ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Jaz imam tale komplet, in mi popolnoma zadostuje za vse naštete stvari ki si jih opisal. Monopod.....tudi s stojalom gre, ni potrebe po njem, čepravm ga imam še posebej  :icon_rolleyes: Popolnoma iztegnjeno do aparata je visoko 170cm ne 143, kot piše

Če kupuješ posebej, razmisli o glavi z hitro snemljivo ploščico(ni pa za panorame), ker pri NB glavi moraš šraufat da pritrdiš ali snameš ploščico s stojala :smash:  ni tako kot piše "hitro" snemljiva

blazek

A je kakšen tu gor ki uporablja Canon EOS 7D?

kekec

Citat od: max dne 18. Julij 2011, 08:39:00
Jaz imam tale komplet, in mi popolnoma zadostuje za vse naštete stvari ki si jih opisal. Monopod.....tudi s stojalom gre, ni potrebe po njem, čepravm ga imam še posebej  :icon_rolleyes: Popolnoma iztegnjeno do aparata je visoko 170cm ne 143, kot piše

Če kupuješ posebej, razmisli o glavi z hitro snemljivo ploščico(ni pa za panorame), ker pri NB glavi moraš šraufat da pritrdiš ali snameš ploščico s stojala :smash:  ni tako kot piše "hitro" snemljiva
Kakšna je pa kvaliteta stojala? Je kakšen močnejši material? Saj ne mislim že čez 2 meseca menjavati stojala.
Zanima me še nekaj glede tega vijaka ki je na ploščici. Ti vijaki so vsi standardizirani?

max

Citat od: kekec dne 18. Julij 2011, 09:20:22
Kakšna je pa kvaliteta stojala? Je kakšen močnejši material? Saj ne mislim že čez 2 meseca menjavati stojala.
Če ga ne boš po tleh metal in skakal po njem, bo zdržal vsaj ene 30 let če ne še več :icon_rolleyes:
So primerljivi ali če hočeš v "rangu" s tistimi ki so v naših trgovinah v +200€ cenovnem razredu :smash:

Citat
Zanima me še nekaj glede tega vijaka ki je na ploščici. Ti vijaki so vsi standardizirani?
Ja, so vsi enaki, razlika je samo v Glavah(različnih firm), katera paše na katero stojalo......tu so razlike

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kekec

Citat od: max dne 18. Julij 2011, 09:43:01
Če ga ne boš po tleh metal in skakal po njem, bo zdržal vsaj ene 30 let če ne še več :icon_rolleyes:
So primerljivi ali če hočeš v "rangu" s tistimi ki so v naših trgovinah v +200€ cenovnem razredu :smash:
Ja, so vsi enaki, razlika je samo v Glavah(različnih firm), katera paše na katero stojalo......tu so razlike

Hvala za pomoč. Bom se ta teden odločil kaj kupiti.  :)

kekec

Tisto stojalo ki si mi predlagal ni na zalogi tako da sem danes naročil:

- Stojalo Triopo MT-3232X8C (185.5 cm)
- Krogelna glava Triopo B-3
- Brezžično sprožilo

Sedaj pa upam na čiboljše panoramske slike in čiboljši ulov strel  :icon_smile:

max

Citat od: kekec dne 19. Julij 2011, 20:56:37
Sedaj pa upam na čiboljše panoramske slike in čiboljši ulov strel  :icon_smile:

Tudi vredu, stojalo ti bo samo v pomoč, slike bodo takšne kot jih boš ti naredu :icon_rolleyes:

kekec

Citat od: max dne 19. Julij 2011, 21:12:51
Tudi vredu, stojalo ti bo samo v pomoč, slike bodo takšne kot jih boš ti naredu :icon_rolleyes:
Vem, samo slikanje strel ponoči brez stojala je brezveze saj držati fotoaparat 15 sekund na miru je misija nemogoče  :)

Serpentinšek

Sony Ericsson S312 z izjemnih 2,0 megapixla.
:icon_lol:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Mraz

Imam namen kupit Canon EOS 400D.

Koliko sem utegnil prebrati, sem videl, da vas je že kar nekaj imelo ta fotoaparat in da je kar dober.

Morda kdo ve, kateri je najboljši fotoaparat za fotografiranje strel ter narave v cenovnem razredu od 400-450€ ?

MaRkUš

1. pogoj je DSLR
2. pogoj je Canon ali Nikon
3. pogoj je pa uporabnik :)

Mraz

Kakšen pa se vam zdi Canon EOS 1100D v primerjavi z Canon EOS 400D ?

max

Aquatic

Fotografiranje strel je specifičen del fotografije. Vodnik za fotografiranje je namenjen predvsem tistim, ki se prvič srečujete s fotografiranjem strel. Pred prihajajočo nevihtno sezono upam, da vam bodo koristni nasveti v pomoč. V vremenskem reporterju pa objavite čim več kvalitetnih fotografij strel. Lep in dober ulov vam želim.
http://zevs.si/datoteke/VODNIK_ZA_FOTOGRAFIRANJE_STREL.pdf
Davis Vantage Pro2