasi:

No, 3. maja je bil čas za ogled muzeja na prostem in samostana Pleterje:

Zunaj se je na kratko pojavila v smeri proti severu tudi ena prijetna ploha, ki pa ni dosegla Gorjancev:

Naravni park Gorjanci - Trdinov vrh:

Gozd je bil na vrhu še precej gol, dišalo je po Čemašu:

In "naš kolega" radiamater z WS2300 sredi Trdinovega vrha - sporočil mi je, da je trenutno med njimi v SLO že okoli 70 lastnikov vremenskih postaj, kar ni malo! In še fotka:

Še pogled proti HR:

In pozdrav z meje na vrhu:

Potem pa še skok na Otočec:

4. maja je sledil obisk Kostanjevice:

In prelepa notranjost Kostanjeviške jame:

Forma Viva:

Neposvečena gotska cerkev:

Galerija Božidarja Jakca z umetninami:

Še pozdrav iz Bele krajine in spominki iz 2. sv. vojne - med Metliko in Črnomljem - v pozdrav članu Polotu:

Bela krajina:

Dolina Kolpe:

Ostanki mlina na Kolpi ob hrvaški meji:

Še nekaj utrinkov iz smaragdno zelene Kolpe:

Grad Kastel na obronku doline Kolpe in ob prehodu na Kočevsko pogorje, ki gosto poraščeno:

In še sončni zahod v okolici Kočevja na poti domov:

Eto, takole so šli prazniki kar prehitro mimo. Kdor ima nekaj volje in časa, naj vsekakor obišče omenjene konce naše dežele, saj so zares prečudoviti in prava odločitev za krajši "odklop".  :icon_arrow: Slike niso nič kaj adrenalinske, so pa čisto "natur".  :icon_wink:

Lep pozdrav.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

gradiščan

Pihe

Kot praviš Astra, so tzo kraji, ki imajo nekaj v sebi in nekaj več! Zato mene tudi nekaj vleče tja dol.
Lepa reportaža! :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

ablak

Moj komentar na reportažo: ko Astra gre v naravo; je vse preprosto, lepo, zdravo... :icon_wink:

zigarrdo

Krasno Astra, človek ob gledanju slikc kar malo odtava tja doli... :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you

blazek

O lepo, da si obiskal malo moje kraje. Eno sliko si naredil malo pred hišo od Ledenega. Povzdrav iz Družinske vasi je bil nažalost in zgornjega dela vasi, jaz sem v spodnjem. Imamo pa tam njivo, na levi strani od table Družinska vas. LAhko bi seveda oglasil kaj, bi ti mlin razkazal. :icon_biggrin:

Pa vidim da si odšel tudi na mali Vinji Vrh, kamor jaz hodil slikat zanimivo dogajanje po dolini.

Tiste kozolce, če se ne motim, si slikal malo pred vasjo Vinica.  :icon_wink:

Skratka lepo reportažo si napravil.

Bo treba kakšen MM še v tem koncu naredit. :icon_biggrin:

Ledeni

Ja, res je. Druga slika je bila posneta 200 metrov preden si se peljal mimo mojega doma. Cesta je tam res obupna, a ne? Hvala DARS-u in DRSC-u  :icon_evil: :icon_evil:

Sicer pa lepa reportaža. Nisem si mislil, da je pri nas tako lepo  :icon_biggrin:

grizli

Citat od: Pihe dne 06. Maj 2008, 08:17:14
Kot praviš Astra, so tzo kraji, ki imajo nekaj v sebi in nekaj več! Zato mene tudi nekaj vleče tja dol.
Lepa reportaža! :clap:

Ja tako je Pihe tebe vleče k nam dol, to je ravno tako kot se jaz ne morem načuditi lepoti Trente, Lepene, Bovca, ta Slovenija je res rajska

Astra lepo potovanje in fotke, drugič pa žvrcn pa gremo na kako pijačko

lpP
grizli ma vas rad

Astra

Hvala vsem za tako obsežne komentarje in mnoga povabila. Verjemite mi, moja me je hotela imeti med prvomajskimi samo zase. Kaj vreme ...  :icon_lol:  :icon_lol:  :icon_haha:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock: