ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Zanima me,kaksno fotografsko opreme imate za slikanje neurij,strel in podobno?
S tem pa bi rad tudi odprl temo, da se v njej pogovarjamo o raznih tehnikah slikanja, vprasanjih in podobno?

Jaz imam sicer Canon EOS 40D, Canon EOS 350d ,objektiv canon 17-85mm,objektiv canon 85-200mm,danes pa sem nabavil se zicni sprozilec, da bom lazje slikal strele! :icon_smile:

Smučar

Canon PowerShot A85; 5,4 - 16,2 mm; f/2,8
Za strele uporabljam mali trinožnik (1 dm), ISO 50, zaslonko f/5,6 in 15s osvetlitev. Mora pa biti konkretna gostota bliskanja, da se kaj "ujame"..  :icon_haha:

ŽUPMART

Canon EOS 400D + Tamron 17 - 50mm f/2,8 + Canon 70 - 300mm f/5,6 IS + Canon Macro 100mm f/2,8 + stojalo Velbon (ostalega o njem ne vem) + Lovepro foto nahrbtnik.  :icon_smile:
A bo? Pride na vrsto še daljinski sprožilec, mogoče fleš. :icon_wink:

Čeprav ne vem, kaj ima to zveze z zanimivimi članki...mogoče bi pa lahko na forumu tule spodaj en kotiček namenili nam fotografom in slikanju vremenskih dogodkov (poleg Fotografije meseca). :icon_smile: :icon_redface:

MaRkUš

Zato sem dal pa sem, ker ne vem,kam bi drugam dal :icon_smile:

MaRkUš

Sicer pa me zanima, kako vam uspeva kaj slikati strele?
Lani jeseni sem dobil tega canona in nisem imel se moznosti slikat strel, sicer vem vse, kako se slika strele, vendar me vseeno zanima, kolk vam kaj uspeva? :icon_question:

blazek

Meni odlično uspe ujet strele. Važno je, da si ob pravem času na pravem mestu. PA da je oprema zadovoljivo dobra. Najboljše je, če so nevihte ponoči, ker je takrat najlažje ujet strele. Podnevi ti dolga ekspozicija ne koristi popolnoma nič, ker pridejo slike presvetle.

Drgač pa uporabljam Canon EOS 400D+canon EF 70-300mm+ kit objektiv 17-55mm+ profesionalna torba za fotkiče (jo mam doma, pa še imena ne spomnem trenutno) + stojalo. Bom pa v rkatkem nabavil en malj bolši širokokotni objektiv in pa bliskavico.

To temo  bi lahko brez problema imeli pod fotografijo meseca. :icon_wink:

Tukaj je en moj izdelek.
http://crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=3443&start=0

paradolf

Trenutno v uporabi skromen Canon A550.
Drugače pa imam še klasiko EOS 500 z objektivom 35-105mm in Sigmo 170-500mm F5 6.3. Žal je to zelo draga zadeva za slikanje strel. Enostavno uspem ujeti 3-4 lepe strele na en film, tako da tega z njim ne počnem več. Razmišljam o menjavi ohišja v digitalnega.
Uporabljam neko povprečno UNOMAT stojalo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

max

Sony-jev DSC H-7, strel še pa nisem slikal, ker ga imam od novembra :shrug:
Prej sem imel Canon A65, nekaj strel sem ujel, vendar podnevi, se je pa videlo :icon_rolleyes:
Bom videl, kako bo šlo sedaj :icon_question:

Froš

canon ixus 350 is... tko no.. sej enkrat sem na priblizno ujel strelo, sam to baš ni za strele slikat :D za to mam na voljo EOSa 400D od bratranca, samo tisto je prekujnštna tehnika zame  :icon_redface:
WMR 928-NX

MaRkUš

A kdo ve, ce obstaja kaksn program, da ti zasciti al pa podpise vse slike na enkrat???
HVALA

ŽUPMART

Vem, da se da slike skupinsko obdelovati tudi v photoshopu, vendar postopka ne vem. Poglej na e-fotografiji, tam mislim da pod članki nekaj piše.  :icon_smile:

janez24

Citat od: ŽUPMART dne 17. Maj 2008, 23:59:00
Vem, da se da slike skupinsko obdelovati tudi v photoshopu, vendar postopka ne vem. Poglej na e-fotografiji, tam mislim da pod članki nekaj piše.  :icon_smile:
V šolo pojdi in se na uči
letos pa bo

blazek

Janez, prosim, če se vzdržiš takih komentarjev.

Če si pa morda brihten, pa povej potem kako se naredi okvir v photoshopu. :icon_rolleyes:

Slk22

Citat od: MaRkUš dne 17. Maj 2008, 20:59:20
A kdo ve, ce obstaja kaksn program, da ti zasciti al pa podpise vse slike na enkrat???
HVALA
iWatermark

MaRkUš