ZEVS Forum

Hudo neurje s točo na Avstrijskem Štajerskem - 15.7.2009

Začel/a vremenar12, 16. Julij 2009, 11:27:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

vremenar12

Wieder schwere Unwetter in der Steiermark

To je naslov Avstrijskega poročila o hudem neurju s točo, ki je včeraj zvečer divjalo na Avstrijskem Štajerskem.

Na območju Gradca je bilo najhuje ob 19. uri. Močan naliv je zalival hiše in ceste. V treh urah so gasilci prejeli prek 200 klicev, saj je trebalo črpati vodo iz 100 hiš.

Največ škode pa je  povzročila toča, ki je padala v velikosti teniških žogic. Ljudje pravijo, da česa takega še niso doživeli. Strehe hiš so marsikje preluknjane. Toča je padala na večih območjih. Najhuje je bilo v kraju Stiwoll na jugu Štajerske, kjer je zaradi toče poškodovalo številne hiše. V kraju Feldbach pa je veter ruval drevesa in odkrival strehe. Tudi na Zgornjem Štajerskem je neurje povzročilo ogromno škode.

30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

ales77

Ali ima kateri slike od toče ? Vse sem preiskal pa ne najdem .

beowulf

Jaz sem najdo ene dve sliki ki sta pa majhni, ampak boljše kot nič je  :-\

Ponekod je res bilo hudo dobrih 20 cm toče

vremenar12

http://kurier.at/nachrichten/1923445.php

Na tem naslovu sta dve sliki od neurja, ena od toče, jaz je zaradi slabe povezave ne morem prilepit na forum.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

krokodil

Drugače imate na ESTOFEXu severe weather reports, kjer je poleg reporta ponavadi tudi dokaz (internetna stran, medij,...) o dogodku - vsaj pri tistih preverjenih (tisti ki dobijo barvo)... No tam je ena stran omenjena, kjer je na sliki enormna toča (taka kot v LJ 25. 5.)

http://www.kleinezeitung.at/allgemein/direkt/multimedia.do?action=showEntry_detail&project=3420&_vl_backlink=/steiermark/208203/steiermark-heute-hitzepole-oesterreichs.story
S vrha katedrale bacat ču banane :)

Only_me

Ledeni

Še dobro, da je obramba proti toči ukrepala, sicer bi padala toča debela kot buče.  :icon_mrgreen: