ZEVS Forum

Nekaj fotk neviht 13.08.2007

Začel/a paradolf, 14. Avgust 2007, 08:34:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Ura 16.30...konec šihta in gas. Pridem ven in takoj dilema. Kam it, kje bo kaj za slikat. Ena možnost se je ponujala v smeri jugovzhod. Lepa , močno razvita konvekcija je vabila kar sama od sebe:

Seveda pa me je vlekla tudi črnina v smeri severozahod. Vedel sem da bom imel z mengeškega polja lep razgled. Tako se odpravim proti gorenjski. Dejstvo da sončno vreme naredi črnino v daljavi še bolj črno je naredilo svoje. Ko sem prišel v Mengeš in padel v gužvo zaradi obvoza, so pričele padati že prve kaplje. Črnina ni izgledala več tako spektakularno ko ni bilo več sonca. Vendarle pridem ven iz Mengša in gorenjska je bila že precej zabita a nikjer ni bilo neke celice ki bi izstopala.

V daljavi proti Škofji loki se je naredila konkretna dežna zavesa v roku par minut:

Nevihta v smeri Tržiča

Razvoj in pomikanje v moji smeri je bil presenetljivo hiter. Kot bi odrinjeni zrak zaradi dežja prožil nove celice.

V smeri Kamnika so se pojavile dežne zavese ki jih je najbolj pokasiral Lazic.

Nato pa je zelo hitro pričel nastajati oblak v smeri Vodic.Mislim da je nastal v roku 10minut. Spodaj na sredini je še ujeto letalo v fazi pristajanja.

Tole pa je bilo že skoraj nad mano. Prve debele kaplje. Slikanje ni bilo več možno. Time to go.

In še ena fotka strele

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gorenjskaKR

Odlične fotke Paradolf!! :clap: :clap:
Najbolj mi je všeč zadnja(strela)! :icon_eek: :icon_wink:

Cumulonimbus

bravo sosed tako se dela :icon_wink: lepe fotke :icon_smile:

lp
Član ZEVS :)

gradiščan