ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gore

Aha, fino ... ampak čas, čas ...  :bouncy:

Neurje

Hoj ;

- zanima me eno vprašanje ( sami slikate slike z stojalom za fotoaparate ali večinoma brez stojal ) zaradi tresenja recimo bolj oddaljenih stvari in predmetov.

- kakšnega pa priporočate ( sam sem gledal takega za cca. 4 kg teže in 166 cm višine).

Vaše mneje in predlogi. HVALA. @ Neurje.

asocialec

Za fotkanje strel je skoraj nujna oprema, ker boš sicer verjetno dobil streseno ob večkratnem "toku naboja".
Privošči si najboljše, kar si trenutno lahko; nikakor ne kupuj najcenejšega, ki ga najdeš - sam sem naredil tole z video stojali in stran vrgel nekaj 100€, dokler si nisem privoščil kakovostnega stojala.

Glede tvoje izbire; verjetno je bil kak manfroto 055, ki je super stojalo. Potrebuješ pa še glavo, odvisno katera ti bolj ustreza.
Krogeljne so hitrejše, toda tudi manj natančne (pri večji obremenitvi se kompozicija povesi za kakšen milimeter), medtem ko so precizne seveda natančnejše, toda veliko počasnejše - so pa uporabnejše za delanje panoram, ker lahko npr. obračaš le po vodoravni osi.

ŽUPMART

Sam ponavadi slikab mrez stojal, če le dopuščajo svetlobni pogoji. (ponoči ponavadi s stojali, če ni to sredi mesta, kjer je vse fino razsvetljeno z lučmi), sploh če gre za kakšne brezvezne shote.
Če delam precizno, za kakšne razstave, kjer slikam večinoma negibljive zadeve, pa uproabim stojalo, saj lahko pogledam fotko in takoj popravim, kar mi ni všeč. Obvezna uporaba stojala je tudi pri marko fotografiji in pro fotkanju strel. Za panorame ga skoraj ne uporabljam, fotkam kar iz roke.
Če kupuješ, resnično kupi boljše stojalo, ker pri cenejših se ti samo vse povesi in nima smisla ga sploh met.

Lp

Lluka

ko smo že pri fotografski opremi.......

je**m vse po spisku ponudnika..... jaz pa tud ,nisem imel zamar....ponavad dal razvijat 10X15...... tokrat pa me mal zmedlo vse skupi... in jih ocahnal za 11X15. Problem pa je..... NE NAJDEM ALBUMOV  za 11X15.  Kličem  k tem kjer ravijali slike in reče.... "ja res...teh albumov nimamo, tud priznam,jih še nisem videl". Zakaj za vraga pa ponujate ta format razvijanja??? " ponavad jih lepijo samostojno v albume".

Evo... in jaz s kupom slik....   in brez albumov.

Mogoče kje kdo kaj videl.... kje bse dalo dobit album za ta format??? Kot kaže je tko redek,kot zlato.

matic19

@Lluka: na spodnjem linku imaš kar veliko izbiro albumov za velikost 11x15.

http://www.karako.si/slo/search/q/11x15/page/1/ 

LP

Domček

Pozdravljeni!

Zanima me kateri program uporabljate za izdelavo panoramskih fotografij.

Najlepša hvala za odgovor!

LP :wavey:

max

http://www.ptgui.com/
imaš pa tudi v windowsih malo bolj enostavno
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/creating-photo-panoramas-with-windows-live-photo-gallery

Ni samo za visto je tudi za XP windows live photo gallery

NejcT

Za panorame so najlažji programi Panorama Maker in Panorama Factory. Sam uporabljam prvega in sem zelo zadovoljen z njim. Sicer se da fotke štepat tud v fotošopu, samo malo dlje traja.

Oprema:
Nikon D200
Sigma 17-70 2,8
Nikkor 50mm 1,8
Nikkor 55-200 3,5

Nocoj se bo stemnilo do nižin.

ŽUPMART

Citat od: NejcT dne 30. Junij 2010, 19:36:13
Za panorame so najlažji programi Panorama Maker in Panorama Factory. Sam uporabljam prvega in sem zelo zadovoljen z njim. Sicer se da fotke štepat tud v fotošopu, samo malo dlje traja.

Oprema:
Nikon D200
Sigma 17-70 2,8
Nikkor 50mm 1,8
Nikkor 55-200 3,5

A si že probal ptgui?  :icon_smile:

NejcT

Ne še, bom pa zagotovo v prihodnosti. Sem zelo zadovoljen z panorama makerjem, saj naredi panorame tudi iz raw formata, tako, da jih šele naknadno obdelam.

LP Nejc
Nocoj se bo stemnilo do nižin.

ŽUPMART

No, ptgui je najboljši program. Panoramamaker se skrije. :icon_wink:
Try it.

MaRkUš

Citat od: ŽUPMART dne 11. Julij 2010, 21:02:36
No, ptgui je najboljši program. Panoramamaker se skrije. :icon_wink:
Try it.

So še boljši :)

blazek

Jaz kar photoshop uporabljam, mi je čisto dovolj.

ŽUPMART