ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07-15.07 2009)

Začel/a gradiščan, 01. Julij 2009, 05:18:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Tudi pri nas smo imeli eno močnejšo nevihto, ki je prišla iz SV- iznad Vinjega Vrha. Glavnina je šla le kake 2km severneje od mene.

V nevihti je padlo 8,6mm dežja. in RR 45mm/h. Skupaj dane s 10,2mm.

Postaja na Vinjem Vrhu pa je beležila celo 15,5mm dežja in naliv z RR 195mm/h. Menda je bilo vmes nekaj malega toča, katera pa ni pustila vidnih posledic. Skupno 16,3mm.

Takt 19,0°C
tlak 1017,9hPa
vlaga 97%
rosišče 18°C

Tmax 27,6°c, po nevihti pa se je ohladilo na 19°C. Je pa bilo pred nevihto zelo soparno, saj so se rosišča gibala med 20 in 21,5°C. Minimalna vlažnost pa 61%.

stajercx

po nevihti, rahlo dežuje  +19°c
je pa zelo vlažno - 90%

popoldne smo meli 3 močne nalive, hja nevem če bo letošnje poletje res rekordno vroče in suho :icon_question:
bomo videli  :icon_wink:

od močnega deževja prejšni teden, ni bilo niti enega dneva brez padavin  :banghead:

matic

Ja, v Celju je bilo lepo videti prihod nevihte in kot običajno fotič doma...  :banghead: ampak vseeno je bilo s telefonom nekaj sreče da sem poslikal mimohod. Zahodni del Celja je ostal s par kapljam dežja, medtem ko je ostali del zalivalo.
lepo se je videl shelf...

lp,
Matic
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

MaRkUš

Danes kar 26.8 stopinj in temperatura rosišča 20.6 stopinj Celzija :zaba:

Po radarju sodeč pa bomo dobili "porcijo" dežja.

Neurje

Ta padavinski pas se že vidi od mene iza Krvavca je pa nekako takole ;

RajkoRajko

Je ponehalo deževati,se pa že počasi jasni.
Danes do sedaj 13.0mm dežja,temperatura je 18.4°c.

Lp

ŽUPMART

Delno oblačno (al kakšen je že izraz za to :icon_mrgreen:), 2/8 prekritega neba. 21,1 °C in 80% vlažnost.  :wavey:

Sicer pa zanimive fotografije iz Hrvaške, tiste celice so bile izgleda fotogenične.  :buttrock:

http://crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?f=1&t=5659&start=120

Ekolog

Okoli 20:30 smo imeli ploho, padlo je 0,5 l/m2, danes pa skupno 2,1 l/m2 dežja. Trenutno je pretežno oblačno, temperatura: 18,3°C (t max danes: 26,4 °C ob 14:55), vlaga: 85%, tlak: 1017,7 hpa

oleg

danes topel in soparen dan
zjutraj jasno po poldan se je po oblačilo okrog 16.oo ure par krat močno počlo in bilo par kapelj dežja
podatki sledeči
+ 20 celzija vlaga 80%
vetra ni mirno smer vetra jugo zahodnik
tlak 1021 milbarov ustaljen  :icon_wink:
DANES T MAX + 26 celzija
oleg

bbenci2

Danes nič posebnega, dve nevihti sta nas obšli severneje, potem pa se je malo nevihta razširila in umazala avtomobile. Sedaj pa se mi zdi zanimiva nevihta, ki se bliža iz Mađarske, ki se na svoji poti slabi in krepi. Bomo videli. Morda pa bo kakšna nočna nevihta.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Danes smo imeli verjetno najlepše vreme v Sloveniji :P

Zjutraj je bilo nekaj oblačnosti, čez dan pa precej sonca in brez dežja, ogrelo se je do okoli 28°C.

No, sedaj pa že kakšnih 15 min rahlo dežuje, T = 18°C.

Lp, Nejc

Duzek

Tudi pri nas lep poletni dan Tmax je bil 27,8°C. večinoma je bilo jasno le popoldan je polovico neba prekrivala oblačnost nevihte nad Z mejo.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

paradolf

Citat od: MaRkUš dne 01. Julij 2009, 20:11:25
Danes kar 26.8 stopinj in temperatura rosišča 20.6 stopinj Celzija :zaba:

Po radarju sodeč pa bomo dobili "porcijo" dežja.

Pa taka porcija. Ste kaj dobili :icon_question:
V Podgorju sem opazil na strešnem oknu nekaj drobnih kapljic  :icon_haha:
Prvi julijski dan se je pričel brez merljivih količin dežja in s tem prekinil 9 dnevni cikel vsakodnevnih padavin.

Trenutno še +19.2°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowfrick

zelo lepe strele se vidijo do nas. :buttrock:
to je tisto doganje vzhodno od celja.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje