ZEVS Forum

Močna nevihta na Dolenjskem dne 25.6.2010

Začel/a wannabe, 25. Junij 2010, 22:01:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

wannabe

Evo nekaj slik za pokušino :buttrock:
Toče tu ni bilo, bila pa je cca 3km stran proti Novemu mestu.

gradiščan

Oblak69

Lepo si se potrudil in nam pripravil kar nekaj slik blizu jedra dogajanja, ki smo ga mi tu opazovali le v oddaljenosti :icon_wink:

krokodil

Takole je bilo pa pri nas, na sredini udara!

Okrog 8ih sem slišal zamolklo grmenje, zato sem čez skočil pogledat radar in videl manjši "flekec"...

Ker je stvar postajala na daleč zanimiva in je imela smer direktno proti Straži iz smeri SV, sem malo klicaril kolege iz Novega mesta. Takrat niti tam še ni bilo sile, sem pa vseeno zaradi histrosti oblakov krenil proti odprti ravnini... Prvo fotko sem naredil s telefonom, mislim da je bil tole tak mini shelf  :drool:

pogled proti SZ je bil kar malo neprijeten, značilne bele zavese...

ko sem jo ucvrl proti domu sem naredil med vožnjo še eno hitro fotko, takrat se je začela... tema pred mrakom :surprised:

nato sem cca 20 minut sedel pred hišo v avtu, ker enostavno zunaj ni bilo varno zaradi izredno pogostih razelektritev, sunkov vetra in močnega dežja... Seveda so kasneje prišli še trdni dodatki (pa ravno včeraj sem škropil trte :icon_cry: ) Kot zgleden vinogradnik sem takoj letel v vinograd, seveda edini na cesti, ljudje so parkirali res pod vsako možno streho... A žal se vreme ni uneslo preden se je stemnilo zato bo ocena škode počakala na jutri :shrug: ... sem pa posnel nekaj strelic, čeprav ne vem ali je bilo vredno imet celo štalo... ampak bilo je fantastično, take nevihte pri nas so recimo enkrat na leto :icon_kavabanga:

Doma pa sem si ogledal še radarsko sliko :buttrock:

Tako konec dneva lahko rečem, da me je nepričakovano obiskala zelo spodobna nevihta. Fotke so bolj za silo, ker se je vse odvijalo zelo hitro in tudi doza adrenalina je bila močna... upam samo da bo jutrišnje jutro čimmanj boleče ob pregledu trte :icon_banned:

S vrha katedrale bacat ču banane :)

matic

Hehe  :icon_biggrin: "bolj za silo"... Kaj za silo, super fotke si posnel  :icon_wink:  :clap:
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Astra

Pohvale za tole obsežno reportažo. Kapo dol.  :icon_wink:

Očitno je bil res tistole shelf cloud. Jooooj, pa spet toča. Upam, da nimate preveč škode.   :'(  Lp.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

blazek

Bom še jaz svoj piskerček pristavil, da bo vse na enemu mestu.

Najprej ej bil samo ena flikca na radarju, potem se je madež povečeval. Pri meni je za zelo kratek čas podeževalo. Ravno toliko da je zmočilo tla. Glavnina jo je ucrvla mimo Novega mesta, nekje nad Straško dolino se je vsa zadeva še nekoliko okrepila. ARSOv model za napoved verjetnosti toče, je kazal kar maksimalno jakost. Se pravi da je tam kje kar dobro tolklo. Za nevihto se je naredila ena majša flanking line, ki je krepila nevihto oz ji je preprečila oslabitev. Tako je nevihta nekaj časa obstala na mestu, kar je lepo vidno tudi na radarju. Ob sončnem zahodu se je še nebeško obarvalo nakovalo nevihte.

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/app/webmet/

druga nevihta nekje 20km severno od NM

in pa nekaj lepih strel. Žal se vidijo pikce pri bolj odprti zaslonki. Škoda.

Nekatere strele so imele res neke zelo zanimive strukture.

pohorc

:icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: kakšne slike fantje kapa dol res neverjetne slike :icon_wink:. Komaj verjamem svojim očem res prelepo!!!

paradolf

Lepe fotke razelektritev  :clap:
Jaz sem bil tokrat precej stran od dogajanja in sicer na poroki na gorenjskem. Nakovalo sem gledal le od daleč :(
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

tanja

Še prva včerejšnja gobica v nastajanju slikano na Ponikvah.

wannabe

Šele sedaj sem opazil, da bi na drugi sliki znal biti funnel cloud. Še enkrat slikca spodaj.

edit: @mat98 mislil sem tole "stvarco" ki sem jo označil z drugo puščico.

krokodil

Stanje v vinogradu dan kasneje

škode očitno kar nekaj  :icon_evil:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

mat89

Citat od: wannabe dne 26. Junij 2010, 12:04:01
Šele sedaj sem opazil, da bi na drugi sliki znal biti funnel cloud. Še enkrat slikca spodaj.

Tole ni funnel cloud,tole je samo oblak.Pred dvema letoma sem jaz bil tudi v dilemi ali gre za funnel cloud ali ne http://vreme-ptuj.blogspot.com/search/label/Neurja%20in%20nevihte%20v%20letu%202008%28Foto%20arhivi%29?updated-max=2009-01-25T02%3A11%3A00-08%3A00&max-results=20 , pa sem vprešal @skywarna in mi je odgovoril da ne.Tako da v tvojem primeru tudi ni funnel cloud.

lp

miklicdejan

Tako je pa od nas izgledala nevihta.
Res prečudovite barve so bile  :love:

Pihe

Čestitke vsem vam lovcem in predvsem naravi,ki je sproducirala oblake takih prekrasnih barv. :clap: :praise:
In sožalje vsem tistim,ki jim je uničilo pridelek. :(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si