ZEVS Forum

Nevihtno dogajanje po SLO 16-17.06.2009

Začel/a max, 16. Junij 2009, 16:14:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

beowulf

Ja mi danes nismo imeli sreče lepo smo jo fasal slike sledijo.......točas 5-10 min potem pa hudi nalivi........neverjetno  :icon_cry: :icon_cry:

Snoop

I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

beowulf

Še boljše pride oblaki........prej nisem uspel poračat zaradi elektrike >:(

Snoop

I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

Elessar

Uf ja po radarju sodeč bo danes še kar nekaj nevihtnih celic zanimiva trenutno predvsem tista iz smeri Italije izgleda ogromna. Sicer pa upajmo da nas kaj takega kar je bilo na štajerskem ne prizadane. :icon_arrow:
Lp, Tilen

Jovi

Za naše konce ne pričakujem ravno raztura sedaj..sicer je postalo soparno a se je malenkost ohladilo ker je oblačno. Je pa res kar poštena celica iznad Italje.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Duzek

Tisto kar gre iz italije bo nad nami zadušilo, saj je že kar nekaj časa oblačno kar pomeni da energija pojema.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

kripelj

v mariboru pa je blo zdaj izjemno, wallcloud se nam je bližal iz avstrije in z njim tudi toča. prizori so bili izjemni, ker sem tudi sam chaesau na piramidi in obljubim, da bojo fotke ( če jih bom znal dat gor) izjemne!!!
super je tudi 6 minutni video, kako je padala toča in slike posledic toče in močnega naliva pred in za njo. cesta in naše dvorišče sta popolnoma poplavljena, na nekaterih avtih so vdolbine...
toča je bila velika do okoli 3cm premera, a je padala zelo na gosto.
skratka izjemen chase in nevihta, po neuspelem poizkusu prvo rundo, ko sem zamudil, potem, ko sem bil na piramidi, pa mi je še baterije v fotoaparatu sfalilo.
nato sem jo napolnil in čez pol ure odrinil na ta chase...

Capillatus

Citat od: Ciklon dne 16. Junij 2009, 17:26:05
POZOR!
Naslednji nevihtni udar prihaja nad Koroško in Pohorje z okoliico.

Pri nas je bilo konec še preden se je začelo. Stemnilo se je in bilo je nekaj dežja. Kaplje so bile še kar velike. Drugače pa totalno razočaranje. Zagrmelo je le enkrat in še to nekje daleč. :banghead:
Za danes pa smo pri nas tako že zaključili. Drugod pa bo še zanimivo  :icon_arrow:

lp

Jovi

Vprašanje če ste zaključili. Tale nevihtna linija je velika....okoli mene se pa prožijo novi oblaki..zna biti pestro...energija je še klub oblačnosti.
Vsaj zelooo soparno je postalo. :icon_question:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

beowulf

Hude rotacije oblakov so bile v igre
še dve sliki...............jutri naredim manjšo reportažo dogajanja.........v glavnem je pošteno dogajalo :smash: :smash: :smash:

max

Za Savinjsko dolino si upam trditi, da ne bo hudega :icon_rolleyes: . Kar konkretno se je shladilo.
Tmax 31,9°C ob 17:31h, trenutno pa po eni uri 22,4°C ;D in prijetno sveže ob vetrčku
Tlak 1019mb, vlaga 45%, veter 12km/h JV

JaniS

Ciklon

Ja, nevihtno dogajanje bo vse manj izrazito in močnejših (hudih) neviht se po SLO ne več ne pričakuje. Saj v spodnjih plasteh od SV priteka že hladnejši in nekoliko bolj suh zrak. Tukaj je temperatura rosišča le še +11°C)
Se pa bo zvečer in v prvem delu noči začelo frontalno proženje na vetrovnem strigu (JZ/Z : SV),... No saj sem že včeraj v napovedi podrobneje opisal.

Tudi ARSO pravi, da se bo postopno vreme umirjalo. :icon_mrgreen:
Raj je v naravi :buttrock:

Stormchaser

tista celica nad madžarsko dela pa neverjetne fotke!Uff kot da so v Ameriki  vir:http://csoki.idokep.hu

Morda funnel?

Pardon za off, amapk nisem mogel kaj! ;D