ZEVS Forum

Trenutno vreme 16.03. - 31.03.2009

Začel/a gradiščan, 16. Marec 2009, 06:38:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Lazic

Citat od: .sonček. dne 30. Marec 2009, 10:25:17
Sicer mi ni jasno, kako je lahko pri vas na Bovškem padlo toliko dežja, namreč skozi sem spremljal karto padavin in je bilo top padavin ravno v moji obširni okolici. Pri vas pa vedno nekaj praznine in zeleno območje
Trenutno sodeč po karti smo v oranžnem polju in seveda zmerno-močno dežuje že od včeraj.

Ma skrajni SZ vsaj Lisca izjemno slabo pokriva (pač prevelike pregrade so vmes). Za ta konec je boljši Osmerjov radar ki kaže realnejšo sliko. Po Lisci sodeč je ta predel vedno prazen ali pa zelen, če je rumen je že čudež. Kot bi bila najbolj sušna pokrajina v SLO.
Pri nas dežuje
T= 4,8°C
Danes 38mm dežja, skupaj že preko 100mm

Gorazd

Osmer tudi ne seže do Bovca. Kot je že Lazič povedal, je za ta del Slovenije Lisca neuporaben. Upanje imamo, da v bližini postavijo še en radar - ko bo recesije konc. :icon_lol:

Danes ob 1h zjutraj sem dosegel letno višino padavin na Davis postaji: 600 mm.
Vzporedno merjenje kaže še cca 5-10% več.
Imam upanje, da že danes pokaže postaja cifra 700!  :bouncy:

Mejte se radi

gradiščan

Sicer mi ni jasno, kako je lahko pri vas na Bovškem padlo toliko dežja, namreč skozi sem spremljal karto padavin in je bilo top padavin ravno v moji obširni okolici. Pri vas pa vedno nekaj praznine in zeleno območje
Trenutno sodeč po karti smo v oranžnem polju in seveda zmerno-močno dežuje že od včeraj.

razlika med radarji očitna:

Trenutno ne dežuje več pri meni. Danes 9,9mm vode.

jery_slo

Točno tako, mislim da obstaja tudi ena raziskovalna na naloga, ki se osredotoči točno na ta problem pokrivanja radarja na Lisci. Nekdo ki ne pozna Slovenije in bi gledal radar bi si verjetno res mislil da je tam najmanj padavin :icon_mrgreen:

Pihe

Sicer ti je že @Lazič odgovoril,ampak vseeno bi te enkrat povabil sem,da boš v živo videl,kaj pomeni,ko resnično PADA.
Mimogrede,tokrat sam ne ocenjujem,da so bile kake posebno strašne padavine pri nas,ker je vse skupaj kar razpotegnjeno na tri dni in ti pravzaprav dajem do neke mere celo prav. :icon_wink:
Lisca pa resnično ni radar, s katerim i si jaz kaj dosti pomagal.Preveč ovir ima na poti do sem signal in tudi smo na njegovem skrajnem robu delovanja. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

mitkogogo

Zanimivo da je v Žireh padlo samo 130l dežja,nekaj km zračne razdalje proti V pa kar 235l dežja

blazek

Bohinjci, zima se pri vas še kar ne da. :beerchug:

Doma je padlo 40,3mm padavin do 7.ure zjutraj.

H2o

Citat od: mitkogogo dne 30. Marec 2009, 11:02:38
Zanimivo da je v Žireh padlo samo 130l dežja,nekaj km zračne razdalje proti V pa kar 235l dežja

Huh, ta cifra si mi zdi kar visoka. Katera postaja pa je to, če ni skrivnost? Marsikaj sicer lahko postori orografija, vendar je ta razlika dokaj velika.

ps: razlika med WMR in Davis včeraj 2 mm (82 in 84 mm), danes prav tako 2 mm (51 in 53 mm) - vedno v korist WMR.

+6.3°C

MaRkUš

Še veno kar močno pada 7.7mm/h

Smo pa na 100 mm padavin.

Lluka

Še eno sliko..... kjer lahko prikažem ,kako so razporejene padavine...glede na meritve količine padavin.

Še podatki merilnih postaj(Hellman)

Nart (7-7) = 128.4mm ;  Podatek za 48h = 138.9mm
Hasberg (8-8) = 156.6mm ; Podatek za 48h = 173,2mm
VP Planina (7-7) = 121mm ; Podatek za 48h = 130,4mm

Planina pri Rakeku 465nmv               30.3.2009 ob 12,20h

trenutno stanje =   dežuje                        
trenutna temp = 6,2°C                         
trenutna vlaga = 91%                        
trenutno rosišče =  4,8°C                        
trenutni občutek = 6,2°C ob hitrosti vetra =0 km/h                        
tren.hitrost vetra = občasno do 10 km/h                        
količina padavin 30.3.09 od7-7h(24h) = 121 l/m2                        
povpr dnevna hitrost vetra = 0,2km/h                         
max hitrost vetra = 10,8 km/h  ob 10,30h                        
max hitrost sunka vetra = 21,5km/h ob 10,150h                         
min temperatura  = 6,2 °C ob 10,30 h                        
max temperatura = 8,4°C ob 00,01h                        
povp dnevna       = 7,4°C                        
*** windrun danes    = 9,2 km                        

dajnar

Škofja Loka-Podlubnik
Ura:12:20

Celo dopoldne zmerno dežuje, trenutno kar 9 mm/h. Danes padlo že 55 mm.

Temp: 5,8 °C
za začetek WMR928NX

http://skofja-loka.zevs.si

jest24

V krajšem zelo močnem nalivu je bilo v Lj na Vrhovcih med dežjem tudi par napol stopljenih snežink.

H2o

Citat od: dajnar dne 30. Marec 2009, 12:21:59
Celo dopoldne močno dežuje, trenutno kar 9 mm/h. Danes padlo že 55 mm.

Malo bi te popravil glede ocenjevanja intenzivnosti padavin. Nekaj časa nazaj je bilo na forumu:
Citat
Dež (sem spadajo tudi plohe):

* rahel dež:      pod 2,5 mm/h
    * zmeren dež:   2,5 – 10 mm/h
    * močan dež:   nad 10 mm/h

Mi smo na 57 mm. Ohlaja se: T = 5.7°C. Meja sneženja je na okoli 1100 m in se spušča.
Še ena slika reke Sore na Ledinici pri Žireh:

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 12:35

Temperatura: +6,5 °C   (Tmin danes: +6,2 °C ob 11:20)

Pritisk: 1015,5 hPa

Vlaga: 82 %

Rosišče: +3,9 °C

loooool

Pri nas je celo jutro snežilo, padlo je 3cm snega, zdaj pa rahlo dežuje.