ZEVS Forum

Jezersko 24.03.2008

Začel/a paradolf, 29. Marec 2008, 23:01:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Zadnje čase sem večinoma tičal v stanovanju, razen kadar sem bil nabavni. Tako me je vseskozi mikalo da bi šel še zadnjič to zimo na sneg. Krim sem s težkim srcem izpustil, v ponedeljek pa se je le našel čas tudi za naravo in verjetno zadnje letošnje sneženje vsaj kar se deloma tiče tudi nižin.
Kljub temu da je bilo na dolenjskem precej več snega, sem se odločil da odidem na sever in sicer je bil moj cilj Jezersko. Izkazalo se je da je bil to malo dražji izlet a nič hudega.
Moj konjiček je imel celo zimo letne gume. Verig ali zimskih gum nisem prav nič potreboval celo zimo. Tokrat pa bi znal biti problem priti do mojega cilja saj je dopoldan ko sem se odpravljal zopet lepo snežilo. Na poti mimo Brnika je močno snežilo pri +1.5°C, tako da bi lahko pričakoval malo višje povsem zasneženo cesto. Z letnimi gumami pa na Jezersko sigurno ne bi prišel. Tako sem se ustavil na bencinski črpalki in kupil verige. Tiste ki sem celo zimo vozil v avtu so bile od starega avta in niso bile ustreznih dimenzij. Se pravi zgolj kamuflaža :icon_biggrin:

Tako začnem mimo Predvora po dolgi dolini Kokre. Snega po tleh le za vzorec. Pozitivne temperature so pač delale svoje. Tako je bilo približno do polovice doline, tam pa je postajalo hladneje in sneg se je že prijemal ceste. Ker pa tam ni velikega naklona je bila vožnja brez problema. Nekaj pred spodnjim Jezerskim pa je cesta postajala vse bolj bela in vedel sem da moram ukrepati.
Prvi postanek malo pred gostiščem Kanonir

Okolica je bila že lepo zimska...pravi balzam za spočiti oči  :drool:

Novega snega res ni bilo veliko a ga je bilo na cesti ravno toliko kot ob cesti.
Prva meritev.

Spotoma pa sem še naredil "šnelkurs" natikanja verig. BP  :icon_wink:

Ja z zimskimi gumami res ni problem vožnja v klanec. Spotoma sem si lahko privoščil tudi ustavljanje sredi klanca malo pred vasjo Jezersko. Tam je bilo snega že nekaj več  :icon_biggrin:

Še vedno je lepo snežilo. Nekateri pa so se že vračali v dolino. Cesta je bila prav luštna za vozit  :icon_wink:

Ablak bi za njegove razmere rekel da je drevje le malo pocukrano, meni pa se je zdelo prav lepo obloženo  :icon_biggrin:

Pridem do vasi Jezersko. Od vasi pa do bivšega mejnega prehoda je bila cesta plužena in soljena verjetno saj je bila skorajda le mokra. Tako zopet sledi snemanje verig in vožnja naprej do Jezera.
Hiška pri jezeru:

Drevesa so še malo bolj bela

Jezero je bilo zapacano s snegom  :drool:

Veje so se pripogibale k jezeru...

Snežilo je postopoma vse manj tako je bila vidljivost vse boljša.

Spet je nekdo delal reklamo  :icon_rolleyes: :clap:

Še malo jezera in vejevja ob njem  :icon_smile:

A vas pa nič ne zebe  :icon_question: :icon_biggrin:

Pot okoli jezera pripelje tudi do manjšega mostu ki pa je bil lepo zamaskiran s snegom. Se niti ni videlo ali je trden za hojo čez ali se bom znašel v vodi

Sem že čez  :icon_wink:

Tukaj so bile veje res do tal  :drool:

Ga ga ga...njih pa sneg nič ne moti kot kaže  :icon_smile:

Pogled na drugo stran.

In še nekaj fotografij z okolice jezera

Tudi sam sem se moral malo potruditi da sem ujel vsipanje snega z dreves. Je malček pihljalo iz vzhodne smeri.

Tudi sonce se je poizkušalo prebijati skozi oblake.

In še klasičen pogled na jezero vsakega ki pride v gostilno le na kosilo ali gibanico ki je tam zelo zelo dobra, pa še paše  :drool:

Nato pa nadaljujem proti vrhu mejnega prehoda Jezersko 1218mnv.

Za prvo srpentino je manjše počivališče.

Seveda spet pomerim višino ki je tukaj že okoli 30 cm.

Naprej je bilo snega vse več  :icon_biggrin:

Temu pa se že lahko reče debela snežna odeja čeprav ga ni bilo dosti več kot pol metra malo pred vrhom prelaza.

Na vrhu je bilo nekaj več kot pol metra snega a je točno višino težko pomeriti saj skoraj ni mesta kjer bi lahko to izvedel.
Sledil je spust nazaj v dolino. Ker sneženja praktično ni bilo več se je sneg na cesti hitro topil in od vasi Jezersko navzdol je bila cesta le še mokra.
Če bi imel več časa bi sigurno še ostal tam malo dlje, tako pa je bilo kratko a sladko. Nekaj za oči spočit pa se je vendarle našlo.
Nasvidenje drugo zimo  :wavey:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

To mi je bilo pa kot pravljica za lahko noč. :clap: :clap: :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

Je že Pihe napisal...., lepa reportaža :icon_wink:

Ciklon

Lepo reportažo si pripravil s koncev, kjer je doma tudi moj kolega s faksa :icon_biggrin:. :icon_wink:
Bravo! :clap:
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

Sosed lepo si tole poslikal :clap:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Uh uh, jaz bi tole gledal kljub Krimu..bi bilo fino najprej blizzard, pšotem pa idila. :drool:

Astra

Bravo. Krasna zimska idila.  :clap:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TAĐIKI

Lepo, lepo  :clap: .... Krim pa drugo leto  :icon_wink:

Mamut

ablak

Ja pa kdo to pravi da na gorenjskem snega primanjkuje. Ga je pač treba poiskat in poslikat. Prav všeč mi je, da si malo ušel iz objema družinice in pofotkal lepo pokrajino. Dobro dene, a ne? Najlepša fotka zame je zasneženi mostiček. Zdi se mi nekaj posebnega. Skratka mojstrsko opravljeno delo, moje čestitke za zanimivo reportažo. :clap:

Lp

mihav

Global warming is a lie;)

alan

jaka

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

:icon_wink: Tole pa je bil "pobeg" od novih zadolžitev, ki jih imaš doma... No, tudi to rabimo... :icon_wink: Lepo, da to deliš z nami.. :clap: