ZEVS Forum

POMLAD PRI PIHE-ju (20. januar 2008)

Začel/a florjo, 22. Januar 2008, 20:46:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

florjo

Pozdravljeni,

Nedelja je, prost dan in takoj ko se zjutraj zbudim pogledam skozi okno in se prepričam o vremenu. Upam da bodo vetrovi končno prevetrili dolino, namesto tega pa razočaran prejmem  le veliko dozo megle.  Spet! Sonca nisem videl že dobrih 14 dni, zato se odločim, da ga tokrat poiščem kar sam. Hitro preverim razpoložljive vire na internetu in ko preberem Pihe-tov post pod rubriko "Trenutno vreme" je odločitev tako rekoč že padla: "Danes gremo v Bovec!". Odhod načrtujem šele po kosilu in do takrat se razjasni tudi v Tolminu, toda načrta ne spreminjam: "Gremo na sonce! V Bovec, kjer že dolgo nisem bil.".

V Bovcu naju pričakajo čudoviti prizori. Nižje, v dolini vse kar kipi od življenja. Višje se  v soncu lesketajo kristalni vrhovi gora. Življenje je prisotno povsod. Lepše skoraj ne bi moglo biti in ne pretiravam če rečem, da si tako predstavljam raj. Prešine me misel, da imamo prečudovito deželico, ki jo moramo za vsako ceno obvarovati.

Za lažjo predstavo prilagam zemljevid:

Potepala sva se v območju znotraj rdečega obroča.
Sprehajalcev je bilo veliko.

[Kopirano iz Google Maps]

Ob vasi Bovec naju pozdravijo ti razgledi.

Desno Svinjak (Bovški Mattehorn), levo Krnica z Briceljkom.
)

Prostranost vzhodne strani neba.

Kljub vsej dobri volji ne vem kje sem to slikal. Je pa lepo.

V gozdovih, v dolini ob vznožju Rombona naju pričaka prava pomlad. Sprva opaziva zvončke, sledijo pa še ostale cvetlice.  Kot da se ne menijo za zgodovino, prekrivajo mnoge ostanke zgradb iz prve svetovne vojne in jim dajejo lepšo podobo. Danes si je le težko predstavljati grozote, ki so se med Soško fronto dogajale na pobočjih Rombona. Toda ostaja nemi opomin in nekje daleč glas vpijajočega: "Zbogom orožje!".

Prvi se razkrijejo zvončki.

Kdo opazi žičnato ograjo?  :icon_smile:

Črnega teloha je povsod dovolj.

Pozdrav soncu.

Ljubezen. Je kdo ne vidi?

Nekateri se komaj prebujajo. Več takih "zaspancev" najdemo v osojnih legah.

Pa še skupinske slike.

Narava si prizadeva prekriti grozote. Se njeno delo izplača ali bo zopet ...

Opaziva tudi Trobentice in  Jetrnik (pri nas jim pravimo Plavice, na vipavskem pa so Katrince). V oko pade olesenela rastlina, ki za svoje bivanje izbere pusto skalovje. Pozorno oko moje matere pa opazi tudi prelep Žanjevec.

Jetrnik.

Trobentica

Prostor pod soncem.

Žanjevec se skriva v travi.

Na nebu preko dneva vztraja le nekaj kopren.

Nekoliko višje se odprejo še lepši razgledi ...

Svinjak in Krnica. V ozadju trentarski Pelci (bolj levo).

Svinjak in Bavški Grintavec.

Zasneženi vrhovi.

Luna se je ujela ...

Lep dan se tudi poslovi "v stilu" in za seboj pusti prečudovite prizore.

Sončni žarki so dolino že zapustili in
posamezne meglice pričnejo označevati inverzno plast.

Sonce počasi zahaja ...

... in za seboj pušča lepe prizore.

Za konec se en lep pozdrav vsem in upam da so vam bile rožice všeč.
Lp, Tadej

Ps.: Kar nekaj časa sem se odločal, pod katero temo naj uvrstim ta tekst. No, ker je slednji bolj botanično kot vremensko obarvan, sem se odločil da ga postavim sem.

gradiščan

ablak

I,ta,ta... (v mojem narečju = luštkano)! :clap:

Pihe

ja @florjo! Hvala za reklamo! :clap: :beerchug:
Še manjša korektura: gora na levi strani fotke je Krnica z Briceljkom(nad Bavšico).Na severno stran te gore pa so slavne Loške stene.Med Krnico in Svinjakom so v ozadju doline Bavšice trentarski Pelci(bolj levo).
Bravo za reportažo. :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

florjo

Citat od: Pihe dne 22. Januar 2008, 20:59:32
ja @florjo! Hvala za reklamo! :clap: :beerchug:
Še manjša korektura: gora na levi strani fotke je Krnica z Briceljkom(nad Bavšico).Na severno stran te gore pa so slavne Loške stene.Med Krnico in Svinjakom so v ozadju doline Bavšice trentarski Pelci(bolj levo).
Bravo za reportažo. :clap:

Ups  :icon_redface:
Hvala Pihe. Sem ze popravil.  :icon_wink:

paradolf

Kaj se zdaj to pravi. A ne morete počakati s temi pomladanskimi rožcami na mesec marec  :icon_haha:
Ej florjo, lepo lepo  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

blazek

REs zelo lepa reportaža. Gore izgledajo res božansko. :icon_wink: :clap:

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

ŽUPMART

Florjo, toliko da veš, tvoje reportaže so ene najboljših na forumu. Dobre fotke, super opisi, vedno lepa pokrajina...mater, daj me drugič vzemi s sabo! :icon_biggrin: :clap:

Citat od: florjo dne 22. Januar 2008, 20:46:52

Kljub vsej dobri volji ne vem kje sem to slikal. Je pa lepo.
[/i][/center]

Če se ne motim, bo pa tole Kanin. :icon_smile:

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

markokorosec.net

hrošč

Tale bovski konec oz. posocje je res cudovit del slovenije. Meni eden izmed ljubsih, ce ne celo najljubsi :) :icon_wink:

robi14

Florjo, zakon!

Tudi sam imam nekaj fotk z cvetovi in živalmi s svojih potepanj, jih kmalu prilepim... :icon_wink:

jaka

čeprav to ne bi smelo biti januarja je zelo lepo :icon_wink: