ZEVS Forum

Nevihtno dogajanje po SLO 16-17.06.2009

Začel/a max, 16. Junij 2009, 16:14:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Mene zanima ali je tista celica ki je klestila od Maribora do Ptuja med17:45-18:30 bila supercelica?
slike in  video včerejšnjega neurja sledjo danes popldan

lp

Ciklon

Tukaj pa še včerajšnja radarska animacija za zahodni del Slovenije. Radar je v nekaterih celicah zaznaval tudi max. odboje.

Raj je v naravi :buttrock:

JaniS

mat89

T:21.C
Tmin:14,8.C
Tmax:24.C
Slike včerešnjega neurja so že na moji spletni strani -blog , niso ne vem kaj posebnega ampak toliko da se vidi kako je bilo pri nas.
http://vreme-ptuj.blogspot.com
Video bo jutri
lp 

BLISKS

Ste veliko napisali in doživeli včeraj, vsak pride enkrat na vrsto, ampak, ali je kdo opazil da je v današnjem arso poročilu o včerajšnjih neurjih omenjena tudi "amaterska " meteorološka postaja Cven, ali priznajo ali ne te podatke se vseeno sklicujejo na njih.
lp
Sneg je pol zdravja !

zoki16

Citat od: BLISKS dne 17. Junij 2009, 23:15:47
Ste veliko napisali in doživeli včeraj, vsak pride enkrat na vrsto, ampak, ali je kdo opazil da je v današnjem arso poročilu o včerajšnjih neurjih omenjena tudi "amaterska " meteorološka postaja Cven, ali priznajo ali ne te podatke se vseeno sklicujejo na njih.
lp

A res!! Lahko daš link prosim, ker ne najdem.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Ciril

To sem poročal jaz kot opazovalec za obveščanje o izrednih dogodkih, katero mrežo ima čez ARSO.

Še link:

http://meteo.arso.gov.si/uploads/probase/www/climate/text/sl/weather_events/neurja_16jun09.pdf

LP Ciril

MaRkUš

Upam, da ne smetim, ampak zanimivo, da je bil v Murski Soboti in Radencih izmerjen največji sunek vetra čez 100 km/h, na Gozdu, katerega pa je lani prizadelo neurje, pa so ARSO strokovnjaki ocenili, da je bil max. sunek vetra okoli 120 km/h.

Potem pa pogledaš škodo in ti je vse jasno.

vremenar12

Včeraj sem bolj konkretno pogledal in videl, da je tudi pri nas naredila toča nekaj škode, predvsem na koruzi, bučah, kumare so tudi precej natolčene, tudi na grozdju se pozna, tako hudo pa vendarle ni kot ponekod drugod.

30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

Ciril

Citat od: MaRkUš dne 18. Junij 2009, 09:00:09
Upam, da ne smetim, ampak zanimivo, da je bil v Murski Soboti in Radencih izmerjen največji sunek vetra čez 100 km/h, na Gozdu, katerega pa je lani prizadelo neurje, pa so ARSO strokovnjaki ocenili, da je bil max. sunek vetra okoli 120 km/h.

Potem pa pogledaš škodo in ti je vse jasno.

Vseeno pa sem mnenja, da je bil lansko leto veter precej močnejši, saj glede na obseg škode v MS in bližnji okolici.

LP Ciril

Lentus

Posnetek bližajočega neurja narejen z balkona:

http://www.youtube.com/watch?v=UDipQyJPraU

SiriusB

mat89

Tomy14

hud filmček, upam da je vaš vrtiček dobro odnesel  :icon_lol:
WS 2350

MaRkUš

Zame enkratni film,saj si posnel dogodek tako kot je treba,posnel pa si tudi tisto kar je treba.Lahko se drugi učijo od tebe.5+...