ZEVS Forum

Močna nevihta nad Kranjem in okolico dne 17.8.2007 - spektakularne fotografije

Začel/a Astra, 17. Avgust 2007, 23:36:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

Astra super si tole izvedel...jaz sem zaradi službenih obveznosti zamudil to celico v Kranju in sem jo potem lovil do Slovenskih Konjic, vmes se je pa druga naredila in jo tudi nisem ujel. Všeč mi je ker je realna reportaža brez jokanja in stokanja...zelo profesionalno :icon_wink:
skoraj sem siguren da se je to nad Kranjem naredil mezzo ciklon...zelo redek pojav pri nas :icon_arrow: bom še Mareta vprašal za mnenje.

LP

Astra

Twister, če boš ugotovil, da gre za mezo ciklon, pa sporoči.

Ja, tele celice enkrat zadanem, drugič spet se izognejo.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

blazek

Glede na odboj radarja in točo, ki jo je spustila, bi tole lahko bila supercelica . Drgač pa lepa reportaža.

markokorosec.net

Citat od: TWISTER dne 19. Avgust 2007, 09:42:19skoraj sem siguren da se je to nad Kranjem naredil mezzo ciklon...zelo redek pojav pri nas :icon_arrow: bom še Mareta vprašal za mnenje.

Zna bit, vsaj po radarju kaže supercelične karakteristike...iz tiste animacije pa težko rečt, daje pa znake mezociklona, a precej raztrgan in pomešan z in/outflow fraktusi. In niti niso tako redki, problem je ker folk sploh pojma nima kaj to je in pol dobiš le info aka "ful temno je" ali "hudo neurje" in podobne neuporabne info, drgač bi se jih zihr več našlo. Drgač pa je tole mengeško polje dobra pozicija za take tvorbe, seveda ob pravih pogojih.

A je kako poročilo o točnem času in trajanju pojava ter debelini toče (zrna + plast na tleh) tisti dan? Ker iz unga videa, kjer nekdo stoka kot da bo konc sveta, se ne da lih razbrat dost...edin pošteno nasmejat :icon_haha: :icon_lol:

paradolf

Citat od: skywarn.si dne 20. Avgust 2007, 14:20:09
Citat od: TWISTER dne 19. Avgust 2007, 09:42:19skoraj sem siguren da se je to nad Kranjem naredil mezzo ciklon...zelo redek pojav pri nas :icon_arrow: bom še Mareta vprašal za mnenje.

Zna bit, vsaj po radarju kaže supercelične karakteristike...iz tiste animacije pa težko rečt, daje pa znake mezociklona, a precej raztrgan in pomešan z in/outflow fraktusi. In niti niso tako redki, problem je ker folk sploh pojma nima kaj to je in pol dobiš le info aka "ful temno je" ali "hudo neurje" in podobne neuporabne info, drgač bi se jih zihr več našlo. Drgač pa je tole mengeško polje dobra pozicija za take tvorbe, seveda ob pravih pogojih.

A je kako poročilo o točnem času in trajanju pojava ter debelini toče (zrna + plast na tleh) tisti dan? Ker iz unga videa, kjer nekdo stoka kot da bo konc sveta, se ne da lih razbrat dost...edin pošteno nasmejat :icon_haha: :icon_lol:

Vidiš jaz nimam razjasnenih pojmov o pojmih kot so "mezociklon, fraktus itd. Skrajni čas da bi imeli kak sestanek da nekateri izvemo kako kako stvar prijeti  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŽUPMART